4 min læsningFCM’s Aral Simsir om svær tid under Bo Henriksen: Jeg fik ikke chancen som de andre

Aral Simsir har leveret flotte præstationer og for alvor spillet sig ind på førsteholdet i FC Midtjylland det seneste halve år. Men tidligere i karrieren var vejen til spilletid lang for offensivspilleren, som ikke mener, han fik chancen under tidligere cheftræner Bo Henriksen.

4 min læsning
Aral Simsir føler ikke, han fik chancen under Bo Henriksen i FC Midtjylland, da han i stedet blev lejet ud til norsk fodbold.
Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

Frække driblinger, flotte mål og assists.

Superligafolket har for alvor set Aral Simsir folde sit talent ud i de seneste to halvsæsoner for FC Midtjylland.

Men vejen til de flotte præstationer for Ulvene har ikke været snorlige for den 21-årige offensivspiller, der under den tidligere cheftræner i klubben Bo Henriksen ikke følte, at han fik samme chance for at bevise sit værd som de andre unge spillere på heden.

Aral Simsir gjorde det fremragende på ungdomsholdene i FC Midtjylland i blandt andet Youth League, men vejen til førsteholdet var ikke så ligetil.

Offensivspilleren kan se tilbage på to lejeophold i norsk fodbold for henholdsvis Jerv og Lillestrøm i 2022, og grunden til udskydelsen af fast førsteholdsfodbold i FC Midtjylland ligger ifølge Simsir blandt andet hos den daværende cheftræner Bo Henriksen.

– Det var nok mest fordi, træneren (Bo Henriksen, red.) ikke stolede særlig meget på mig defensivt. Og så synes jeg heller ikke, jeg fik chancen ligesom de andre unge spillere på det tidspunkt, siger han til campo.dk.

Mål og Highlights: Chilensk talent med første mål, da Randers FC var tæt på at bryde stimen mod FCM

Aral Simsir opnåede under Bo Henriksen blot 16 minutters spilletid i Superligaen i en kamp mod Brøndby IF i august 2021, og de to lejeophold i norsk fodbold var godt givet ud på flere områder, mener han.

– Jeg skulle til Norge og forbedre nogle ting – også som menneske i forhold til, hvor professionel jeg var udenfor banen. Jeg brugte blandt andet tid på sammen med mine trænere deroppe at sætte mig ned og analysere video af mine kampe, siger Simsir.

Arbejdet på og udenfor banen begyndte efter nogle måneder for alvor at bære frugt, og selvtilliden voksede ud af den øgede spilletid som seniorspiller.

– Da jeg havde været i Norge i tre-fire måneder, kunne jeg mærke, at det begyndte at gå godt for mig – at tingene lykkedes for mig. Det var også i den periode, hvor der var lidt interesse fra andre store klubber deroppe, siger FCM-profilen.

Efter godt og vel et halvt år i Jerv tog Simsir på sit andet ophold i det norske, da Lillestrøm stod klar med endnu et lejeophold. Denne gang skulle han ikke tilbage til FC Midtjylland og bevise sit værd overfor Bo Henriksen, som blev fyret på heden i sommeren 2022 kort før offensivspillerens anden udlejning, som igen varede et halvt år.

Bo Henriksen er siden blevet cheftræner i FC Zürich i Schweiz, og hans afløser i FC Midtjylland, Albert Capellas, så Simsir i et mere positivt lys.

– Jeg fik at vide, at jeg ville komme tilbage til en træner (Capellas, red.), der vidste, hvad jeg var god til. Som stolede på mig og syntes, jeg var god. Jeg endte dog ikke med at få særlig meget spilletid, da jeg kom tilbage, siger Aral Simsir.

Efter spilletid i fire superligakampe for Aral Simsir, endte Albert Capellas i marts i år også med at få en fyreseddel i FC Midtjylland. Nu er Thomas Thomasberg cheftræner i klubben, og Simsir får masser af spilletid for Ulvene og er blevet en af profilerne på holdet.

Du kan læse campo.dk’s store portræt af Aral Simsir herunder.

Portræt: Aral Simsir kan det fantastiske med en bold – men øver sig i det simple i jagten på at komme helt til tops

Næste gang han og resten af FC Midtjylland-truppen skal i aktion er senere mandag, hvor OB tager imod. FC Midtjylland kommer fra en 2-2 deler mod Randers FC, som du kan se i videoen øverst i artiklen, mens OB i seneste spillerunde endelig fik en sejr igen, da fynboerne slog FC Nordsjælland ude med 0-1.

Der er kick off på Nature Energy Park i Odense klokken 19.00, og du kan se opgøret på TV3 Sport og Viaplay.

Brynhildsen om samarbejdet med Cho i FCM-angrebet: To forskellige typer

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P