3F Superligaen

Transfersnak påvirkede AGF’s Anderson: Det var kaotisk

For andet transfervindue i træk var der i januar stor interesse for AGF’s Mikael Anderson, hvilket påvirkede offensivspilleren. Campo har taget en snak med AGF-profilen om ønsket om at prøve noget nyt, at forbedre sig og at vinde noget i den klub, han holder så meget af.

Mikael Anderson efter træningen på Fredensvang.
Foto: Tobias Thomasen
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Italienske Lecce samt belgiske Club Brügge og KV Kortrijk.

Det er nogle af de klubber, som har været meldt interesseret i at købe AGF’s Mikael Anderson i de to seneste transfervinduer. Men efter vinterens transfervindue smækkede i, var han fortsat AGF’er.

De mange tanker om klubskifte har undervejs påvirket profilen, mener cheftræner Uwe Rösler. Det er Anderson enig i. Den 25-årige offensivspiller ser nu fremad mod foråret i AGF, hvor drømmen er at vinde noget med klubben.

– Mikael (Anderson, red.) havde i sommer store spekulationer om at forlade klubben. Jeg tror, det påvirkede ham i starten af sæsonen. Så fandt han en vej igennem det og har været god for os.

– Igen i dette transfervindue (var der interesse, red.). Selvfølgelig har det påvirket ham. Han har haft meget at tænke over, siger Uwe Rösler til den inviterede presse.

Mikael Anderson erkender, at det har været en voldsom januar med uvished og mange snakke.

– Det har selvfølgelig været en hektisk måned, og der har været meget snak frem og tilbage mellem klubber, AGF og mig. Selvfølgelig har det haft en indflydelse på mig. Det var jo ikke altid, jeg troede, jeg skulle være her (i AGF, red.). Men det er sådan, det er, og nu ser vi fremad, siger Mikael Anderson til campo.

Mikael Anderson (midt) var torsdag tilbage i træningen på Fredensvang, efter han missede sidste testkamp inden forårssæsonen mod norske Bryne. Foto: Tobias Thomasen.

Der er lavet en plan

Efter transfervinduet lukkede i starten af februar har Anderson haft en snak med klubben, der gør, at han nu føler, han kan fokusere fuldt ud på at præstere på banen.

Derfor har tankerne om et misset skifte væk ikke fyldt så meget de seneste par uger, fortæller han.

– Jeg synes egentlig, det var værst i januar. Der var mange telefonopkald og mange snakke med Stig (AGF’s sportschef Stig Inge Bjørnebye, red.) og Uwe (Rösler, red.). Det var kaotisk, siger offensivspilleren og fortsætter:

– Men efter vinduet lukkede, har vi været gode til at sætte os ned og lave en plan, der gør, at vi er bedst muligt forberedte på den kommende halvsæson. Så vi er i konstant dialog, og vi har et godt forhold. Det er nok også derfor, at det har været let at se fremad.

Om den omtalte plan går ud på, at Mikael Anderson skal sælges til sommer, ønsker han ikke komme nærmere ind på.

Vi har brug for ham i jagten på at nå vores mål denne sæson

Uwe Rösler om Mikael Andersons betydning i AGF
Mikael Anderson har i skrivende stund spillet 69 kampe for førsteholdet i AGF. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

AGF’s sportschef Stig Inge Bjørnebye hilser Andersons ønske om at skifte til noget større end AGF og Superligaen velkommen.

Nordmanden mener dog samtidig, at vejen til at få ønsket opfyldt går gennem arbejdet på banen.

– Han har en ambition om at spille i større ligaer og for større klubber. Vi (AGF, red.) er afhængige af den slags ambitioner. Vi vil have ambitiøse spillere i klubben, der stræber efter at nå det højest mulige niveau i deres karriere. Han er en af dem, det er klart. Og jeg kan godt lide det.

– Hemmeligheden bag at lykkes med at komme til det næste niveau, ligger i hver dag at være professionel og så succesfuld som muligt her. Jo mere fokus, du har på dit arbejde her, din træning og dine kampe, des bedre bliver mulighederne for at komme til den næste klub.

– Han er hos os, og vi prøver at hjælpe ham, så godt vi kan, så han lykkes med sine ambitioner, siger Stig Inge Bjørnebye til pressen.

Stig Inge Bjørnebye mente ikke, det var tid til et farvel til Mikael Anderson i vinterens transfervindue. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)
Mikael Anderson bliver sparket ned markant mere end alle andre i Superligaen: Det er lige voldsomt nok

Foråret i AGF

Mikael Anderson virker helt i sync med sportschefen. For det er netop præstationerne for AGF, som offensivspilleren vil fokusere på i foråret.

