EM 2024

Frankrig pligtsejrer i blodigt opgør mod Østrig

Det blev til en blodig forestilling, da Frankrig og Østrig indledte deres EM-slutrunde i Düsseldorf, hvor viceverdensmestrene dog endte med sejren og de tre point.

Frankrig og Østrig er i gang ved EM.

Viceverdensmestrene lagde ud med at høste en spinkel 0-1-sejr imod Rangnick og co.

Det var dog ikke uden dramatik – blodet flød nemlig. Både Antoine Griezmann og Kylian Mbappé måtte have stoppet blødninger undervejs i anden halvleg.

Kampens enlige scoring stod Maximilian Wöber for, da han fik headet bolden ind i eget mål.

M. Wöber
38′
Første halvleg
club logo club logo
45′
Anden halvleg
90′

90+7′ Olivier Giroud modtager en perfekt aflevering i feltet, men franskmanden kikser sin afslutning

90+1′ Kampens dommer har lagt ni minutter til

90′ Mbappé får et gult kort for at gå ind på banen, før han har fået lov af fjerdedommeren – Frankrig er rasende

Mbappé efter sammenstødet med blodnæse.

86′ Av! Mbappé går i græsset efter et grimt sammenstød med Kevin Danso

83′ En tam afslutning fra Marcus Thuram tager Pentz sig nemt af

Maignan og Baumgartner lige efter sammenstødet.

79′ Christoph Baumgartner går benhårdt efter bolden i det franske felt – det samme gør Maignan, hvilket resulterer i et grimt sammenstød

71′ Kolo Muani og Camavinga erstatter Dembele og Rabiot for Frankrig

68′ Pentz er tvunget til endnu en redning, og det slipper Brøndby-keeperen fornuftigt fra

67′ Stort fransk tryk, men Jules Koundes afslutning bliver blokeret

62′ Østrig appellerer for straffespark, da Marcel Sabitzer går ned i det franske felt – dommeren finker afværgende

59′ Rangnick skifter tre – ud kommer Gregoritsch, Grillitsch og Wöber – ind kommer Wimmer, Arnautovic og Trauner

55′ Kylian Mbappé stikker af fra det østrigske forsvar, men brænder sin store friløber

46′ Anden halvleg starter voldsomt, da Antoine Griezmann bliver skubbet ind i reklamebanden og får en blødende flænge i panden

PAUSE Frankrig fører med ét enkelt mål ved pausen, trods store chancer i begge ender.

45′ Patrick Pentz vinder igen duellen med Mbappé, som ellers var helt fri foran mål

Maximilian Wöber header bolden i eget net for Østrig.

38′ Kylian Mbappé går mod baglinjen og sender bolden ind i det østrigske felt, hvor Maximilian Wöber på uheldigvis får headet bolden i eget net

MÅL! – 38′ Frankrig bringer sig i front

Maignan med en stor redning.

35′ Fremragende spil fra Østrig resulterer i en kæmpe chance, men Maignan får afværget truslen – dog dømmer kampens dommer målspark til stor forundring

32′ Østrig snupper bolden på Frankrigs banehalvdel, men den lunkne afslutning har Mike Maignan styr på

25′ Christoph Baumgartner bryder ind i det franske felt, men hans berøring springer fra ham

19′ Fransk kontrastød munder ud i et hjørnespark, da Griezmanns afslutning bliver blokeret

Patrick Pentz vinder første duel imod Mbappé.

8′ Patrick Pentz afværger Kylian Mbappés forsøg, efter den franske kaptajn stikker afsted fra Østrigs forsvar

6′ Frankrig får et frispark i en farlig position, men Griezmanns indlæg cleares af den østrigske defensiv

1′ Bolden ruller i Düsseldorf!