2 min læsningUroligheder til derby – kastede sten og kanonslag efter politiet

Inde i Parken var der fest, farver og mange mål. Men både i og udenfor nationalarenaen gik det samtidig anderledes trist for sig, da politiet blandt andet fik kastet sten og kanonslag efter sig.

2 min læsning
Politiet fim kasten sten og kanonslag efter sig inden Københavner-derbyet
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Det gik voldsomt for sig i forbindelse med Københavner-derbyet mellem F.C. København og Brøndby IF i Parken.

En gruppe Brøndby-fans valgte blandt andet at storme mod indgangen, fortæller Peter Dahl, der er chef for beredskabet i Københavns Politi, til BT.

– Jeg kan sige, at det slet ikke er gået, som vi havde håbet. Brøndby-fans kom i et stormløb mod vores dialogbetjente ved Parkens indgang, hvor de blev mødt med stenkast og kanonslag. Dialogbetjentene måtte trække stavene for at holde dem væk, siger Peter Dahl til BT og forklarer yderligere, at en fan havde taget en kniv med ind på stadion, og at Brøndby-fans havde udøvet hærkværk.

Søndag aften havde Københavns politi anholdt otte personer i forbindelse med kampen, men det tal forventes at stige, da man tager videomateriale i brug.

⚽️ ⚽️ DOWNLOAD CAMPO’s APP I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY STORE OG FÅ VORES HISTORIER DIREKTE PÅ MOBILEN ⚽️👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Herigennem ønsker politiet at finde frem til hærværksmændene, der ifølge kommunikationschef i F.C. København, Jess Mortensen, har ødelagt hele 120 sæder i nationalarenaen. Hærværk, som F.C. København vurderer til at koste over 100.000 kroner at reparere.

Københavns politi ønsker, at næste derby skal foregå uden udebanefans og har nu bedt Rigspolitiet vurdere, om man juridisk kan nægte udebanefans adgang på stadion.

Highlights: FCK og Pep Biel tævede Brøndby i intenst derby

F.C. København vandt i øvrigt kampen med 4-1 over Brøndby IF. Næste derby er på Brøndby Stadion og programsat til at skulle spilles søndag den 16. oktober.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer