3 min læsningFIFA og det europæiske klubforbund underskriver aftale om klub-VM

Rerpræsentanter for både FIFA og ECA har mandag underskrevet et såkaldt memorandum, der sikrer de europæiske klubbers støtte til blandt andet Klub-VM.

3 min læsning
FIFA Præsident Gianni Infantino ECA-formand Nasser Al-Khelaifi underskriver aftale om Klub-VM
Foto: FIFA.com

Det er ikke ligefrem de to mest populære herrer i Danmark, der mandag har underskrevet et såkaldt memorandum.

FIFA-præsident Gianni Infantino og formand for det europæiske klubforbund, ECA, Nasser Al-Khelaifi, har begge sat sin signatur på et såkaldt forståelses-memorandum, der sikrer flere ting fremadrettet.

Først og fremmest betyder underskrifterne, at ECA og dets medlemmer – de europæiske klubber – forpligter sig til at tilpasse sig efter den internationale fodboldkalender til og med 2030.

Den internationel fodboldkalender fastlægger, hvornår landskampe skal spilles, og de nationale ligaer forpligter sig således til ikke at lægge turneringskampe, der karambolerer med disse datoer.

De europæiske klubber er dog også blevet stillet en markant gulerod i sigte, for de 209 millioner euro (1.559 millioner kroner), der er blevet fordelt på klubber, der har frigivet spillere til VM i 2018 og 2022, hæves nemlig til 355 millioner euro (2.648 millioner kroner) for VM i 2026 og 2030.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Vi er glade for at have underskrevet denne skelsættende aftale. Forståelses-memorandumet anerkender klubbernes centrale rolle i fodbold globalt, og så sikrer den, at [klubberne] er ordentligt repræsenteret i beslutningsprocesser, der har indflydelse på dem, lyder det fra formanden fra det europæiske klubforbund, ECA, – Nasser Al-Khelaifi.

ECA bekræfter med dagens underskrift også, at de støtter FIFA’s planer om et klub-VM fra 2025 – et VM der vil have deltagelse af 12 europæiske klubber. Desuden er der også støtte fra de europæiske klubber til en årlig kamp mellem vinderen af Champions League og vinderen af en interkontinental play-off samt støtte til FIFA’s ønske om at skabe et klub-VM for kvinder.

Officielt: Infantino genvalgt som FIFA-præsident

– Det her er en bemærkelsesværdig dag for fodboldens fremtid og dens langsigtede stabilitet. Vi er glade for at forny og forstærke samarbejdet med ECA – en vigtig interessent som repræsentant for klubber fra hele Europa.

Underskrifterne blev sat på ECA’s 29. generalforsamling, der mandag har været afholdt i Ungarns hovedstad Budapest. Foto: FIFA.com

– At have støtte til den internationale kampkalender fra ECA giver den nødvendige balance mellem klub- og landsholdsfodbold. Vi har spændende projekter foran os med det nye klub-VM i 2025 og det nye kvindelige klub-VM. Et tæt samarbejde med klubber i Europa, og resten af verden, vil være essentiel for disse turneringers succes, lyder det fra FIFA-præsident Gianni Infantino.

Gianni Infantino blev tidligere på måneden genvalgt som præsident for FIFA. Nasser Al-Khelaifi er foruden rollen som formand for ECA også præsident og CEO i Paris Saint-Germain.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer