International Fodbold

UDLANDSPROFERNE UGE 41: Topkamp i Sverige, bundkamp i Tyskland og dansk mål i USA

På campo.dk giver vi dig hver mandag et overblik over, hvordan den seneste uge er gået for de danske spillere, der tjener deres løn udenfor landets grænser. Mål, debut og udvisninger - stort og småt.

Foto: Scanpix

I Danmark har vi over 300 professionelle fodboldspillere, der til dagligt spiller fodbold i mere end 30 forskellige lande.

Vi vil på campo.dk ugentligt give et overblik over nogle af de danskere, man ikke nødvendigvis hører om hver eller hver anden dag. Vi udvælger nogle af de spillere, der har gjort sig bemærket for enten noget godt, noget skidt, eller noget midt imellem.

Læs også: Udlandsprofferne Uge 37, Uge 38, Uge 39 & Uge 40.

Foto: SK Slavia Praha

Alexander Bah (Slavia Prag)
I den tjekkiske Fortuna Liga var der lørdag pres på Slavia Prag, hvis de skulle holde trit med bysbørnene fra Sparta og ligaduksene fra Plzen i toppen. Hjemme på Sinobo Stadium kom nedrykningstruede Slovan Liberec forbi, og her var det danske Alexander Bah, der med sin første ligascoring i denne sæson bragte hjemmeholdet foran 1-0 kort før pausen. Slavia-anfører, rumænske Nicolae Stanciu, trykkede af et godt stykke udenfor feltet, og afslutningen kunne gæsternes målmand kun parere ud i feltet, hvor den danske højreback strakte hals og med hovedet satte bolden ind bag den liggende målmand.
I anden halvleg sikrede Slavia Prag sig alle tre point, da de kunne gå fra kampen med en 3-1-sejr. Også Bahs danske holdkammerat, Mads Emil Madsen, fik spilletid i kampen, da han kom ind til det sidste kvarter.
Alexander Bah har tidligere i sæsonen scoret i både kvalifikationen til Europa League samt i Conference League-gruppespillet, men målet mod Slovan Liberec er første sæsonscoring i ligaen.
Alexander Bah skiftede i januar til den tjekkiske hovedstadsklub fra SønderjyskE, og siden har han været mere eller mindre fast mand på holdet, som i sidste sæson blev tjekkiske mestre i sikker stil.

Foto: Per Danielsson/TT/Ritzau Scanpix

Anders Christiansen (Malmö FF)
I Allsvenskan er der med syv runder tilbage et kapløb mellem tre hold om at blive svenske mestre, og det er de seneste tre sæsoners mestrer, der alle stadig er en del af kampen. Foruden de to Stockholm-klubber fra AIK og Djurgården er det danskerklubben Malmö FF, der i weekenden spillede sig op på rækkens førsteplads – i hvert fald indtil Djurgården mandag møder en anden danskerklub, nemlig Elfsborg. Jon Dahl Tomassons tropper fra den anden side af Øresund skulle lørdag på besøg hos rækkens bundprop fra Östersunds FK, og derfor skulle de dermed have tre point med fra, og det fik de da også uden store problemer. Jon Dahl havde til kampen både Lasse Nielsen, Søren Rieks og anfører Anders Christiansen med i startopstillingen, og efter en lille times spil var det Anders Christiansen, der med sit sjette ligamål i sæsonen gjorde det til slutresultatet 0-3. I øjeblikket ligger både Malmö, Djurgården og AIK på 44 point, men Djurgården har altså en enkelt kamp i hånden. Mens både Djurgården og AIK kan koncentrere sig fuldt ud om Allsvenskan, skal danskerne i Malmö også præstere i Champions League, hvor de er i pulje med Chelsea, Zenit og Juventus.

Foto: DSC Arminia Bielefeld

Jacob Barrett Laursen (Arminia Bielefeld)
I bunden af Bundesligaen kæmper bade Augsburg og Arminia Bielefeld for at undgå nedrykning, og søndag mødtes de to danskerklubber i en kamp, hvor begge hold med en sejr kunne kravle over nedrykninsstregen. For hjemmeholdet, Augsburg, startede Mads ’Mini’ Pedersen, mens den tidligere Lyngby-spiller, Frederik Winther, så hele kampen fra bænken. Hos gæsterne var Jacob Barrett Laursen efter en kamp på bænken tilbage i startopstillingen, og det fejrede han med sin første ligascoring for Bielefeld.  Augsburg var kommet foran 1-0 i første halvleg, men med 13 minutter tilbage af kampen, blev bolden headet ud til danskeren på kanten af feltet. Uden den store betænkningstid flugtede den nordjyske venstreback bolden ind bag en chanceløs Augsburg-målmand til slutresultatet 1-1. Pointdelingen mellem de to danskerklubber batter ikke for alvor i bundstriden, hvor to af de øvrige hold også mødtes i et indbyrdes opgør. Her slog Bochum Greuther Fürth 1-0, og dermed rykkede Bochum over nedrykningsstregen.
Jacob Barrett Laursen har i alt spillet 25 kampe for Arminia Bielefeld, siden han sidste sommer skiftede Odense Ådal ud med en tilværelse i Nordrhein-Westfalen.

