Premier League

Store planer! Manchester United-bejlere vil lave europæisk multiklub-samarbejde

Manchester United er til salg, og en af bejlerne til at overtage holdet ønsker angiveligt at lave et magtfuldt europæisk samarbejde med tre andre klubber.

Premier League-klubben Manchester United er sat til salg, og bejlerne til klubben har planer om et europæisk klubsamarbejde.
Oli Scarff/AFP/Ritzau Scanpix

Sheikh Jassim bin Hamad al-Thani.

Det er navnet på manden, der står i spidsen for det qatarske selskab, som har budt på Manchester United.

Og skulle klubben komme på mellemøstlige hænder, har al-Thani ifølge Daily Record store planer for klubben.

Rigmanden ønsker angiveligt at etablere et samarbejde med PSG-ejerkredsen, Qatar Sports Investment (QSI), med henblik på at lave et af Europas stærkeste multiklub-samarbejder.

Planerne skulle involvere den portugisiske topklub Braga, hvor QSI i oktober købte en aktieminoritet på 21.67 procent, samt LaLiga 2-klubben Malaga, som QSI ligeledes har meldt sin interesse i at opkøbe.

Et af formålene med netværket er, at Braga og Malaga kan bruges til at hente sydamerikanske talenter til europæisk fodbold, hvor de kan modnes inden de er klar til blive sendt videre til United og PSG.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Det er ikke imod UEFA’s regler at eje flere klubber, men der er til gengæld regler for, at klubber under samme ejerskab ikke må møde hinanden i turneringsregi.

UEFA-præsidenten Aleksander Ceferin har dog tidligere luftet tanken om at lempe disse regler.

Samme scenarie kan i øvrigt komme i spil, hvis en anden United-bejler Sir Jim Ratcliffe overtager klubben, da INEOS-stifteren er ejer af den franske klub Nice, hvor samme scenarie kan komme i spil.

FIFA og det europæiske klubforbund underskriver aftale om klub-VM

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P