2 min læsningFormand om derby-uroligheder: På et tidspunkt koster det en betjent livet

Formanden for Politiforbundet er rystet over den vold og hærværk, der var i forbindelse med derbyet i Parken søndag. Han mener, urolighederne er taget til over den seneste tid og frygter, det kan koste liv.

2 min læsning
Der var både vold og hærværk i forbindelse med derbyet i Parken
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix.

Københavns Politi har meldt om flere uroligheder i forbindelse med derbyet i Parken søndag. Blandt andet har såkaldte Brøndby-fans kastet med sten og kanonslag efter politiet, og F.C. København har oplevet massiv hærværk i nationalarenaen.

De store uroligheder ryster formanden for Politiforbundet, Heino Kegel, der overfor BT fortæller, at han frygter, det vil koste liv, da volden og ødelæggelserne er eskaleret den seneste tid.

Artiklen fortsætter efter reklamen

– Problemerne har været der de seneste 10 år, men i det seneste år er det jo kun eskaleret. Det kan ikke blive ved. På et tidspunkt koster det en betjent livet. Eller en fan eller en steward. Skal der virkelig lig på bordet, før folk vågner op? spørger Heino Kegel.

Uroligheder til derby – kastede sten og kanonslag efter politiet

Københavns Politi har bedt Rigspolitiet om at undersøge, om man juridisk kan afholde udebanefans fra fremtidige derbys. Men på den længere bane, mener formanden, at der skal mere til for at standse urolighederne.

– Det er et kæmpe problem, som vi er nødt til at løse politisk. Jeg har ikke de vises sten. Men man må sætte sig ned sammen med klubberne og finde ud af, hvordan man kommer det her til livs, siger Heino Kegel til BT.

Highlights: FCK og Pep Biel tævede Brøndby i intenst derby

I forbindelse med kampen, som F.C. København vandt med 4-1, er otte personer blevet anholdt, men Københavns Politi forventer, at det tal vil stige, når man får kigget videomaterialet igennem.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer