9 min læsningUdlandsprofferne uge 38: Gamle venner, nye venner og tysk førsteplads

På campo.dk giver vi dig hver mandag formiddag et overblik over, hvordan den seneste uge er gået for de danske spillere, der tjener deres løn udenfor landets grænser. Mål, debut og udvisninger - stort og småt.

9 min læsning
Udlandsproffer
Foto: Scanpix

I Danmark har vi over 300 professionelle fodboldspillere, der til dagligt spiller fodbold i mere end 30 forskellige lande.

Vi vil på campo.dk ugentligt give et overblik over nogle af de danskere, man ikke nødvendigvis hører om hver eller hver anden dag. Vi udvælger nogle af de spillere, der har gjort sig bemærket for enten noget godt, noget skidt, eller noget midt imellem.

Læs også: Udlandsprofferne uge 37: Comeback, førsteplads og rekord-hattrick

Foto: Cracovia & ŁKS Łódź

Mathias Hebo Rasmussen (Cracovia) & Mikkel Rygaard (LKZ Lodz)
Polen har tidligere været et af de lande, hvor en del danskere havde til huse, men sådan er det ikke mere. I dag er der faktisk kun to danskere i Polen, nemlig Mikkel Rygaard og Mathias Hebo Rasmussen. De to var fakisk holdkammerater i Lyngby Boldklub i 17/18, og i torsdags stod de så overfor hinanden i den polske pokalturnering. Mathias Hebo og hans Cracovia-mandskab, der til daglig frister en tilværelse i den nederste halvdel af den bedste polske række, var på besøg hos Mikkel Rygaard og LKS Lodz. Lodz spiller i øjeblikket med om de tre oprykninger fra den næstbedste polske række, men i torsdagens pokalkamp, var det dem, der blev de store. Efter en målløs ordinær spilletid og ditto forlænget spilletid skulle de to hold ud i straffesparkskonkurrence, og her brændte Cracovia tre af sine fire forsøg fra pletten og måtte derfor se sig slået ud af pokalturneringen. Mikkel Rygaard startede inde for Lodz, mens Mathias Hebo først blev skiftet ind for Cracovia efter en god times spil. De to tidligere holdkammerater nåede at være på banen samtidig i 18 minutter, inden Rygaard blev skiftet ud. Ingen af de to sparkede straffespark.
Efterfølgende blev Mikkel Rygaard søndag skiftet ind i Lodz’ 0-1 sejr over Sandecja Nowy i den næstbedste række, mens Mathias Hebo og Cracovia først skal i aktion mandag mod Piast Gliwice.

Foto: WSG Tirol

Bror Blume (WSG Tirol)
I Østrig gik Bror Blume og WSG Tirol onsdag ind til pokalkampen mod Grazer AK fra den næstbedste række med blot én sejr tidligere i sæsonen. Den var kommet i pokalturneringens første runde, og i de første otte ligakampe var det således ikke blevet til sejr, hvorfor Tirol befandt sig på en klar sidsteplads i den østrigske Bundesliga. I anden runde af pokalturneringen mod Grazer fik den tidligere Lyngby- og AGF-spiller og resten af Tirol-mandskabet dog lidt tiltrængt succes. Allerede efter 26 minutter gjorde Bror Blume det til 0-2 for gæsterne, og selvom hjemmeholdet faktisk fik både reduceret og udlignet før pausen, så var det Bundesliga-holdet, der slutteligt kunne rejse hjem med en 2-4-sejr og videre avancement i pokalen, hvor LASK Linz nu venter i ottendedelsfinalen.
Bror Blume spillede ikke sæsonens første ligakamp på grund af en skade, men siden er han startet inde i alle syv kampe, og igen lørdag var han at finde i træner Thomas Silberbergers start-formation til kampen mod SV Ried. Det blev til de første 76 minutter på banen for danskeren, der ved stillingen 4-1 fint kunne overlade det til sine holdkammerater at køre sæsonens første ligasejr i hus. Kampen endte 4-2, og selvom Tirol stadig ligger nummer 12 og dermed sidst i Bundesligaen, så har de kun fire point op til Klagenfurt på tredjepladsen.

