3F Superligaen

AGF’s uheldige Hvidt er fuldt ud tilbage: Sindssygt dejligt!

Benjamin Hvidt har med kort mellemrum været ramt af to korsbåndsskader. Ovenpå endnu en lang skadespause lysner det endelig for AGF’eren, som nu er begyndt at træne fuldt ud med resten af truppen. Campo.dk har sat midtbanespilleren stævne for at høre ham omkring knæet, frygten for endnu en skade og udsigten til comeback.

Benjamin Hvidt i kamp for AGF mod Randers FC i Superligaen.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

At kalde Benjamin Hvidt uheldig grænser til en underdrivelse.

Den 24-årige AGF’er har i to omgange indenfor kort tid været ramt af en korsbåndsskade i samme knæ.

Men ovenpå endnu en lang skadespause er der nu godt nyt om midtbanespilleren. Det ramte knæ bliver ikke længere skånet, og Hvidt deltager nu på lige fod med de andre i træningen. Med lidt held venter der snart træningskampe for den savnede AGF’er.

Benjamin Hvidt har ikke betrådt græstæppet på Ceres Park i kamp for AGF siden oktober 2022. Mens dele af stadionet i det sydlige Aarhus i øjeblikket er ved at blive revet ned for at gøre plads til det nye, bygger han omvendt på ikke så langt derfra.

Styrketræningen er fortsat Hvidts ven i vejen til igen at kunne tørne ud for De Hviie, men siden december har han også kunnet deltage i nogle af øvelserne med holdkammeraterne på græsset på Fredensvang.

Benjamin Hvidt i fysisk duel med Nicolai Poulsen ved AGF's træning på Fredensvang.
Knæet kan holde til strabadserne i træningen, og Benjamin Hvidt holder sig ikke tilbage, når han går ind i duel med fysiske spillere som Nicolai Poulsen på Fredensvang. Foto: Tobias Thomasen.

Fornylig fik han endda endeligt grønt lys til at træne fuldt ud med sammen med holdkammeraterne – også i de mest fysiske dele af træningen. Det glæder selvsagt den uheldige AGF’er.

– Det har været sindssygt dejligt at blive sluppet løs. Især nu, hvor jeg deltager i hele træningen, fordi knæet kan holde til det, siger Benjamin Hvidt til campo.dk og fortsætter:

– Det er det, jeg har set frem til, siden jeg blev skadet – at jeg bare kan træne uden at skulle tage stilling til noget.

Det mentale i at fjerne tankerne fra knæet og blot fokusere på fodbolden vender vi tilbage til. Først skruer vi tiden lidt over et år tilbage.

Den lange vej tilbage

I januar sidste år meldte AGF ud, at Benjamin Hvidt for anden gang var blevet korsbåndsskadet. Knæet røg under træning i opstarten til forårssæsonen 2023.

– Jeg er stadig ung, og jeg har masser af år i mig endnu, så det skal nok gå. Jeg har før vist, at jeg kan kæmpe mig tilbage – det kommer jeg til at gøre igen, lød det dengang fra en stålsat Benjamin Hvidt.

AGF’s Benjamin Hvidt (th, red.) i aktion i en superligakamp mod Randers FC i 2021. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

Skaden betød endnu en gang en operation af korsbåndet efterfulgt af en lang periode sammen med fysioterapeuterne i Hvidts andet hjem sidste år – styrkelokalet.

Her gjaldt det i første omgang om at få bevægeligheden tilbage i knæet og styrke muskulaturen, før græs og bold igen kunne komme på tale.

Det er ikke bare gået stødt opad

Benjamin Hvidt om sin vej tilbage

AGF’s cheftræner, Uwe Rösler, har masser af roser til overs for Benjamin Hvidt, som, han mener, har vist en utrolig fightervilje under skadesforløbet – også når det så sort ud.

– Han har klaret det fantastisk gennem det hele og har virkelig en stærk karakter, siger cheftræneren til campo.dk og fortsætter:

– Han har vist en jernmentalitet – også på de mørke dage, når han kun kunne tage i styrkelokalet og ikke mærkede fremskridt. Han hang i.

AGF's Benjamin Hvidt puster ud efter en intens træningsøvelse på Fredensvang.
Benjamin Hvidt puster ud efter en intens træningsøvelse med bold på Fredensvang. Foto: Tobias Thomasen.

Vejen til comeback har som nævnt ikke været snorlige for Benjamin Hvidt. Der har dog heldigvis ikke været de store setbacks.

– Selvfølgelig har der været nogle bumps på vejen, og forskelige faktorer kan spille ind, så knæet for eksempel kan føles lidt stift om morgenen.

– Det er ikke bare gået stødt opad, men det kan man heller ikke regne med. Indimellem går det lidt frem og tilbage.

Skal bide sig fast i truppen

Tiden med styrketræning blev fulgt op med løb på græs, og i december sidste år kom Benjamin Hvidt et skridt nærmere comebacket, da han begyndte at deltage i pasningsøvelserne til træningen.

