5 min læsningUdlandsprofferne uge 37: Comeback, førsteplads og rekord-hattrick

På campo.dk giver vi dig hver mandag formiddag et overblik over, hvordan den seneste uge er gået for de danske spillere, der tjener deres løn udenfor landets grænser. Mål, debut og udvisninger - stort og småt.

5 min læsning
Udlandsproffer
Foto: Scanpix

I Danmark har vi over 300 professionelle fodboldspillere, der til dagligt spiller fodbold i mere end 30 forskellige lande.

Vi vil på campo.dk ugentligt give et overblik over nogle af de danskere, man ikke nødvendigvis hører om hver eller hver anden dag. Vi udvælger nogle af de spillere, der har gjort sig bemærket for enten noget godt, noget skidt, eller noget midt imellem.

Foto: SPVGG Greuther Fürth

Emil Berggreen – Greuther Fürth
For første gang i sæsonen var der spilletid til Emil Berggreen, da han spillede 88 minutter for andetholdet i Greuther Fürth. Berggreen åbnede endda scoringen kort efter pausen i kampen mod  VfB Eichstätt i Regionalliga Bayern, der er den fjerdebedste række i Tyskland.
Emil Berggreen kom til Greuther Fürth i september sidste år, men også i sin tid i den tyske klub har han været voldsomt plaget af skader, og i sidste sæson blev det således kun til fire korte indhop i 2. Bundesligaen på Fürths vej mod oprykningen til Bundesligaen.

Foto: AFC Bournemouth

Philip Billing – Bournemouth
Efter mål i både sæsonens første og anden kamp i Championship, har Philip Billing holdt sig en scoringspause, men efter fire kampe uden mål, kom han lørdag på tavlen for Bournemouth, da han med sit 0-1-mål i udekampen mod Cardiff blev matchvinder. Scoringen sendte sågar Bournemouth op på rækkens førsteplads, hvor de nu har to point ned til tre forfølgere efter sæsonens første otte kampe. Philip Billing og Bournemouth er fortsat ubesejrede i denne sæson.

Læs også: Dansker skød sit hold til tops i Championship

Foto: Rubin Kazan

Anders Dreyer – Rubin Kazan
Sjældent har ordet ’drømmedebut’ passer så godt, som det mandag aften var tilfældet i Republikken Tatarstans hovedstad – Kazan. Her åbnede Anders Dreyer allerede efter to minutter af kampen mod Ural fra Yekaterinburg sin målkonto for sin nye klub Rubin Kazan. Føringsmålet var dog langt fra nok for vestjyden, der med yderligere to mål i anden halvleg gjorde det til både 3-0 og slutresultatet 4-0. Dermed blev den tidligere EfB’er og FCM’er den første spiller i den russiske liga, der scorede hattrick i sin debut. Anders Dreyer skiftede den 28. august FC Midtjylland ud med Rubin Kazan, mens der angiveligt røg 7 millioner euro den anden vej. I Kazan er Dreyer holdkammerat med den tidligere AaB’er Oliver Abildgaard, og de to kan mandag aften se frem til en kamp mod storholdet fra Zenit.

Læs også: Anders Dreyer er den første spiller i den russiske ligas historie, som scorer hattrick i debutkamp

Foto: Olaf Kraak/AFP/Ritzau Scanpix

Mohamed Daramy – Ajax
Der var både hjemmebanedebut og scoring på menuen for unge Mohamed Daramy, da han lørdag med sin nye klub Ajax var med til at afklæde Cambuur 9-0 i den hollandske Æresdivision. Ligesom Anders Dreyer skulle Daramy også kun bruge to minutter på banen, før han kunne kalde sig målscorer. Den nu tidligere F.C. København-profil kom på banen som en del af en tredobbelt indskiftning efter en god times spil, og kort efter erobrede han bolden på kanten af Cambuur-feltet, vendte rundt og blev af holdkammeraten Kenneth Taylor spillet i dybden. Herfra var det ingen sag for den 19-årige dansker at passere Cambuur-målmanden til den første af forhåbentlig mange scoringer i Ajax-trøjen.

Læs også: Daramy scorede og assisterede i legestue og hjemmebanedebut på Johan Cruijff Arena

Foto: RKC Waalwijk

Jens Odgaard – RKC Waalwijk
22-årige Jens Odgaard har efterhånden været vidt omkring i sin stadig korte karriere, siden han i 2017 skiftede Lyngby ud med mægtige Inter. Fra Inter gik turen året efter videre til Sassuolo, som han dog kun har spillet en enkelt kamp og 15 minutter for. I stedet har han været udlejet til først hollandske Heerenveeen, så schweiziske FC Lugano, derefter italienske Pescara, og i juli gik turen så atter til Holland og RKC Waalwijk. I den lille hollandske by har Odgaard fået en fin start, og han har således fået spilletid i alle sæsonens første fem kampe. I sæsonens anden kamp kom han for første gang på tavlen for sin nye klub, og siden har han spillet fuld tid i de efterfølgende tre kampe. I lørdagens kamp ude mod FC Utrecht kom Odgaard i fokus på både godt og ondt. Efter otte minutter misbrugte han nemlig en mulighed fra straffesparkspletten, men bare 12 minutter senere kompenserede han, da han til trods for en skidt førsteberøring på akrobatisk vis fik sendt bolden i nettet til 1-1. Kampen sluttede 2-2, og det efterlader Waalwiijk på en øjeblikkelig 12. plads ud af Æresdivisionens 18 mandskaber.

Hvad skete der ellers?

  • I den bedste norske række var en enkelt scoring af den tidligere FC Nordsjælland-forsvarer, Benjamin Hansen, ikke nok til at skaffe point til Haugesund, der lørdag på udebane mod Kristiansund BK måtte se sig slået med 3-2.
  • Torsdag sikrede Pierre-Emile Højbjerg med sin første sæsonscoring et enkelt point til Tottenham i deres Conference League-kamp ude mod franske Rennes. Kampen endte 2-2.
  • Også Alexander Bah kom på tavlen i den nye UEFA-turnering torsdag, da hans flugter snød Union Berlins målmand. Slavia Prag og Bah kom med sejren på 3-1 over tyskerne perfekt fra land i Conference League.
  • Onsdag var en enkelt scoring fra 27-årige Mads Nielsen ikke nok for Fredrikstad der, der tabte 2-1 til KFUM Oslo i den næstbedste norske række.
  • Den tidligere Randers FC-spiller Emil Riis fik dybt inde i overtiden udlignet til 2-2 i Preston North Ends udekamp mod Sheffield United i tirsdagens Championship-opgør. Det var Riis’ tredje sæsonscoring.

  • Victor Jensen spillede mandag fuld tid med et enkelt mål til følge for Jong Ajax, da de hjemme i Amsterdam slog Breda 6-3 i den næstbedste hollandske række.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P