3F Superligaen

Brynhildsen om samarbejdet med Cho i FCM-angrebet: To forskellige typer

FC Midtjylland hentede sig i sommerens transfervindue blandt andre to landsholdsspillere til angrebet. Den ene, norske Ola Brynhildsen, fortæller, at han har fundet ind i et godt samarbejde med angrebskollegaen Gue-sung Cho.

Ola Brynhildsen sætter ord på makkerskabet med Gue-Sung Cho i FC Midtjyllands angreb.
Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

Midt på sommeren kunne FC Midtjylland præsentere sydkoreanske Gue-sung Cho som klubbens nyeste angriber.

På transfervinduets sidste dag, den 1. september, fik han selskab af norske Ola Brynhildsen.

De to er sidenhen blevet cheftræner Thomas Thomasbergs foretrukne angrebsduo, og selvom samarbejdet mellem dem stadig er relativt nyt, så går det faktisk ganske godt.

I 0-2-sejren over F.C. København i Parken var Gue-sung Cho med i opbygningsspillet til begge FC Midtjyllands mål, mens Ola Brynhildsen selv noterede sig for den ene af scoringerne.

Den 24-årige nordmand peger selv på, at deres forskelligheder som angribere samtidig nok også er en af de primære årsager til, hvorfor de fungerer sammen.

– Vi er to lidt forskellige typer angribere, som udfylder rollerne godt, synes jeg.

– Han er fysisk stærk og har en god pakke. Så kan jeg være en lidt mere fri spiller, som kan løbe rundt om ham. Så jeg synes, at vi supplerer hinanden godt, siger Ola Brynhildsen til campo.dk.

Det er dog ikke kun Sydkorea og Norge, der er repræsenteret i FCM-angrebet for tiden.

Således er også Guinea-Bissau repræsenteret i form af 19-årige Franculino, der ligesom Gue-sung Cho og Ola Brynhildsen også først kom til FCM i sommer.

Franculino har fundet vejen til målet ved hele ni lejligheder i denne sæson, men den tidligere Benfica-angriber er alligevel sjældent at finde i midtjydernes startellever.

Det vidner nok også om den konkurrencesituation, der lige nu er i FCM’s forreste geledder.

– Franculino kan gøre ting på egen hånd, så vi har tre gode angribere. Der er hård konkurrence, og der bliver kæmpet for det til hver eneste træning og kamp – så man kan ikke slappe af, lyder det fra Ola Brynhildsen.

FC Midtjylland er Ola Brynhildsens første klub udenfor Norge. De seneste tre år er blevet tilbragt i Molde, der ikke er sluttet udenfor top to i Eliteserien siden 2016-sæsonen. I forrige sæson blev de norske mestre.

Derfor var det også næsten umuligt ikke lige at spørge ind til forskellene mellem norsk og dansk klubfodbold.

– Der er markant forskel. I Norge har man 16 hold, hvor der ligesom er stor forskel på de bedste og de knapt så gode hold. Mens her, der er næsten alle kampene tætte. Det er sjældent, at man vinder med mange mål. Det er lidt tættere på international fodbold, end det er i Norge.

– Da jeg spillede for Molde, så ville 90 procent af vores modstandere stille sig tilbage mod os, og vi ville have bolden størstedelen af tiden. Her skal alle frem og presse.

– Der er virkelig høj intensitet. I den første kamp kæmpede jeg lidt med at få vejret, fordi det er lidt mere roligt i Norge. Så jeg vil sige, at generelt er niveauet højere her end i Norge, siger han.

FCM-koreaner vandt guld – Slipper for militærtjeneste

FC Midtjylland ligger under landsholdspausen på en femteplads i Superligaen – seks point efter Brøndby på førstepladsen.

Ola Brynhildsen har indtil videre scoret tre gange for FCM. I Molde nåede han 42 mål og 26 assists i 138 kampe.

Den 24-årige angriber står samtidig noteret for fire A-landskampe for Norge. Han fik sin debut forrige november.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P