Dansk Fodbold

EM-basen er klar – Her skal Danmark bo under EM 2024

Det bliver i den tyske delstat Baden-Württemberg, at det danske herrelandshold får base under sommerens EM-slutrunde i Tyskland.

Danmark har fundet det hotel de skal bo på under EM 2024.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det danske landshold har sørget for, at de ikke får langt at køre, når de til sommer skal til EM.

Herrelandsholdet er som bekendt havnet i EM-gruppe C, som betyder, at de danske drenge skal spille gruppespilskampe i det sydvestlige Tyskland.

Ikke overraskende er valget fra DBU’s side derfor også faldet på et hotel i det absolut sydvestlige hjørne af Tyskland, når det kommer til herrelandsholdets kommende EM-base.

Det bliver nemlig i den lille by Freudenstadt, at landsholdet til juni indlogeres – nærmere bestemt alpehotellet Fritz Lauterbad.

– Vi har fundet et sted, vi virkelig kan se os selv i, og hvor vi er ret sikre på, at vi kan få et fantastisk ophold i forhåbentlig rigtig mange dage. Alle vores valg handler om at optimere mulighederne for at komme langt ved EM.

– Det er vigtigt for os, at vi har en god bane ikke for langt væk, og at vi har mulighed for at skabe de rette rammer på hotellet. Og det har vi fået her, siger landsholdschef Christian Nørkjær. 

EM-lodtrækning: Se alle grupper ved EM 2024 her

Herrelandsholdet kommer til at træne på Hermann-Samm-Stadion i det centrale Freudenstadt – et anlæg der til daglig huser en fodboldskole, ligesom det bliver brugt af flere Bundesliga-klubber til træningslejre for deres elite-ungdomshold.

Liverpool-manager, Jürgen Klopp, er opvokset i Freudenstadts naboby, Glatten, og den tidligere Dortmund-cheftræner har tidligere benyttet faciliteterne i nabobyen, skriver DBU.

Følg Campo på Facebook

Danmarks kampe ved EM 2024:

16. juni: Serbien – England (Gelsenkirchen)
16. juni: Slovenien – Danmark (Stuttgart)

20. juni: Danmark – England (Frankfurt)
20. juni: Slovenien – Serbien (München)

25. juni: England – Slovenien (Köln)
25. juni: Danmark – Serbien (München)

Danmark skal spille i henholdsvis Stuttgart, Frankfurt og München, og selvom de derfor skal køre til alle tre kampe, så bliver det forholdsvis begrænset med køretiden.

Der er således 93 kilometer til Merceds-Benz Arena i Stuttgart, 216 kilometer til Deutsche Bank Park i Frankfurt og 291 kilometer til Allianz Arena i München.

Danmarks trup ved EM 2024: Se bejlerne og de sikre kort her

Ifølge DBU har styret i Freudenstadt taget godt imod ideen om at skulle huse det danske landshold, og Danmarks kampe vil blive vist på storskærm på torvet i byen, der også vil være klædt i rød-hvide farver til anledningen.

Selvom selve hotellet, som landsholdet skal bo på, ligger i naturskønne omgivelser i udkanten af Freudenstadt, så har hotellets nærhed til den cirka 25.000 indbygger store by spillet en rolle i DBU’s valg.

– Det betyder meget for spillerne, at de kan tage ned i byen og sætte sig på torvet og få en kop kaffe eller en jordbæris. Vi kan godt lide at være en del af lokalmiljøet, ligesom når vi er i Helsingør, så spillerne vil også få cykler stillet til rådighed, så de kan tage et smut ind til byen. Vi glæder os til en god turnering og sommer med base i Freudenstadt, siger landsholdschefen. 

Efter planen rejser det danske landshold først til Tyskland den 11. juni – altså fem dage inden holdets åbningskamp mod Slovenien.

Hvornår udtages Danmarks trup til EM 2024? – Få svaret her

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P