3F Superligaen

Ung AGF-angriber på udleje: Denne kompetence vil jeg særligt arbejde på

19-årige Frederik Ihler er udlejet til islandsk fodbold de næstkommende måneder, og her vil den unge AGF-angriber gerne bygge på sit spil og få nogle særlige spidskompetencer.

Frederik Ihler fra AGF er udlejet til islandske Valur
Foto: agf.dk

19-årige Frederik Ihler har opnået at spille førsteholdskampe for AGF og score en enkelt gang, siden han blev rykket op fra U19-holdet. Men indtil oktober måned er det på en anden adresse, han skal bevise sit værd.

Han er nemlig udlejet til den islandske hovedstadsklub Valur, der spiller i den bedste række på vulkanøen. Her vil han særligt arbejde på at blive en mere kompetent og moden angriber, der kan bibringe noget nyt til den østjyske klub, når han vender retur senere på året.

Udlejet AGF’er om sin første tid i Valur: En unik mulighed for mig – jeg vil lære at spille voksenfodbold

– Jeg vil gerne bygge på over hele linjen, men særligt vil jeg blive bedre til at beskytte bolden. Vi spiller kun med én angriber heroppe (i Valur, red.), og derfor at det vigtigt med den kompetence – i stedet for bare at være dybdeløber, siger han i et interview med campo.dk på en direkte telefonlinje til Reykjavik.

I AGF har Uwe Rösler som bekendt taget over efter David Nielsen, og han foretrækker at spille med to angribere. Det giver immervæk en større chance for den unge Ihler, hvis han skal spille sig på holdkortet i Aarhus.

Hop ind og følg os på vores Facebook-sideInstagram og Twitter. Så er du altid opdateret på de seneste fodboldnyheder fra ind- og udland!

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Det vil selvfølgelig gavne mine muligheder, at vi spiller med to angribere. Det betyder, at den ene kan tage slåskampene, mens den anden kan løbe mere frit. Men jeg virkelig gerne blive bedre til at kunne spille både som den ene type i det opbyggende spil, mens jeg fortsat kan true dybt, lyder det afsluttende fra den unge Frederik Ihler.

AGF har desuden hentet Sigurd Haugen til klubben, mens Patrick Mortensen og Dawid Kurminowski fortsat spiller i den hvidklædte klub.

Uwe Rösler om den første tid i AGF: Jeg var i chok

AGF-knægten Frederik Ihler fik tidligere på året en kontrakt med ‘De Hviie’, der løber frem til slutningen af 2024, og derfor er han stadig opsat på at komme tilbage med mere hår på brystet, så han kan spille sig på holdet. Det skal blandt andet de nye angrebsredskaber være med til at sikre.

Indtil videre er det blevet til to optrædener for Valur – et indhop og en startplads i søndags. Begge kampe er dog endt med nederlag for klubben, der indtager en femteplads i den bedste islandske række.

Han er desuden holdkammerat med blandt andre Jesper Juelsgaard og Aron Johannsson, der har fortid i den østjyske traditionsklub.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P