Champions League

Baggrund

Campo.dk holder dig opdateret på alt fra Champions League. Vi følger de største kampe og begivenheder og giver dig de seneste nyheder fra Europas fineste klubturnering. Find alt, hvad du behøver at vide om turneringen. Vi dækker alt fra før kampene sparkes i gang, til Highlight Live-artikler under kampene og til reaktioner fra spillere og trænere, når aftenens opgør er blevet fløjtet af. Få indblik i alle relevante nyheder og begivenheder fra Europas største og mest betydningsfulde turnering på campo.dk.

Få de mest relevante nyheder om Champions League

Vi betragter det, som vores fineste opgave at udvælge de vigtigste nyheder med bred relevans for vores læsere. Vi holder derfor øje med de største nyheder i Champions League og prioriterer hårdt i vores produktion af nyheder, så vi altid kan give dig det bedste og mest relevante overblik.

Hvad er Champions League?

Champions League er Europas fineste fodboldturnering. Her dyster alle de europæiske tophold om at kunne kalde sig vinderen af turneringen. Turneringen, som vi kender det i dag, startede i 1992 som en ny version af det, der før hed European Champions Cup (begyndte i 1955). Her var turneringen udelukkende forbeholdt mesterholdene fra de europæiske ligaer. Med introduktionen af den nye version af turneringen blev konceptet udvidet til også at indeholde andre klubber fra de nationale turneringer. Eksempelvis kvalificerer fire hold fra den engelske liga sig hvert år til turneringen fremfor blot et enkelt mesterhold.

Siden turneringen blev til i 1992, har en række europæiske hold fra flere forskellige nationer vundet den prestigefyldte turnering. Real Madrid har vundet turneringen flest gange af alle med hele 8 trofæer, mens deres nærmeste konkurrenter fra FC Barcelona har vundet turneringen 4 gange.

Sådan vinder man Champions League

For at vinde Champions League skal holdene indledningsvist dyste om at kvalificere sig til turneringens gruppespil (Det værende under forudsætning af, at et hold ikke er direkte kvalificeret til gruppespillet på forhånd). Her dyster holdene i tre kvalifikationsrunder og én playoff-runde om at kvalificere sig til gruppespillet. I turneringens gruppespil fordeles de i alt 32 kvalificerede hold i otte grupper af fire hold, hvorefter alle hold i hver gruppe møder hinanden i to indbyrdes opgør – en hjemmekamp og en udekamp – i kampen om at kvalificere sig videre til næste runde af turneringen.

Nummer ét og to fra gruppespillet forsætter i det, der kaldes knockout-fasen, mens nummer tre indtræder i Europa League-turneringen, og nummer fire bliver elimineret. I knockout-fasen dyster de resterende 16 hold i indbyrdes opgør. Holdene møder hinanden en-mod-en, således 16 hold bliver til otte, otte bliver til fire, og fire bliver til to hold, der mødes i den store finale, hvor de kæmper om æren og om at løfte det legendariske trofæ, som af mange kaldes ’Trofæet med de store ører’ med henvisning til trofæets to håndtag i hver side.

Nyheder fra Champions League direkte på mobilen

På campo.dk kan du dykke ned i en række forskellige kategorier, som er tilegnet bestemte ligaer og turneringer. Ønsker du udelukkende nyheder og opdateringer, som omhandler Champions League, kan du let benytte menuen til at finde frem til siden. Kategorien er blot én blandt ni nyhedskategorier, du kan finde på campo.dk.

Du kan også følge dækningen af Champions League med appen fra campo.dk på mobilen, hvor vi dækker turneringen live og on-demand. Med appen kan du udvælge dine præferencer og få pushbeskeder om alt, der handler om den største europæiske turnering eller fra lige netop det hold, du holder med i turneringen. På den måde sikrer du, at du altid har let adgang til seneste nyt om dit hold og deres præstationer i turneringen. På campo.dk kan du under kampe i vores menu se livescore fra alle opgør i den største europæiske turnering, og hvis du klikker dig ind på stillinger får du overblikket over alle resultater og stillinger i turneringens gruppespil og play off.

Champions League på TV

Hvis du gerne vil se Champions League på tv’et derhjemme eller på mobilen på farten, er det hos Viaplay Group, du finder kampene. Viaplay sender samtlige kampe fra den store turnering – såvel fra gruppespillet og helt frem til finalen. Hvis du gerne vil have overblikket over alle turneringens største kampe i fjernsynet, kan du holde overblikket i campo.dk’s tv-guide. Kampene starter henholdsvis klokken 19.00 og klokken 21.00 undervejs i gruppespillet, mens kampene afvikles klokken 21.00, når turneringen nærmer sig sin afgørelse. Den helt store finale spilles altid på en lørdag, hvor der er stor optakt fra Viaplay.

Notifications

ANNONCE


Notifikationer