2 min læsningEfter derby-ballade – Brøndby giver lang karantæne til 10 fans

I kølvandet på urolighederne i forbindelse med søndagens derby i Parken har Brøndby IF nu givet længerevarende karantæner til 10 fans.

2 min læsning
Brøndby IF giver langvarig karantæne til 10 fans
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix.

Der blev blandt andet kastet sten og kanonslag mod betjente, og F.C. København har meldt ud, at 120 plastiksæder i Parken er blevet udsat for hærværk.

Det er resultatet af en gruppe såkaldte Brøndby-fans’ hærgen under søndagens derby, og nu får det konsekvenser for 10 af dem, oplyser Brøndby IF på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter reklamen

– Vi er i tæt dialog med politiet og ser lige nu videomateriale igennem fra gårsdagens derby. P.t. har vi identificeret 10 personer, som kan se frem til længere karantæner. Vi vil samtidig gerne endnu engang opfordre til, at man i fanmiljøet står side om side med os som klub og siger stop til dem, som bruger fodbold som undskyldning for at ty til vold og ødelæggelse, siger administrerende direktør i Brøndby IF, Ole Palmå, til klubbens hjemmeside.

Highlights: FCK og Pep Biel tævede Brøndby i intenst derby

Tidligere mandag udtalte formanden for Politiforbundet, Heino Kegel, sig til BT, hvor han kom med en dyster forudsigelse ovenpå urolighederne.

– Problemerne har været der de seneste 10 år, men i det seneste år er det jo kun eskaleret. Det kan ikke blive ved. På et tidspunkt koster det en betjent livet. Eller en fan eller en steward. Skal der virkelig lig på bordet, før folk vågner op?, spurgte han.

Formand om derby-uroligheder: På et tidspunkt koster det en betjent livet

Heller ikke i Brøndby IF er man glad for de personer, der valgte at udøve vold og hærværk.

– Til trods for, at vi har haft indgående dialog og været meget tydelige om, at vi ønskede, at fans skulle støtte holdet og ikke udøve vold eller hærværk, så er der desværre en gruppe individer, som føler sig hævet over den store fanskare og har tilsidesat fællesskabet. Det er simpelthen grotesk, siger Ole Palmå.

Uroligheder til derby – kastede sten og kanonslag efter politiet

Næste derby foregår på Brøndby Stadion og skal spilles den 16. oktober. Her ønsker Københavns Politi, at opgøret spilles uden udebanefans. Du kan læse mere om søndagens uroligheder herover.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer