3F Superligaen

Blev solgt som 18-årig og har 15 Premier League-kampe på CV’et – nu er han i FCM: Har brug for at spille

Mads Bech Sørensen er tilbage i dansk fodbold seks år i udlandet. Nu skal have han bidt sig fast i FC Midtjylland, så han kan få strikket en længeventet stime af kontinuerlig spilletid sammen.

Mads Bech Sørensen er efter at have været i udlandet nu endt i FC Midtjylland.
Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

I en alder af 17 år og 219 dage fik Mads Bech Sørensen sin debut i Superligaen for AC Horsens.

I 2017 blev han som 18-årig solgt til Brentford, hvor han hurtigt fandt vej til førsteholdstruppen.

I 2020/21-sæsonen spillede han intet mindre end 32 kampe for Brentford i Championship. Det var den sæson, hvor Brentford endte med at rykke op i Premier League.

Tre år senere løber han nu rundt i Herning/Ikast-området. Her er han iført FC Midtjyllands farver.

Han fik ellers også spilletid for Brentford i Premier League, da han i Brentfords første sæson i den bedste engelske række noterede sig for 11 kampe. Alligevel hedder det nu FC Midtjylland og Superliga for den fysisk stærke midtstopper.

Tiden i Brentford blev besværliggjort af en række uheldige skader og knapt så vellykkede lejeophold. Blandt andet pådrog han sig en knæskade, der holdt ham ude i fire måneder kort efter oprykningen til Premier League.

Mads Bech lægger da heller ikke skjul på, at han i en alder af 24 år ikke havde regnet med et skulle vende retur til dansk klubfodbold.

– De sidste 12 måneder [i Brentford] gik ikke som planlagt. Der var flere parametre, der gjorde, at det var et dårligt ophold i Frankrig (lejeophold i Nice, red).

– Så tog jeg til Groningen i Holland, hvor førsteprioriteten var, at jeg skulle ud at spille hver evig eneste gang – men så brækkede jeg armen efter to uger dernede.

– Det gjorde det sindssygt svært at komme ind i en rytme, for jeg nåede at spille tre eller fire kampe, inden jeg var skadet i otte uger, for derefter at komme tilbage og spille seks kampe mere. Samtidig var det et hold, der var midt i en krise. Det gjorde det heller ikke lettere at komme tilbage fra en skadespause, siger han til campo.dk.

Lejeopholdet i franske Nice fandt sted i slutningen af 2022. Opholdet i Groningen varede det første halve år af 2023.

Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix

Kort før transfervinduet smækkede i denne sommer, var Mads Bech en af de mest omtalte spillere herhjemme i Danmark.

Her blev han meldt mere eller mindre på plads i AGF, der utvivlsomt følte sig overbevist om, at man havde sikret sig sin erstatning efter salgene af Thomas ‘TK’ Kristensen og Yann Bisseck.

Sådan gik det dog ikke.

– Der opstod en mulighed i Midtjylland, og jeg har brug for at spille noget fodbold. Jeg kender nogle stykker her, og jeg synes, at rammerne er de rigtige for mig.

Mads Bech var hurtigt at finde i midtjydernes startellever, hvor han pudsigt nok fik sin debut hjemme mod AGF i begyndelsen af september.

Sidenhen blev det til to startpladser mere i Superligaen – og det samme i Oddset Pokalen.

I de seneste to kampe har det dog ikke været tilfældet. I FC Midtjyllands 0-2-sejr i Parken kom han først ind til sidst, mens han måtte overvære hele 2-2-kampen hjemme mod Randers FC fra bænken.

Ved du, hvorfor du pludseligt ikke starter inde mere?

– Det ved jeg ikke. Jeg fokuserer bare på at give den alt, hvad jeg kan – både i kamp og træning. Jeg vil selvfølgelig gerne spille så meget som overhovedet muligt, men det er også klart, at jeg er lige kommet til og måske skal bruge noget tid på at spille mig ind på holdet.

– For mig er det vigtigste bare, at jeg hver eneste uge gør det bedste, jeg kan. Jeg skal stå skarpest muligt, så når der er en chance, så griber jeg den.

Fortryder du, at du ikke tog til AGF?

– Jeg tror på det her projekt i Midtjylland. Jeg har en god ro i maven, og mit fokus er på at gøre det bedst muligt. Jeg kigger ikke tilbage for at tænke på, om jeg skulle have gjort noget andet. Mit fulde fokus ligger her – det ligger i at være den bedste udgave af mig selv hver evig eneste dag.

Hvad er dit succeskriterie for opholdet i FC Midtjylland?

– Jeg skal spille en masse fodbold. At jeg er med til at få holdet til at fungere, og at FC Midtjylland kan spille med i toppen af Superligaen, for det er vi helt sikkert berettiget til med den her trup, siger han.

Brynhildsen om samarbejdet med Cho i FCM-angrebet: To forskellige typer

Mads Bech og resten af FC Midtjylland indtager lige nu femtepladsen i Superligaen. Her er det blevet til 18 point i 11 kampe.

Næste opgave for midtjyderne er på mandag, hvor OB venter i Odense.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P