EM 2024

EM 2024: Den ultimative guide til EM i Tyskland 2024

I sommeren 2024 går det løs, når EM-slutrunden i Tyskland sparkes i gang. Hvem er kvalificeret, hvor og hvornår spilles kampene, og hvem er favorit til at vinde? Campo.dk giver dig al den viden og information, du har brug for frem mod EM 2024 lige her.

De italienske landsholdsspillere hæver pokalen efter EM-triumfen ved EM 2020. Nu får de chancen for at forsvarer titlen ved EM 2024.
Foto: Michael Regan/Reuters/Ritzau Scanpix

Ét af årets helt store fodboldhøjdepunkter er sommerens EM 2024 i Tyskland.

Nedtællingen er godt i gang, og verden over venter fodboldentusiaster i spænding på, at EM-bolden ruller for første gang i 2024.

Hos campo.dk har vi taget opgaven på os at ruste de EM-hungrende fans til sommerens store slutrunde. Bliv klar til EM 2024 med campo.dk’s ultimative EM-guide.

Hvornår starter EM 2024, og hvor skal det spilles?

Én af de vigtigste indledende informationer er, hvor og hvornår EM-slutrunden løber af stablen.

I alt 24 nationer har nu kvalificeret sig til EM 2024, og det er blandt disse europamestrene skal findes, når det går løs i Tyskland.

EM-slutrunden sparkes i gang fredag den 14. juni, når værtslandet Tyskland tager imod Skotland i München. Præcis en måned senere – søndag den 14. juli – spilles EM-finalen på Olympiastadion i Berlin.

EM 2024 afvikles på i alt 10 stadioner rundt om i Tyskland. Dyk ned i de enkelte lokationer, samt hvilke kampe der vil finde sted hvor herunder

Hvilke stadions benyttes ved EM 2024?

Hvem viser EM 2024?

Pakker man ikke selv kufferten og drager mod vores tyske naboer, så er det også af stor vigtighed, hvor kampene vises på TV og stream. Vanen tro har DR og TV2 sikret sig rettighederne til at vise de store slutrunder – og det gør sig også gældende, når det kommer til EM 2024 i Tyskland.

Allerede nu står det klart, hvilke af de indledende gruppespilskampe, der vises på de enkelte kanaler, mens det fortsat er uvist, når det kommer til knockoutkampene efterfølgende. Med de to TV-stationers kanaler og streamingtjenester, DRTV og TV2 PLAY, er du dog sikker på at være dækket ind.

Når kampene er endeligt fordelt og EM 2024 kommer nærmere, vil du her på campo.dk kunne se, hvor du kan se samtlige kampe.

Følg med i campo.dk’s TV-guide, som opdateres dag for dag her. Du kan også få overblikket over, hvornår de enkelte kampe ved EM 2024 løber af stablen herunder

EM-kampprogram: Her er alle kampene i gruppespillet ved EM 2024
Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Hvor mange nationer er med ved EM-slutrunden?

Der er i alt 24 nationer, som skal med til EM 2024 i Tyskland. Værtslandet er selvskreven deltager, mens 20 lande har sikret sig billet til EM-slutrunden via kvalifikationsturneringen.

De sidste tre deltagere blev fundet i slutningen af marts, hvor i alt 12 lande dystede i EM-playoffkampe om de sidste pladser ved slutrunden. Disse har fået en ekstra chance for kvalifikation via præstationer i Nations League.

2024-udgaven er den 17. EM-slutrunde i rækken. Formatet med 24 deltagere har været på plads siden 2016 og anvendes altså for tredje gang.

Italiens EM-vindere fra slutrunden i 2020 fejrer triumfen på Wembley Stadium. Nu skal de forsvarer sig ved EM 2024 i Tyskland.
Italien vandt EM 2020 (der på grund af coronaepidemien blev spillet i 2021) ved i finalen på Wembley i London at besejre England i straffesparkskonkurrence.
(Foto: Michael Regan/Reuters/Ritzau Scanpix)

Hvem har kvalificeret sig til EM 2024 i Tyskland?

Og så til deltagerlisten… Alle 24 EM-mandskaber er nu fundet.

Tyskland er som nævnt automatisk med grundet landets værtstrolle, mens de resterende 23 nationer er fundet via EM-kvalifikationen og Nations League samt EM-playoffs.

