3F Superligaen

Lykkelig Brandhof: Glad for at jeg blev i AGF

Frederik Brandhof nyder lige nu godt med spilletid i AGF. Sådan har det dog langt fra altid været, men selvom det på tidspunkter har set mørkt ud, så er han i dag glad for, at han ikke gav op og søgte væk.

AGF's Frederik Brandhof kæmper for bolden mod Hvidovre IF.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

– Jeg er glad for, at jeg ikke bare gav op og sagde, at nu ville jeg væk fra AGF, fordi jeg ikke fik spilletid. Jeg blev ved med at kæmpe for det. Nu ser det en del lysere ud, end det gjorde for et stykke tid siden.

Ordene stammer fra Frederik Brandhof, da campo.dk talte med ham efter et træningspas på Fredensvang.

Som man nok kan læse sig frem til, så har tilværelsen i Aarhus-klubben ikke ligefrem været en dans på roser for den 27-årige midtbanespiller, der både har kæmpet med konkurrenter og skader.

I efteråret kom der dog et vendepunkt, hvor han efter selv at have haft en periode som skadesfri, kombineret med skader til nogle af konkurrenterne, pludseligt fik chancen – og greb den.

Sæsonen begyndte ellers med nul minutter i Superligaens første otte runder, men i de seneste otte kampe i landets bedste række har han fået så rigeligt med spilletid. I fem af kampene er det blevet til 90 minutter.

– I starten af sæsonen havde jeg et efterslæb fra en skade, som jeg skulle bruge tid til at komme tilbage fra.

– På det tidspunkt var jeg ikke, hvor jeg skulle være i forhold til, at jeg skulle i form igen efter min skade og finde ind i det hele igen.

– Og det er klart, at når man spiller i AGF, så er der mange om buddet. Så er det sådan nogle gange i fodbold, at man lige pludselig får chancen, og så gælder det om at slå til.

– Så det var efter Randers-kampen, hvor jeg kom ind og lagde op til sejrsmålet, at jeg for alvor begyndte at bide mig fast efterfølgende. Der startede jeg inde i en del kampe i træk, siger han.

AGF's Frederik Brandhof efter træningen på Fredensvang.
Frederik Brandhoff klør på sammen med resten af AGF-truppen på Fredensvang frem mod første opgør i Pokalens semifinale mod FC Nordsjælland. Foto: Tobias Thomasen.

AGF’s cheftræner, Uwe Rösler, sætter også ord på Frederik Brandhofs situationen.

Her hersker der ingen tvivl om, at den karismatiske tysker værdsætter den alsidighed, som Brandhof bringer til bordet.

– Først og fremmest skal det siges, at Brandhof hele tiden har været en vigtig spiller i vores trup. Men han har haft en masse skadesproblemer og fik ikke en periode med kontinuerlig træning, og så er det svært at spille sig ind på holdet.

– Det, der er med Brandhof, er, at han kan spille flere forskellige positioner – og det er meget, meget vigtigt at have en alsidig spiller som ham.

– Nu får jeg lov til at se ham på holdet, og man kan se, hvordan han har bevist sit værd overfor os og overfor klubben med den måde, som han steppede op på, da der var brug for ham. Han har cementeret sin plads, og jeg er virkelig glad for ham, lyder det fra Uwe Rösler.

AGF's Frederik Brandhof kæmper for bolden mod Hvidovre IF.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Når man som fodboldspiller døjer med skader, kan tilværelsen godt føles tung og trist fra tid til anden.

Som ordene fra Frederik Brandhof øverst i artiklen afslører, så har det altså ikke været nok til at få ham til at ville søge andre græsgange.

Men selvom Frederik Brandhofs metode var at snøre støvlerne og hoppe i arbejdstøjet for at få kampminutter, så medgiver han også, at der var perioder, hvor det ikke var sjovt.

– Man vil altid gerne spille fodboldkampe. 

– Det kan godt være, at træning er fint, men det er jo ligesom kampene, man træner for. Så der har været tidspunkter, hvor jeg har været lidt træt af det. 

– Men for mig gælder det bare om ikke at vise det og bare klø på i stedet. Og så har jeg været lang tid nok i gamet til at vide at på et eller andet tidspunkt, så vender det.

– Og det har jeg heldigvis gjort ved, at jeg har arbejdet hårdt på træningsbanen og er blevet ved med at vise god attitude og indstilling – og ikke ligesom slå op i banen, når det har set sort ud, siger Frederik Brandhof.

Rösler om forventninger til AGF: Svært at leve op til lige nu

Frederik Brandhof kom til AGF fra Viborg FF i sommeren 2021.

Siden er det blevet til i alt 72 kampe for klubben. Hans kontrakt står til at løbe ud når året er omme.

Han og resten af AGF tager fredag den 29. marts hul på semifinalerne i Oddset Pokalen ude mod FC Nordsjælland, inden den første kamp i mesterskabsspillet byder på et opgør ude mod Silkeborg mandag den 1. april.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P