3F Superligaen

Går skadeskabalen op i AGF? Spørgsmålstegn ved flere profiler

Cheftræner Uwe Rösler er udfordret på skadesfronten i AGF. Campo giver her en status på truppen, inden aarhusianerne mandag tager hul på forårssæsonen mod Vejle.

Flere AGF-spillere har været ude af testkampene forud for foråret heriblandt Mikael Anderson.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Mandag går det på ny løs i Superligaen for AGF, når aarhusianerne tager E45 sydpå til opgøret mod Vejle Boldklub.

Det sker efter en lang vinterpause og efterfølgende opstart, hvor flere spillere har været ude med skader i forskelligt omfang.

Cheftræner Uwe Rösler har med andre ord haft sit hyr med at få et afklarende overblik over, hvem der er klar til forårsåbneren. Én af profilerne melder sig dog selv klar til opgøret.

Skadeslisten har været temmelig lang i AGF denne sæson. Mens nogle denne vinter er vendt tilbage, har andre pådraget sig skader.

– Tobias Mølgaard har været ude i 10 uger. Mats Knoester i fire måneder. Han (Knoester, red) spillede de første 45 minutter mod Bryne (testkamp i mandags, red.), så vi har stadig et stykke vej med ham endnu.

– Nicolai Poulsen har været ude i hele opstarten og har ikke trænet med os. Mads Emil Madsen er kommet tilbage og bliver bedre og bedre. Magnus Knudsen var ude i to uger. Han kommer tilbage i træningen nu, og det er ikke så slemt med to uger ude. Mikkel Duelund (vendt tilbage efter operation, red.) har stadig et stykke endnu. Han kan starte kampe for os, men jeg er ikke sikker på, han kan spille 95 minutter.

Uwe Rösler imponeret over ny AGF’er: Han er slet ikke nervøs

– Mikael Anderson har misset tre ud af seks testkampe for os, hvilket er lidt for meget. Så vi er nødt til at få ham op i tempo. Den gode ting med Mikael er, at han er en ‘big game player’ – han er naturlig fit. Så vi håber virkelig, han skruer sit spil op til træning og giver os en god fornemmelse af, at vi kan starte med ham inde. For han er en vigtig spiller for os, sagde Uwe Rösler til den inviterede presse onsdag.

Netop Mikael Anderson var tilbage til torsdagens træning på Fredensvang, hvor han trænede med på lige vilkår med resten af truppen.

Fraværet i sidste trænings-test mod norske Bryne skyldtes ikke en skade, og ifølge offensivprofilen er han, hvor han skal være, inden det igen går løs i Superligaen.

– Ja, det føler jeg faktisk. Jeg missede Bryne-kampen, fordi jeg var syg, hvilket jeg har døjet med de seneste dage. Men ellers har jeg haft de træninger, jeg skal have, og jeg har også trænet ekstra, når jeg har misset kampe. Så jeg føler faktisk, at jeg er i en fin tilstand og har det rigtig godt, siger han til campo og slår efterfølgende fast:

– Jeg er klar til at deltage på lige fod med de andre og er klar til kampen på mandag.

Mikael Anderson (tv.) var i fuld vigør under torsdagens træning på Fredensvang. Her ses han overfor Jonas Jensen-Abbew, der er kommet til i vinterens transfervindue. Foto: Tobias Thomasen.
Rösler om skadesfri Duelund: Han bliver rigtig god for AGF

Under torsdagens træning på det regntunge græs på Fredensvang var der gensyn med Nicolai Poulsen, og Mats Knoester og Magnus Knudsen deltog også.

Det samme gjorde Mikkel Duelund, som er vendt tilbage efter en operation og har fået spilletid i de seneste testkampe, samt Benjamin Hvidt, der ikke har spillet en betydende kamp for AGF siden oktober 2022.

Udover langtidsskadede Kevin Yakob (forventes ude resten af sæsonen, red.) var Tobias Mølgaard dog fortsat ikke at se. Uwe Rösler turde onsdag ikke at spå om, hvornår forsvarsprofilen igen er klar til at spille.

AGF’s nyindkøb tror på fast plads: Jeg har gode muligheder

Spørgsmålet er, hvor langt de tilbagevendte spillere er fra topformen, og i hvilken forfatning AGF-truppen er netop nu.

– Vi har stadig nogle spørgsmålstegn. Men jeg er ret tryg og sikker på, vi har et meget kompetitivt hold, siger den tyske AGF-cheftræner få dage før Superligaens forårssæson går i gang.

Uwe Rösler har udover skadessituationen i AGF kampen mod Vejle, han skal sætte holdet op til. Du kan læse mere om cheftrænerens tanker om forårsåbneren herunder.

Uwe Rösler: Det påvirker måden vi vil spille på

Kampen mellem Vejle Boldklub og AGF spilles som nævnt på mandag, hvor der er kick off klokken 19.00 på Vejle Stadion. TV3 Sport viser kampen i TV.

AGF’s fandarling på vej til gennembrud: Jeg har måttet kæmpe for drømmen

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P