 • Albanien – Vinder af EM-kvalifikationsgruppe E
 • Belgien – Vinder af EM-kvalifikationsgruppe F
 • Danmark – Vinder af EM-kvalifikationsgruppe H
 • England – Vinder af EM-kvalifikationsgruppe C
 • Frankrig – Vinder af EM-kvalifikationsgruppe B
 • Georgien – Vinder af EM-playoffs
 • Holland – Vinder af EM-kvalifikationsgruppe G
 • Italien – Nr. to i EM-kvalifikationsgruppe C
 • Kroatien – Nr. to i EM-kvalifikationsgruppe D
 • Polen – Vinder af EM-playoffs
 • Portugal – Vinder af EM-kvalifikationsgruppe G
 • Rumænien – Vinder af EM-kvalifikationsgruppe
 • Schweiz – Nr. to i EM-kvalifikationsgruppe I
 • Serbien – Nr. to i EM-kvalifikationsgruppe G
 • Skotland – Nr. to i EM-kvalifikationsgruppe A
 • Slovakiet – Nr. to i EM-kvalifikationsgruppe J
 • Slovenien – Nr. to i EM-kvalifikationsgruppe H
 • Spanien – Vinder af EM-kvalifikationsgruppe A
 • Tjekkiet – Nr. to i EM-kvalifikationsgruppe E
 • Tyrkiet – Vinder af EM-kvalifikationsgruppe D
 • Tyskland – Værtsland
 • Ukraine – Vinder af EM-playoffs
 • Ungarn – Vinder af EM-kvalifikationsgruppe G
 • Østrig – Nr. to i EM-kvalifikationsgruppe F

EM-slutrunden starter ud med et gruppespil. De 24 nationer nævnt ovenfor er fordelt i seks grupper af fire, hvori hvert land vil møde hinanden én gang.

Danmark er landet i EM-slutrundens Gruppe C. Her venter i alt tre opgør mod henholdsvis Slovenien, Serbien og England, som skal afgøre herrelandsholdets videre færd ved EM 2024. Læs mere om, hvornår Danmark skal spille ved EM her.

Få overblikket over de fem andre grupper ved EM 2024 herunder

EM-lodtrækning: Se alle grupper ved EM 2024 her

I hver af de seks grupper ved EM 2024 går både nummer ét og nummer to videre til slutrundens ottendedelsfinaler. Det samme gælder for de fire bedste treere i gruppespillet.

Dermed vil i alt 16 nationer gå videre til ottendedelsfinalerne fra EM-slutrundens indledende gruppespil. Læs mere om, hvad der vægter højest i tilfælde af pointlighed i grupperne her.

Alt efter placeringen i den enkelte gruppe kan en række nationer vente i ottendedelsfinalerne.

Læs mere om, hvem Danmark kan møde i ottendedelsfinalerne, og hvordan grupperne parres herunder

Hvem kan Danmark møde i ottendedelsfinalen ved EM 2024?
Følg Campo på Facebook

Hvornår udtages Danmarks trup til EM 2024?

Med EM-slutrunden om hjørnet nærmer udtagelsen af den danske landsholdstrup sig også. I alt må de 24 landstrænere, der hver står i spidsen for sit respektive landshold ved EM 2024, udtage 26 spillere – og tre af disse skal være målmænd.

For Danmark er det Kasper Hjulmand, der står med det endelige valg. Og han har god tid til at gøre sig tanker om udtagelsen.

Ifølge UEFA’s reglement skal de respektive landsholdstrupper senest udtages syv dage før åbningskampen ved EM-slutrunden. Dermed skal Kasper Hjulmand og de andre EM-landstrænere altså senest udtage de respektive trupper til EM 2024 den 7. juni 2024 ved midnat.

Opdateret: Kasper Hjulmand har nu udtaget Danmarks EM-trup. Se de 26 udvalgte herunder

Hjulmand skifter ud: Her er Danmarks trup til EM 2024

Hvem er favoritter ved EM i Tyskland?

Der bliver hård kamp om EM-titlen denne sommer, men man kommer ikke udenom, at der er enkelte nationer, som på forhånd må påtage sig favoritværdigheden. De tabende finalister fra de to seneste EM-slutrunder, England og Frankrig, er på forhånd de største favoritter ved EM 2024, mens værterne fra Tyskland er henvist til at være favorit nummer tre på listen.

England er ifølge NordicBet den største favorit til at tage EM-titlen. Englænderne var finalister ved EM 2020 og kommer til EM 2024 i forrygende form. The Three Lions gik ubesværet og ubesejret gennem kvalifikationsturneringen og hentede 20 point i otte kampe i en gruppe, der også talte Italien, Ukraine, Nordmakedonien og Malta. Et vinderbet på England giver i skrivende stund odds 4,25.

Et vinderodds på Frankrig giver odds 4,50. Frankrig tog sølv ved VM 2022 og EM 2016 og strøg også ubesejret gennem kvalifikationen. Syv sejre og en uafgjort – 22 point i otte kampe – blev det til for franskmændene, der dystede med Holland, Grækenland, Irland og Gibraltar om EM-billetterne.

Værterne fra Tyskland er nummer tre på listen over favoritter til at tage EM-guldet. Et vinderodds på vores tyske naboer giver 7,0 gange pengene tilbage. De forsvarende europamestre fra Italien giver i skrivende stund odds 15.00 som europamester hos NordicBet.  

Ser man på favoritværdigheden med danske EM-briller, er det noget mere lunkent. Danmark vurderes af NordicBet som 10. største favorit. Et vinderodds på Danmark giver pengene 45,0 gange igen.

Se NordicBets odds på EM 2024 her

Se andre relevante informationer i forbindelse med EM 2024 herunder

Hvem har spillet flest landskampe for Danmark?
EM-basen er klar – Her skal Danmark bo under EM 2024
Hvordan er karantænereglerne ved EM 2024?

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P