Foto: Colorado Rapids

Younes Namli (Colorado Rapids)
Den tidligere AB’er Younes Namli skiftede i januar 2020 på en toråig lejekontrakt fra russiske Krasnodar til amerikanske Colorado Rapids, og søndag blev det så til første sæsonscoring for offensivspilleren med de marokkanske rødder. Desværre for danskeren var scoringen en reducering i udekampen mod Real Salt Lake City, som Colorado i sidste ende endte med at tabe 3-1. En clearing efter et hjørnespark havnede for fødderne af Younes Namli, der på kanten af feltet flugtede bolden mod fjerneste målhjørne. Med en hel del hjælp fra en forsvarsspiller ændrede bolden dog fuldstændig kurs og snød Real Salt Lake Citys målmand. Colorado Rapids er ellers treer i Western Conference, og med fem kampe tilbage af grundspillet er det stort set utænkeligt, at de misser en af de syv playoff-pladser i Western Conference.
Younes Namli har siden sit skifte fra AB til hollandske Heerenveen i 2015 spillet for hollandske PEC Zwolle og russiske Krasnodar, som stadig ejer ham. Namlis kontrakt i USA udløber ved årsskiftet, hvorefter han planmæssigt returnerer til den russiske klub, som har kontrakt med på ham til sommeren 2023.

Foto: West Bromwich Albion F.C.

Kenneth Zohore (West Bromwich Albion)
Søndag var der langt om længe lidt tiltrængt succes for Kenneth Zohore, der bestemt ikke har fået en god start på sæsonen. Den tidligere F.C. København-angriber har ikke spillet for West Bromwich i Championship siden sæsonens første to kampe, og han har ikke været i aktion for holdet, siden han sidst i august var med til at tabe hele 0-6 til Arsenal i ligacuppen. Søndag startede han for anden kamp i træk inde for West Bromwich’ reserver i Premier League 2 – reserveholdenes turnering – i kampen mod Middlesbroughs reserver, og kort efter pausen kom den 190 centimeter store dansker på tavlen, da han udlignede til 1-1 i kampen, som West Bromwich endte med at vinde 1-2. Der har fra flere sider været sat spørgsmålstegn ved Kenneth Zohores fremtid i West Bromwich, og kampen mod Middlesbrough er da også første gang i dennes sæson, at Kenneth Zohore får fuld spilletid i en fodboldkamp. Sidst i september forklarede hans manager, franske Valérien Ismaël, at han blandt andet havde set bort fra Zohore på grund af en skade, som han dog ikke uddybede yderligere. Zohore blev i juli 2019 hentet til West Bromwich Albion fra Cardiff for 67 millioner danske kroner, men det er kun blevet til i alt 23 kampe med fem mål til følge for den store angriber, der for præcis et år siden blev udlejet til Millwall for resten af sæsonen. I London-klubben nåede han at spille i alt 19 kampe og score tre mål, inden han denne sommer returnerede til Birmingham og West Bromwich. Zohore har kontrakt med Birmingham-klubben til sommeren 2023.

Hvad skete der ellers?

  • I Rusland har Anders Dreyer ikke scoret siden sin vanvittige debut, men efter tre kampe uden scoringer og med tre nederlag, kom den tidligere EfB- og FCM-spiller igen på tavlen, da Krasnodar hjemme fik 2-2 mod Lokomotiv Moskva.
  • Med sin anden sæsonscoring var den tidligere F.C. København-forsvarer, Marcus Mathisen, lørdag stærkt medvirkende til, at hans klub, IK Sirius, fik alle tre point i hjemmekampen mod Varbergs BoIS. Allsvenskan-kampen endte 2-1 til hjemmeholdet.
  • I det hollandske Gelderse Derby mellem NEC Nijmegen og Vitesse Arnhem var der Lasse Schöne og Mikkel Duelund på banen for hjemmeholdet, men det blev udeholdets Nikolai Baden Frederiksen, der blev matchvinder med kampens enlige scoring.
  • Lørdag skulle Daniel Iversen og Preston North End op mod Wayne Rooneys Derby-mandskab i Championship, og for fjerde gang i sæsonen lykkedes det den danske keeper at holde modstanderen fra at score. Desværre for Preston formåede de heller ikke selv at score.
  • I den næstbedste norske række, OBOS-Ligaen, gjorde AC Horsens-lejesvenden Muamer Brajnac det til slutresultatet 3-0 til hans klub Aalesund i kampen mod Sogndal.
  • I Frankrig var både Mikkel Desler og Rasmus Nicolaisen på banen for Toulouse, da de lørdag slog traditionsklubben Auxerre med hele 6-0. Målet var den tidligere FC Midtjylland-forsvarsspillers første mål for Toulouse.
  • I lørdagens kamp i Æresdivisionen mellem Feyenoord og RKC Waalwijk kom Jens Odgaard for tredje gang i sæsonen på måltavlen, da Waalwijk med et 2-2-resultat og et enkelt point sneg sig over nedrykningsstregen.
  • For femte gang i sæsonen holdt David Ousted buret rent for Hammarby, da han sammen med Bjørn Paulsen og Jeppe Andersen var med til at slå ærkerivalerne fra AIK med 1-0 søndag.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P