Dansk Fodbold

Ny strategi: DBU’s røde tråd er for alle landshold

DBU har tirsdag lanceret ‘Den Røde Tråd 2.0’, som er en justeret og tidssvarende version af originalen fra 2008. Spillestilen på tværs af alle landshold bliver nu den samme, og det er DBU et af de første fodboldforbund i Europa til at implementere.

DBU.
Denne historie udkom først på campo.dk

Om du spiller på U16-pigelandsholdet eller på det danske A-herrelandshold, så bliver det ‘Den Røde Tråd 2.0’, du arbejder med.

Det oplyser DBU, der tirsdag har løftet sløret for 2024-versionen af ‘Den Røde Tråd’ fra 2008.

Det er samtidig første gang, at DBU har arbejdet med at integrere en fælles dansk spillestil på tværs af alle landshold. Det skriver DBU på sin hjemmeside.

DBU oplyser i samme ombæring, at man med den nye version bliver et af de første fodboldforbund i Europa, der “arbejder struktureret med en sportslig sammenhængskraft på tværs af køn”:

Samtidig understreges det, at der ikke er tale om en ny spillestil for de danske landshold, men i stedet en “justeret og tidssvarende version, der inkluderer alle landshold på tværs af køn”.

– Det er jo ikke fordi, vi bevidst går efter at være ’first movers’ på dette område. Vi gør det, fordi det giver rigtig god mening i et fodboldland som Danmark og for os i DBU.

– Den Røde Tråd 2.0 handler i høj grad om, at vi nu ikke kun får et tydeligere og et stærkere spillemæssigt udtryk men også en genkendelig linje i den måde, vi arbejder med både træning og kamp på omkring de danske landshold. Både for spillere og trænere. Du skal ikke være i tvivl, når du ser Danmark spille, siger Kenneth Heiner-Møller, der er Performance og Udviklingschef og har stået i spidsen for arbejdet.

Det er en samlet landstrænergruppe og performance team, der siden 2022 har arbejdet på “den danske model”.

Men selvom Den Røde Tråd 2.0 gør sig gældende for alle de danske landshold, så medgiver Kenneth Heiner-Møller, at der er forskel:

– Selvfølgelig er der forskel på en U16-spiller og en A-landsholdsspiller og de nuancer skal der være plads til.

– I bund og grund handler en fælles spillestil om, at du som spiller skal opleve en genkendelighed i tilgange og begreber, når du tager næste skridt til det næste landshold, fordi du allerede har arbejdet med noget der kan bygges ovenpå på de yngre landshold.

– Vi anerkender desuden også, at modstandere i fodbolden har en betydning. Igen ikke for vores spillestil, men selvfølgelig for, hvordan vi griber kampen an, siger Heiner-Møller.

Den Røde Tråd 2.0

Den Røde Tråd 2.0 består af tre dele:

En ny spillestilsbold, der er et analyseværktøj til at forsimple det komplekse spil til trænere.

En spillestil, der indeholder faser, momenter, standardsituationer og specielle strategier

En Playbook, der inkluderer beskrivelser, video og træningsøvelser til at illustrere prioriteter og strategier       

DBU afholder senere tirsdag pressemøde om Den Røde Tråd 2.0

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P