campo.dk på Facebook: Få de største nyheder og artikler i dit feed

Foto: Toulouse FC

Mikkel Desler & Rasmus Nicolaisen (Toulouse)
I sydfranske Toulouse FC spiller både Mikkel Desler og Rasmus Nicolaisen, og de var tirsdag taget så langt væk fra Toulouse, som man overhovedet kan komme i Frankrig. I Dunkerque startede begge danskere på banen i Ligue 2-kampen mod rækkens bundprop, og den tidligere OB’er, Mikkel Desler, skulle blot bruge en halv time i det nordfranske, før han havde bragt gæsterne foran med sin første sæsonscoring. Med en knastør halvflugter fra kanten af feltet fandt den danske højreback målets fjerneste sidenet – ganske utagelig for Dunkerque-målmanden. I den anden ende af banen sørgede Desler sammen med Rasmus Nicolaisen for at holde buret rent, og med en 0-2-sejr kunne Toulouse efter kampen tage tilbage til Occitanie-regionen som ubesejrede i indeværende sæson.
Mikkel Desler kom til Toulouse denne sommer efter to og en halv sæson i norske Haugesund. Rasmus Nicolaisen, der brugte sidste sæson på lån i engelske Portsmouth, kom til den franske klub fra FC Midtjylland i midten af august. Mikkel Desler har indtil videre spillet fuld tid i samtlige sæsonens ni Ligue 2-kampe, mens Rasmus Nicolaisen ikke var i truppen før syvende spillerunde, hvorefter han også har spillet tre hele kampe. Toulouse FC er lige nu øverst i Ligue-2-tabellen med tre point ned til Sochaux på andenpladsen. Den føring kan de dog udbygge mandag, når de spiller sidste kamp i tiende spillerunde hjemme mod Caen.

Foto: SBV Vitesse

Nikolai Baden Frederiksen (Vitesse)
I hollandske Arnhem løber 21-årige Nikolai Baden Frederiksen rundt i relativ ubemærkethed. Den tidligere ungdomsspiller fra Næsby og FC Nordsjælland kom i 2018 til den italienske storklub Juventus’ ungdomsafdeling. Efter et halv års lejeophold i hollandske Fortuna Sittard i foråret 2020, blev han i sommeren 2020 udlejet til Bror Blumes WSG Tirol i hele sidste sæson. Her formåede han med 18 mål at blive toer på den østrigske ligas topscorerliste, og det fik dem til at spærre øjnene op hos hollandske Vitesse. Klubben fra Arnhem hentede danskeren ind på en kontrakt til 2024 med option på yderligere ét år, og lørdag betalte danskeren lidt tilbage. I kampen mod sin tidligere klub, Fortuna Sittard, gjorde Baden Frederiksen det nemlig til slutresultatet 1-1 i Æresdivisionens syvende spillerunde. Vitesse var efter to minutter kommet bagud direkte på hjørnespark, men fire minutter efter pausen udlignede danskeren på et hovedstød langt udefra, der helt overrumplede udeholdets målmand. Med det ene point indtager Vitesse Æresdivisionens niendeplads. Baden Frederiksen scorede også i Æresdivisionens første spillerunde for Vitesse, da han blev matchvinder i 0-1-sejren over Zwolle. Også i kvalifikationskampen til Conference League på udebane mod Anderlecht kom danskeren på tavlen i 3-3-opgøret, og da Vitesse senere vandt 2-1 hjemme, bookede de en plads i den nye europæiske turnering, hvor de på torsdag tager imod franske Rennes.

