Superligaen

Baggrund

Få nyheder fra de seneste begivenheder og de største kampe fra Superligaen på Danmarks nye fodboldmedie campo.dk. Vil følger alle hold i den hjemlige danske liga tæt, så du kan få alt om dit favorithold direkte på skærmen. På campo.dk ser vi det som vores fineste opgave at bringe fans tættere på deres klubber. Derfor er vi hver dag ude ved klubberne, så vi kan give dig det bedste om lige netop din klub. Få det bedste indblik i alle relevante nyheder og begivenheder fra Superligaen på campo.dk.

Få seneste nyt om Superligaen hver dag

Som dansk medie har vi stort fokus på Superligaen. Vores opgave er at give dig de vigtigste nyheder fra den hjemlige danske turnering. Vi udvælger de vigtigste nyheder med bred relevans for vores læsere. Vi dykker ned i de enkelte hold i Superligaen – både de mere nicheprægede nyheder fra de enkelte hold og de største og vigtigste nyheder med bred relevans for alle med interesse i Superligaen.   

Historien om Superligaen

Superligaen blev oprettet tilbage i 1991, men skal vi helt i dybden med den store danske turnering, skal vi meget længere tilbage i tiden. Siden 1913 har klubber landet over kunne kæmpe om Danmarksmesterskabet. Det var dog under helt andre turneringskonstruktioner og -strukturer. Først efter anden verdenskrigs ende opstod et turneringsformat og en reel liga, der minder om det, vi kalder Superligaen i dag. Turneringen blev kaldt for 1. Division og var i første omgang en amatørturnering indtil professionalismen trådte ind i dansk fodbold i 1978.

Superligaen blev som koncept først oprettet i 1991. Ligaen har haft flere forskellige navne gennem tiden, men konceptet har været mere eller mindre det samme. Siden 1995 har 12 klubber spillet om mesterskabet i 33 kampe – tre kampe mod hver klub. Dog med en lille afstikker, da ligaen indeholdt 14 klubber fra 2015 til 2020. Superligaen, som vi kender den i dag, indeholder både grundspils-, slutspils- og kvalifikationskampe. Her spiller alle turneringens hold først 22 kampe i Grundspillet – to mod hvert hold. Herefter indtræder de seks klubber med flest points i Mesterskabsspillet, hvor de over ti kampe – igen to kampe mod hvert hold – skal kæmpe om det danske mesterskab og titlen som vindere af Superligaen. De resterende seks hold indtræder i Kvalifikationsspillet, hvor de ligeledes møder hinanden to gang – ti kampe i alt. Her kæmper de om at undgå at ende på de sidste to pladser, som resulterer i nedrykning, samt om at vinde Kvalifikationsspillet, som sikrer en kamp om en plads i en europæisk turnering mod det hold fra Mesterskabsspillet, som har sikret sig den sidste plads med europæisk kvalifikation.  

Kom helt tæt på spillerne og klubberne i Superligaen med unikt videoindhold

På campo.dk kommer du helt tæt på spillerne og klubberne i Superligaen. Hver dag tager vi kameraet under armen og kører land og rige rundt for at være med, når klubberne træner og forbereder sig til de kommende kampe i Superligaen. Vi giver vores brugere unikt videoindhold, der bryder distancen mellem klubberne, spillerne og deres fans. Kom helt tæt på og få svar på de spørgsmål, du har. Hvordan har en given spiller oplevet sommerens klubskifte til din klub? Hvordan ser skadessituationen ud? Hvordan forbereder din Superliga klub sig på det kommende opgør? Og hvordan vil klubben redde sig ud af den krise, som de lige nu befinder sig i? Der er mange spørgsmål, som en fodboldfan kan have til sin klub, men som man ikke har mulighed for at stille selv. Det gør campo.dk for dig som fan.

Følg Superligaen direkte på mobilen

På campo.dk tilbyder vi alt fra Superligaen samt flere forskellige kategorier inden for fodboldens verden. Ønsker du at følge de internationale turneringer eller vil du blot have det seneste fra Superligaen, kan du frit vælge lige netop den kategori, som du interesserer dig for. Med appen fra campo.dk kan du få notifikationer, hver gang der sker noget, som rammer dine præferencer. Vælger du at følge Superligaen på campo.dk får du dermed mulighed for at få livedækning på ligaen direkte på din mobiltelefon. Vælg din favoritliga og dit favorithold, så fodrer vi dig med alle nyheder med relevans for dine præferencer. På den måde sikrer du dig, at du aldrig går glip af det vigtigste fra Superligaen.

På campo.dk kan du også få et overblik over kommende kampe i Superligaen, følge med i livescoren under kampene og se stillingen i Superligaen lige netop nu. Du kan også få et overblik over, hvor de enkelte kampe vises i Tv-guiden på campo.dk

Notifications

ANNONCE


Notifikationer