Ungdomslandshold

U17-landstræneren køber den ikke: FCK er ikke stukket af

Hele fem talenter fra F.C. København har fundet vej til den danske U17-landsholdstrup, der inden længe skal repræsentere Danmark ved EM. Alligevel mener landstræner Jesper Mikkelsen ikke, at FCK skulle have ‘sat’ de andre danske klubber når det kommer til talenter.

Parken inden kamp
Foto: Mathias Blohm/ campo.dk
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Talent-krig og store beløb.

Det er nogle af de vendinger, der bliver brugt, når snakken falder på den moderne ungdomsfodbold på eliteniveau i Danmark.

Tilbage i april hapsede F.C. København blot 15-årige Mads Jørgensen i Silkeborg IF, hvilket fik SIF-sportsdirektør Jesper Stüker til udtale følgende til bold.dk:

– Jeg ser det som en trussel i forhold til incitamentet i at få klubber til at blive ved med at investere og optimere miljøerne til gavn for dansk fodbold, hvis man i større målestok mister nogle af toptalenterne, inden det rent faktisk begynder at blive sjovt.

I 3F Superligaen har man også set F.C. København vise nogle af klubbens stortalenter frem de seneste år, hvor der også bliver handlet flittigt ind blandt både svenske- og islandske ungdomsspillere.

Senest har FCK fået intet mindre end fem spillere udtaget til det danske U17-landshold, mens nogle af de traditionelt set øvrige “store” spillere på ungdomsområdet som FC Nordsjælland, FC Midtjylland og Brøndby ikke kan prale af det samme.

FCN har fået udtaget tre spillere, FC Midtjylland to og kun en enkelt Brøndby-spiller har fundet vej til det danske U17-landshold, der inden længe skal repræsentere Danmark ved EM.

Alligevel mener U17-landstræner Jesper Mikkelsen ikke, at FCK er stukket af fra de øvrige klubber. Eller at Brøndby er ved at blive hægtet af.

– Det synes jeg ikke, at jeg vil udtale mig om – om man kan sige det på generel plan. Jeg vurderer jo den årgang, jeg har.

– Og i den vurdering har vi haft yderligere Brøndby-spillere. Der har været to inde i bruttotruppen her. Så den konklusion synes jeg ikke helt, man kan drage.

– Vi har kigget på, hvem det er, vi synes, der både er de største talenter, men selvfølgelig også har det højeste niveau lige nu. 

– Der skeler vi ikke så meget til klubnavn, men mere til spilleren, siger Jesper Mikkelsen til campo.dk.

Heller ikke OB, der for nyligt vandt U17-ligaen med flere runder tilbage, kan hamle op med FCK’s dominans på Jesper Mikkelsens landshold.

Det er der dog en ganske simpel grund til.

– Det er måske lidt samme tilfælde som med Brøndby. Vi har også haft andre OB spillere inde i kikkerteren.

– Men det, som man selvfølgelig også skal have i mente, når man taler om den trup her, det er, at der ikke er ret mange af dem, der spiller U17 længere. 

– Stort set alle – med få undtagelser – de spiller U19-fodbold. Så det gør selvfølgelig, at de bliver matchet op på et højere niveau, siger han.

Den forestående EM-slutrunde spilles fra den 20. maj til den 5. juni i Cypern.

Danmark er i pulje med Wales, Østrig og Kroatien.

Du kan se hele den danske U17-landsholdstrup HER.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P