Han ser frem mod den afgørende del af sæsonen, hvor han har et ønske om at forbedre sig. Og så drømmer han om at vinde noget med AGF.

– Jeg synes, jeg har haft en god halvsæson. Jeg har haft nogle gode præstationer, men jeg har måske manglet at få scoret flere mål og lavet nogle flere assists. Det er det, jeg tænker på, at jeg skal forbedre for at hjælpe holdet bedst muligt.

– Vi har nogle fede kampe, der venter os – en pokalturnering, der godt kan gå hen og blive spændende og en mulighed for at vinde noget for AGF. I Superligaen skal vi først sikre os top seks, og så skal vi kigge opad efter det. Jeg glæder mig til at være en del af det, siger Anderson.

Mikael Anderson drømmer om at kunne fejre den helt store pokaltriumf med AGF-fansene denne sæson. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Rösler om skadesfri Duelund: Han bliver rigtig god for AGF

Cheftræner Uwe Rösler pointerer vigtigheden af Mikael Anderson i AGF og føler sig sikker på, at profilen kommer til vise sit værd for aarhusianerne i foråret.

– Han er en meget vigtig spiller for os. Han kan spille på kanten, men han kan også spille som otter på midtbanen. Man ser sjældent spillere, der kan spille med så meget kvalitet på begge pladser, og det er derfor, han er så unik og vigtig for os.

– Vi er meget glade for at have ham her, fordi vi har brug for ham i jagten på at nå vores mål denne sæson. Jeg er ret sikker på, at han vil være absolut motiveret for os, fordi han elsker AGF og ved, hvad klubben betyder for Aarhus, siger Uwe Rösler.

Cheftræner Uwe Rösler er overbevist om, at Mikael Anderson kan fokusere på at præstere for AGF i foråret. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

Jeg vil køre dig til Billund, når dagen kommer

Stig Inge Bjørnebye til Mikael Anderson om dagen for et fremtidigt skifte

Som Uwe Rösler nævner, betyder AGF meget for Mikael Anderson. Det har Harlev-drengen aldrig lagt skjul på. Så hvad tænker han egentlig om at forlade den klub, han elsker at spille for?

– AGF har altid været min favoritklub i Danmark, og sådan vil det altid være. Jeg elsker at være her, og jeg synes, det er en fed klub med fede fans. Og så er der bare et godt sammenhold i spillergruppen, siger Mikael Anderson og fortsætter:

– Men på et tidspunkt skal man også prøve noget nyt, og det er jeg egentlig klar på. Jeg ser det som et naturligt step på et tidspunkt at prøve noget andet end at spille her. Der har været et par gange, hvor der har været muligheder. Men timingen var ikke rigtig, så vi må se, hvornår det sker.

AGF’s fandarling på vej til gennembrud: Jeg har måttet kæmpe for drømmen

Farvel til sommer?

Uanset om sæsonen i AGF ender med den helt store optur med pokal, medaljer eller noget helt tredje, kan den potentielt være den sidste, Mikael Anderson spiller i den hvide AGF-trøje. Han mener dog ikke, at skiftet væk død og pine skal ske til sommer.

– Det kommer an på, hvad der er af muligheder. Jeg er jo klar på at komme et andet sted hen på et tidspunkt. Men det skal også være det rigtige, siger Anderson, der har kontrakt med AGF indtil sommeren 2026.

Mikael Anderson (tv.) øver offensive løbemønstre med Tobias Bech (th.) og de andre AGF-spillere under træningen på Fredensvang. Foto: Tobias Thomasen.

Om der venter en transfer til sommer, må tiden vise. Men når tiden er moden, behøver Mikael Anderson ikke tænke på transporten til lufthavnen – sportschefen giver gerne et lift.

– Som jeg sagde til ham (Anderson, red.): ‘Jeg vil køre dig til Billund, når dagen kommer’. Men det er ikke endnu. Vi har noget mere arbejde, der skal gøres, siger Stig Inge Bjørnebye.

AGF’s nyindkøb tror på fast plads: Jeg har gode muligheder

Første opgave i foråret for Anderson og Co. er opgøret mod Vejle Boldklub mandag. Herunder kan du læse mere om Mikael Andersons vurdering af sin aktuelle form samt få et indblik i den aktuelle skadessituation i AGF, inden det går løs i Superligaen.

Går skadeskabalen op i AGF? Spørgsmålstegn ved flere profiler

Kampen mellem Vejle og AGF spilles mandag klokken 19.00. Opgøret, der spilles på Vejle Stadion, vises på TV3 Sport og Viaplay.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P