3F Superligaen

AGF’s nyindkøb tror på fast plads: Jeg har gode muligheder

Jonas Jensen-Abbew er skiftet til AGF denne vinter og er faldet godt til. Den unge midtstopper tror på sig selv og muligheden for at erobre en fast plads på holdet.

AGF's Jonas Jensen-Abbew ser gode muligheder for at erobre en fast plads på holdet.
Foto: Tobias Thomasen/campo.
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

AGF har længe måttet undvære Tobias Mølgaard og især Mats Knoester i forsvaret på grund af skader.

Det var måske én af grundene til, at klubben i vinterens transfervindue valgte at hente Jonas Jensen-Abbew ind som forstærkning til bagkæden.

Nu har den 21-årige midtstopper været i klubben i lidt over to uger, og han melder sig vel ankommet. Selvom AGF’s forsvar er godt besat, når alle vel at mærke er skadesfri, tror han på muligheden for at sætte sig fast på en plads.

Mats Knoester er vendt tilbage til træningen på Fredensvang og skal op i gear efter en længere skadespause, mens Tobias Mølgaard meldes længere væk fra at være klar.

Dermed synes mulighederne gode for, at Jonas Jensen-Abbew kan spille en rolle for AGF allerede i forårets første kamp mod Vejle mandag.

Uwe har været god til at tage fat i mig personligt og virkelig guide mig igennem træningerne

Jonas Jensen-Abbew om Uwe Rösler i opstartsperioden

Men kan den nye AGF’er også sikre sig en fast plads på holdet, når forsvaret på et tidspunkt er skadesfri?

– Der er en god konkurrence (om pladserne, red.), og jeg føler, jeg har gode muligheder. Ellers ville jeg ikke have truffet valget om at komme hertil, siger Jonas Jensen-Abbew til campo og fortsætter:

– Jeg er klar på at give den en skalle for at give det forsøget, og så håber jeg, det kan blive til mange kampe her i foråret.

Jones Jensen-Abbew har nu trænet med sine nye holdkammerater i AGF i lidt over to uger. Foto: Tobias Thomasen.

Der er forskel på spillestilen i AGF og FC Nordsjælland, som han skiftede fra. Men tiden siden skiftet, der gik igennem på deadline day, er gået godt på træningsbanen, og Jensen-Abbew føler, han er kommet langt i tilvænningen til det nye.

– Det tager selvfølgelig noget tid, og vi er der heller ikke helt endnu. Det er en proces, og det er vi alle godt klar over. Men der er blevet arbejdet hårdt til træning, og jeg synes faktisk, vi er kommet et godt stykke allerede, siger AGF’s nummer 40 og fortsætter:

– Jeg synes, Uwe (Rösler, red.) har været god til at tage fat i mig personligt og virkelig guide mig igennem træningerne. Og også kigge på vores kampe og fortælle mig, hvad jeg skal forbedre for at kunne hjælpe holdet.

Knægten bliver kun bedre med tiden

Uwe Rösler om Jonas Jensen-Abbew

Noget tyder på, at arbejdet med Jensen-Abbew ikke har givet alt for meget sved på panden for Uwe Rösler. Cheftræneren roser i hvert fald sin nye midtstopper for hans læringsvillighed.

– Han kommer fra et godt miljø i FC Nordsjælland. Jeg kan se, han er godt trænet og har en rigtig god tilgang til træning, forberedelse og læring, siger Uwe Rösler til pressen.

Uwe Rösler (bagerst) dirigerer Jonas Jensen-Abbew (midt) og resten af truppen under træningen på Fredensvang. Foto: Tobias Thomasen.

Den tyske cheftræner er i det hele taget meget tilfreds med tilførslen af Jonas Jensen-Abbew, som, han mener, passer godt ind i måden, AGF spiller.

– Han kommer til at hjælpe os i vores spillestil og opbygning, fordi han er vant til at være meget sikker på bolden i opspillet og har selvtilliden til at modtage bolden, spille den rundt og spille den op gennem midten og i bagrummet.

– Jeg synes, han er en rigtig god nytilgang for os på den korte bane – men også på mellem- og lang sigt, fordi knægten bliver kun bedre med tiden, siger Uwe Rösler.

Rösler om skadesfri Duelund: Han bliver rigtig god for AGF
AGFs cheftræner Uwe Rösler roser Jonas Jensen-Abbew og fortæller, nyindkøbet er i spil til en startplads i forårsåbneren mod Vejle Boldklub mandag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Der er kun gået lidt over to uger, siden Jonas Jensen-Abbew rykkede teltpælene op og flyttede til ‘den jyske hovedstad’. Men han føler allerede, han er faldet godt til i klubben og i Aarhus.

– Jeg synes faktisk, det har været rigtig godt. Det er selvfølgelig en lidt stressende periode, når man pludselig skal flytte til den anden ende af landet. Men alle i klubben har været gode til at tage hånd om mig og hjælpe mig med hurtigt at falde forholdsvist godt til, siger midtstopperen og fortsætter:

– Og så har det bare været godt at komme i gang på banen, fordi det er det, jeg er kommet hertil for.

Nyt AGF-indkøb: En kæmpe klub med et tiltalende projekt

Jonas Jensen-Abbew er ifølge Uwe Rösler i spil til en startplads og sine første superligaminutter for ‘De Hviie’ på mandag, hvor aarhusianerne skal møde Vejle Boldklub. Opgøret på Vejle Stadion spilles klokken 19.00 og TV3 Sport viser kampen i TV.

Forud for kampen kan du i artiklen herunder blive klogere på, hvordan skadessituationen er i AGF, inden klubben tager hul på foråret.

Går skadeskabalen op i AGF? Spørgsmålstegn ved flere profiler

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P