Foto: SSV Jahn Regensburg

Andreas Albers (Jahn Regensburg)
193 centimeter høje Andreas Albers har taget hul på sin tredje sæson I tyske Jahn Regensburg, og holdet fra Bayern har lagt glimrende fra land i 2. Bundesligaen. Før ottende spillerunde denne weekend havde den tidligere Skive-, Vejle-, Silkeborg- og Viborg-spiller, Andreas Albers, endnu ikke scoret for sit hold til trods for fuld tid i alle syv kampe. Ikke desto mindre gik Regensburg fredag ind til hjemmekampen mod bundproppen fra Erzgebirge Aue på rækkens førsteplads. Den så de dog ud til at miste, da Aue i det 87. minut udlignede til 2-2. Godt nok har første ligascoring i denne sæson ladet vente på sig for Albers, men man må til gengæld sige, at den 31-årige skibonit valgte den med omhu. I kampens sidste minut faldt bolden ned for fødderne af Albers, der med en følt venstre inderside dirigerede den forbi venner og fjender op målhjørnet til stor jubel for de godt 8000 tilskuere på Jahnstadion Regensburg. Med sejren holder Regensburg afstanden på ét point ned til St. Pauli på rækkens andenplads, mens storklubberne Hamburger SV, Schalke 04 og Werder Bremen roder rundt midt i tabellen.
Andreas Albers scorede først i august i pokalsejren over RW Koblenz fra den fjerdebedste række. Regensburgs danske nummer 19 scorede i sidste sæson 13 mål i 34 2. Bundesliga-kampe, da den sydtyske klub med en sejr i sidste spillerunde sikrede sig endnu en sæson i den næstbedste tyske række.

Hvad skete der ellers?

  • Det tidligere FC Nordsjælland-talent, Oguz Han Aynaoglu, scorede mandag sit andet sæsonmål, da han blev matchvinder i Balikesirspors 2-1-sejr over Ankara Keciörengücü i den næstbedste tyrkiske række.
  • For anden uge i træk kom Emil Riis på tavlen for Preston North End, da han tre minutter inde i overtiden af Carabao Cup-kampen mod Cheltenham scorede sit holds fjerde mål i 4-1-sejren.
  • Både Maurits Kjærgaard og Rasmus Nissen Kristensen kom på tavlen for Red Bull Salzburg, da de smadrede SC Kalsdorf fra den tredjebedste østrigske række 8-0 i den østrigske pokalturnering.
  • 29-årige Frederik Sørensen scorede et af sine sjældne mål, da han onsdag åbnede scoringen for Ternana i deres Serie B-kamp mod Parma. Tre minutter efter scoringen skiftede Parma legendariske Gianluigi Buffon ind, men det var altså ikke den italienske landskamps-rekordindehaver, som Frederik Sørensen scorede mod. Ternana vandt kampen 3-1.
  • Sæsonens første mål fra 22-årige Magnus Mattsson var ikke nok for NEC Nijmegen, der lørdag måtte se sig slået med 5-3 af Feyenoord.
  • I den bedste norske række åbnede det tidligere F.C. København-talent, Niklas Vesterlund, scoringen, da han med Tromsø tog fra Lillestrøm med en 1-2-sejr. Det er den danske midterforsvarers anden sæsonscoring for Tromsø.
  • For tredje gang i sæsonen kunne Preston North Ends danske målmand, Leicester-lejesvende Daniel Iversen, gå fra en kamp i Championship uden at indkassere mål, da Preston fik 0-0 ude mod Birmingham.
  • Med en 5-1-sejr hjemme over Örebro holdt Malmö lørdag snor i hovedstadsklubberne fra Djurgården og AIK i Allsvenskans top. Kampens fjerde scoring blev sat ind af Anders Christiansen på straffespark.
  • For anden weekend i træk scorede Philip Billing et særdeles vigtigt mål, da han gjorde det til 1-0 i Bournemouths 2-1-sejr over Luton i Championship.
  • I Holland holdt Peter Vindahl for første gang buret rent for sin nye klub AZ Alkmaar, da de hjemme på AFAS Stadion slog Go Ahead Eagles med hele 5-0.

campo.dk på Facebook:
Få de største nyheder og artikler i dit feed

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P