Premier League

Brentford fordømmer: Toney genstand for racisme på nettet

Brentford er onsdag ude og tage afstand var racistiske kommentarer online rettet mod Ivan Toney. Klubben iværksætter undersøgelse af sagen.

Brentford Logo

En ny sag om racisme rammer igen fodboldverdenen.

Brentford har onsdag været ude og tage afstand fra de racistiske kommentarer, der er faldet på det sociale medie Instagram rettet mod Ivan Toney.

Det beretter klubben i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

– Vi har igangsat undersøgelser af denne modbydelige chikane, som vi fordømmer på det kraftigste. Desværre er det ikke første gang, Ivan har været nødt til at håndtere dette. En lignende hændelse fandt sted for bare fire uger siden, hvilket førte til, at vi identificerede en påstået gerningsmand, som vi anmeldte til myndighederne, skriver klubben.

Klubben retter en hård kritik mod de sociale platforme, og skriver at løsninger som filtre og lignende værktøjer ikke fungerer.

Thomas Frank bekræfter: Ingen bød på Toney

– Uden reelle konsekvenser for dem, der er ansvarlige, er cyklussen dømt til at gentage sig. Vi har tillid til, at tingene kan ændre sig. Vi værdsætter dialogen, vi har med aktører som Meta, men vi opfordrer til mere afgørende og presserende handlinger for at bekæmpe online had.

– Vi kræver hurtige undersøgelser og vigtigst af alt retsforfølgelse.

Brentford oplyser desuden, at klubben samarbejder relevante myndigheder og Premier League i kampen mod racisme.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P