4 min læsningBrøndby slået ud af Europa i straffesparkskonkurrence

Der bliver desværre ikke noget europæisk gruppespil for Brøndby i denne sæson.

4 min læsning
Brøndby Basel
Foto: Peter Klaunzer/EPA/Ritzau Scanpix

Brøndby var kommet til Basel med et fint udgangspunkt.

Torsdag aften måtte danskerne dog ærgre sig over, at reglen om udebanemål er blevet afskaffet, for med et 2-1-resultat gik kampen mod schweizerne ud i først forlænget spilletid og siden også straffesparkskonkurrence.

Her måtte Brøndby sande, at man ikke kan tillade sig at brænde tre ud af fire spark i en straffesparkskonkurrence, hvis man vil videre i europæisk fodbold.

Brøndby kom ikke specielt godt fra start i den ordinære spilletid, for allerede efter små 20 minutter måtte Niels Frederiksen foretage sin første justering.

Blas Riveros måtte udgå med en skade, og i hans sted kom svenske Henrik Heggheim, der ikke leverede århundredets indhop.

Efter 38 minutters spil udfordrede Basels Liam Millar i Brøndby-feltet, og her fik et nærmest ikke-eksisterende skub og en lille berøring på foden fra netop Henrik Heggheim canadieren til at falde til jorden. Umiddelbart ikke nok til noget som helst, men den tyske dommer var uenig og pegede på pletten.

Medie: Brøndby i kontakt med norsk angriber

Herfra var erfarne Fabian Frei sikkerhede selv, og den 33-årige schweizer sparkede opgøret tilbage i balance.

Brøndby svarede dog hurtigt igen, da Mathias Kvistgaarden skrev endnu et kapitel til sin kærlighedshistorie med Brøndby-fansene. Med et par hurtige træk i feltet fik den unge Brøndby-spids lagt bolden til rette for sig selv, og med et kort aftræk sendte han bolden forbi den tidligere Dortmund-målmand Marwin Hitz.

Tidligere Brøndby-spiller træner med hos superligakonkurrenter

Glæden varede dog kort for danskerne, da Liam Miller få minutter senere slet ikke blev presset af Sebastian Sebulonsen på feltkanten. Herfra slog han et indlæg ind i hovedet på Andi Zeqiri, som slet ikke blev markeret af Henrik Heggheim.

Fra stående vinklede Zeqiri bolden ind ved fjerneste stolpe uden chance for Mads Hermansen, der sammen med resten af Brøndby-holdet måtte gå til pause nede 2-1.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

I løbet af kampens anden halvleg overtog hjemmeholdet mere og mere spillet, men i Mads Hermansen havde Brøndby en særdeles sikker sidste skanse.

Mens Anis Slimane fra feltkanten sendte Brøndbys bedste forsøg snert over mål, tog presset mod Brøndby-målet til, men efter fem minutters tillægstid måtte begge hold indse, at den stod på to gange 15 minutters forlænget spilletid.

Den forlængede spilletid startede med lidt af en forskrækkelse for Brøndby, for efter bare tre minutter blev Mads Hermansen passeret. Heldigvis prellede Andy Dioufs flotte langskud af på overliggeren.

Brøndby spillede sig bedre med i løbet af den forlængede spilletids anden halvleg, hvor særligt Yousef Salech var god til at holde i bolden. Den unge Brøndby-angriber var dog også særdeles heldig med ikke at få sit andet gule kort i en situation, hvor han forsøgte at filme sig til et straffespark.

Det blev dog ikke til mål i den forlængede spilletid, og igen havde Brøndby Mads Hermansen at takke for det, da den 22-årige fynbo i tillægstiden af den forlængede spilletid diskede op med en flot dobbeltredning, og dermed skulle der en straffesparkskonkurrence til for at afgøre opgøret.

Efter derby-ballade – Brøndby giver lang karantæne til 10 fans

Basels Andy Diouf lagde ud med at score, mens Josip Radosevic hamrede bolden på overliggeren og brændte Brøndbys første forsøg. Dan Ndoye var heldig med at score på schweizernes andet forsøg, mens også unge Yousef Salech brændte for Brøndby, da han hamrede bolden langt over mål.

Ungarske Adam Szalai sparkede lige midt i målet, men Mads Hermansen havde læst ham og boksede let bolden væk. Med hiv og sving fik Mathias Greve bragt spænding tilbage i konkurrencen.

Darian Males scorede sikkert for Basel, og så var det unge Peter Bjur, der med et skidt forsøg eksekverede kampens sidste spark.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer