NordicBet Ligaen

Ahlmann om Hiljemarks exit: Mere ro på linjerne i Elfsborg

Oscar Hiljemark blev tirsdag præsenteret som ny cheftræner i Elfsborg, og dermed fik svenskerens tid i AaB en brat afslutning. Nyheden kom ikke bag på rutineret Jakob Ahlmann, som mærker forandringens vinde blæse over det nordjyske.

Jakob Ahlmann i kamp om bolden for AaB
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Tre og et halvt år i AaB fik en brat ende tirsdag eftermiddag for Oscar Hiljemark.

Her sagde svenskeren farvel til den nordjyske klub efter 42 kampe for at hellige sig cheftrænergerningen i Allsvenskan-topklubben Elfsborg.

Rygterne om den svenske topklubs interesse i 31-årige Hiljemark begyndte allerede at florere for nogle dage siden.

Og AaB’s bundrutineret back Jakob Ahlmann var da heller ikke overrasket, da han modtog nyheden.

– Vi havde jo læst lidt rygter i løbet af ugen, så det var ikke en bombe, der sprang. Vi troede nok, at han ville gøre sæsonen færdig og afslutte her. Så det endte jo med at være en lille smule chokerende alligevel, at han sådan fratræder fra den ene dag til den anden, udtaler Ahlmann til campo.dk.

Oftest kommer en trænerafgang i kølvandet på dårlige resultater, som slutteligt resulterer i en trænerfyring. Sådan var det ikke denne gang, hvor AaB ligger mere end lunt i svinget til en oprykning til Superligaen.

Det har været turbulent i AaB det sidste stykke tid.

Jakob Ahlmann

– Nu er det en lidt anden case her, men det er jo stadig specielt, at man skifter cheftræner midt i en sæson, hvor det jo egentlig er gået rigtig fint resultatmæssigt, og hvor vi lige nu ligger til at indfri de mål, vi har haft. Så det var da en speciel nyhed.

Jakob Ahlmann i kamp om bolden for AaB
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

– Oscar har fyldt meget heroppe, og mange af os har også været ret tæt på ham. Så vi skulle da lige finde os selv igen, lyder det fra den 33-årige back i kølvandet på Hiljemarks afgang.

Store forandringer i AaB

Hiljemark kom til AaB som spiller i oktober 2020, men lagde støvlerne på hylden den efterfølgende sommer. Herefter fulgte en rolle som assistent under Lars Friis, Martí Cifuentes og senest Erik Hamrén, inden Hiljemark selv overtog tøjlerne i marts sidste år.

Würtz-afsked vidner om klar tendens: Ærgerligt for AaB

Nu skifter han til Elfsborg, og det var ifølge Ahlmann en chance, Hiljemark havde svært ved at afvise.

– Mit indtryk er, at det her var en mulighed, han havde svært ved at sige nej til. Man kan sige, Elfsborg er lidt længere fremme i forhold til at spille med om topplaceringer i Sverige, end AaB lige nu er i Danmark. Og det tror jeg tiltaler Oscar rigtig meget.

– Folk har jo forskellige grunde til at være, hvor de er, og han kunne nok bedre se sig i Elfsborgs projekt, end det han vil stå over for i forhold til det, som AaB er igennem lige nu og på sigt.

“Lige nu og på sigt” – kan du uddybe det?

– Jeg tror ikke, det er nogen hemmelighed for alle udefra, at der sker store forandringer i AaB lige pt. Det kan måske være lidt svært at være en del af. Og hvis man ikke er 100 procent enig i de ting, der sker og kommer til at ske, jamen så ser man måske sig selv et andet sted, lyder det fra Ahlmann.

Ahlmann har oplevet meget i sine 14 år på førsteholdet i AaB, som foreløbigt har budt på 326 kampe i de ikoniske røde og hvide striber.

Her har både været mesterskaber og pokaltriumfer, men også nedrykning sidste år. Klubben er kommet på tyske hænder, og de seneste måneder har budt på farvel til koryfæer som Lucas Andersen, Jacob ‘Figo’ Larsen og snart også Rasmus Würtz.

Senest har der også været forlydender om amerikansk interesse i klubben.

– Det har været turbulent i AaB det sidste stykke tid, og den her sommer bliver jo nok også forholdsvis voldsom i forhold til, at der skal ske ret markante ændringer i den sportslige organisation og formentlig også i spillertruppen.

AaB's Jakob Ahlmann i superligakampen mellem AaB og Silkeborg IF på Aalborg Portland Park, lørdag den 3. juni 2023
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

– Så jeg tror måske, at Oscar føler, at han kommer til en klub, som er lidt mere etableret og med lidt mere ro på linjerne. Han kan måske sætte et lidt større aftryk der, hvor han nok tænker, at der er lidt meget at se til i AaB. Både lige nu og måske også fremadrettet, slutter Ahlmann.

Jakob Ahlmann står selv uden kontrakt til sommer og kan dermed se frem til at slutte i klubben, som han blev en del af i 2004. Han fik debut på førsteholdet i 2010.

Børsting håber på AaB-ikon: Passer perfekt i Vendsyssel

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P