Den officielle EM-bold er landet – se den her

Intet EM uden en ny EM-bold... UEFA har onsdag præsenteret EM-bolden til det kommende EM 2024. Se den nye bold, der går under navnet Fussballliebe, her.

Den nye EM-bold Fussballliebe
Foto: UEFA

Der er ikke lang tid til, at EM 2024 sparkes i gang.

Når kalenderen rammer sommermånederne, så er der igen dømt landsholdsfodbold på allerhøjeste niveau, når EM-slutrunden i Tyskland løber af stablen.

Men hvad er en god EM-slutrunde uden en god EM-bold? Et EM kræver som altid en ny kampbold og ved dette EM har bolden fået det velklingende navn, ‘FUSSBALLLIEBE’.

Navnet på fodbolden, der denne onsdag er blevet præsenteret foran Olympiastadion i Berlin, kan på dansk oversættes til ‘Kærlighed til fodbold’.

Og kærlighed til fodbold er lige præcis det, designerne bag bolden har forsøgt at udtrykke.

– Da vi designede den officielle kampbold, blev vi inspireret af energien og mangfoldigheden i turneringen og den kærlighed, som Europa har til fodbold, fortæller Sam Handy, der står for produkt og design for Adidas, og fortsætter:

– Med det i tankerne håber vi, at ‘FUSSBALLLIEBE’ vil bringe glæde, uanset hvor i verden den bliver sparket til.

Bold til EM 2024, Fussballliebe, præsenteres.

Det oplyses, at designet af ‘FUSSBALLLIEBE’ repræsenterer boldens bevægelse og spillets energi gennem fremtrædende sorte vingeformer og farverige kanter, kurver og prikker.

Brugen af ​rød, blå, grøn og orange fejrer både pulsen, som de konkurrerende nationer bringer til turneringen, og den rene enkelthed af fodbold, der tiltrækker så meget kærlighed fra fans over hele verden, skriver UEFA.

Derudover indeholder bolden illustrationer af hver af turneringens stadioner sammen med navnet på hver af de værtsbyer, der afholder turneringen.

Foruden de designmæssige detaljer har Adidas, der står bag bolden, ligeledes forsøgt at gå i en mere bæredygtig retning. Bolden er skabt af genanvendt polyester og vandbaseret blæk og indeholder blandt andet majsfibre, sukkerrør, træmasse og gummi.

Det oplyses, at bolden overordnet set indeholder mere bæredygtigt, biobaseret materiale end nogen tidligere Adidas-bold.

Læs meget mere om EM-slutrunden 2024 herunder

Hvor og hvornår spilles EM 2024 i fodbold – Få svaret her
Bekræftet: Endnu en offensiv profil forlader landsholdslejren – indkalder ingen erstatning
Medie: Så meget kræver FCK for Roony Bardghji – Superligaens transferrekord står for skud

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P