Omkring tre måneder senere på et solbeskinnet Fredensvang en dag i marts er status endnu mere positiv efter Hvidts træning sammen med holdkammeraterne.

– Nu er jeg fuldt ud med og deltager på lige fod med de andre, og så er det bare om at køre på. Jeg har nogle uger foran mig, hvor jeg skal lægge på fysisk, da jeg fortsat mangler lidt på det område. Men jeg er godt på vej, siger han og fortsætter:

– Så må vi se, om jeg kan bide mig fast i truppen. Jeg er godt klar over, at jeg ikke bare går direkte ind. Jeg mangler stadig noget og skal også lære at spille fodbold sammen med de andre på ny. Jeg skal lige ind i det igen, men det, tror jeg, kommer meget naturligt.

Benjamin Hvidt vender og skifter retning under en øvelse til AGF’s træning på Fredensvang under landskampspausen. Knæet bliver ikke længere skånet. Foto: Tobias Thomasen.

Det er ikke kun Benjamin Hvidt, der skal lære på træningsbanen den kommende tid. Også Uwe Rösler skal finde ud af, hvilken spiller, det er, han igen får til rådighed. Hvidt har nemlig været skadet det meste af den tid, den tyske cheftræner har været i AGF.

– Han er en alsidig midtbanespiller, han kan spille forskellige dele af spillet. Men vi skal have defineret, hvad hans rolle på holdet er, siger den tyske træner og uddyber:

– Er han en kreerende, målfarlig eller bolderobrende midtbanespiller? Det er vi nødt til at se nærmere på sammen med ham, og så skal vi arbejde på hans spil.

Kan snart komme i kamp

Hvornår Benjamin Hvidt igen kan trække i den hvide AGF-trøje i Superligaen er endnu usikkert. Men ifølge ham selv kan der vente et comeback i en træningskamp inden længe.

– Om tre ugers tid kunne det jo give god mening, hvis det er gået godt for mig op til. Det er anderledes, hvis det er gået mindre godt, eller jeg ikke føler mig klar til det…det kan også ske, siger han og uddyber:

– Det er jo min anden korsbåndsskade. Men jeg føler, jeg er et fint sted mentalt, og hvis der lægges op til, at jeg skal spille træningskamp om tre uger, og jeg føler mig tryg ved det, så spiller jeg.

Transfersnak påvirkede AGF’s Anderson: Det var kaotisk

Benjamin Hvidt vil gerne sikre, han vender tilbage i den hvide trøje i bedste forfatning. Ønsket udspringer af erfaringen fra den første korsbåndsskade.

– For mig handler det om undgå at løbe ind i skader igen. Jeg har prøvet at være ude med den første korsbåndsskade i et år, og så gik der kun seks måneder, og så blev jeg skadet igen.

– Så for mig handler det kun om at komme ud på træningsbanen hver dag og nyde det. Jeg skal passe på min krop nu, siger han.

Benjamin Hvidt er ikke bange for fysiske dueller. Her ses han i en tackling af FC Nordsjællands Oliver Antman. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
AGF’s schweizerkniv nyder sin rolle: Men jeg ser mig som wing

Frygten for skader

Trods en stor tro på, at knæet holder, nager en lille frygt for det modsatte hos Benjamin Hvidt. Det er dog tanker, som han forsøger at holde på afstand.

– Det strejfer mig engang i mellem. Jeg har været igennem to lange skadesforløb, så det sidder da selvfølgelig i baghovedet på mig. Men det er ikke noget, der får mig til at holde mig tilbage på banen eller gør mig nervøs for at blive skadet igen, siger midtbanespilleren og fortsætter:

– Jeg tror, at hvis man tænker for meget over det, ender man et dårligt sted oppe i hovedet. Fordi éns tanker så er et helt andet sted, end hvor de skal være, når du skal ud på banen og give den fuld gas.

Benjamin Hvidt efter AGF's træning på Fredensvang.
Benjamin Hvidt har indtil videre spillet 68 kampe for førsteholdet i AGF. I øjeblikket træner han hårdt på Fredensvang i jagten på at komme tilbage og forhøje antallet. Foto: Tobias Thomasen.

Benjamin Hvidt vil ikke forcere sit comeback, og utålmodighed bider ikke på djurslændingen, selvom der er gået omkring 14 måneder, siden han blev skadet.

– Jeg er meget tålmodig. Det tager den tid, det tager. Jeg er faktisk ligeglad med, om det ender med at have taget 18 eller 22 måneder for mig at komme tilbage. I sidste ende er den ekstra tid givet godt ud, siger Hvidt med overbevisning i stemmen.

Lykkelig Brandhof: Glad for at jeg blev i AGF

Gode ting er som bekendt værd at vente på, og knæet skal holde. Gør det det, venter der en belønning til Benjamin Hvidt på den anden side, mener Uwe Rösler.

– Jeg har den ultimative respekt for ham og ønsker ham alt det bedste. Når han kommer gennem dette, vil han få en karriere, siger cheftræneren.

Rösler om forventninger til AGF: Svært at leve op til lige nu

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P