3F Superligaen

Udlejet AGF’er om sin første tid i Valur: En unik mulighed for mig – jeg vil lære at spille voksenfodbold

Den AGF-ejede Frederik Ihler er sendt på udleje i den islandske klub Valur året ud. Nu fortæller han, om sin opstart i hovedstadsklubben og om sine forventninger.

Frederik Ihler fra AGF har scoret et mål for førsteholdet
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Den 19-årige AGF-angriber Frederik Ihler blev tidligere på måneden præsenteret i den islandske hovedstadsklub Valur, hvor han er udlejet året ud.

Han har fået sine første optrædener for klubben fra vulkanøen i form af et indhop mod Keflavik og en startplads i søndags mod bundholdet Vestmannaeyjar.

Nu sætter Ihler et par ord på sin første tid og sine forventninger i det islandske, hvor han blandt andet er genforenet med den tidligere AGF’er Jesper Juelsgård.

Hop ind og følg os på vores Facebook-sideInstagram og Twitter. Så er du altid opdateret på de seneste fodboldnyheder fra ind- og udland!

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Det har været en rigtig god opstart. Der er mange erfarne spillere i klubben, der har prøvet meget i deres karriere og som er gode til at lære fra sig. Men det er også en klub, der i øjeblikket ikke befinder sig der, hvor de burde være, fortæller Ihler til campo.dk.

Ihler om AGF-fremtid: Jeg sparker den ind, når jeg får chancen

I Valur er Frederik Ihler blevet holdkammerat med to tidligere AGF-spillere, nemlig Jesper Juelsgård og Aron Jóhannsson, hvor særligt førstnævnte har taget godt imod ham.

– Selvfølgelig er der Jesper Juelsgård, som jeg både spillede og trænede med i AGF-tiden. Det er rart at have en, man kan læne sig op ad og spørge til råds. Det giver en sikkerhed, at han også spiller i klubben. Han har selv prøvet at være i udlandet som ung, så han har meget han kan lære fra sig, siger den energiske angriber.

Ihler taler også i rosende vendinger om den tidligere Lyngby-spiller Rasmus Christiansen, Arnór Smárason med fortid i Esbjerg fB, samt den tidligere AGF’er Aron Jóhannsson, som han kender fra dansk fodbold. De har ligesom Juelsgård også taget godt imod ham i Valur.

Ekspert om Pione Sisto-gate: Han er færdig i FC Midtjylland

Frederik Ihlers forventninger med lejemålet

Den 19-årige angriber er helt sikker i sin sag. Han er kommet til Island for at spille fast og kontinuerlig fodbold, så han kan komme styrket tilbage til det østjyske flagskib AGF senere på året.

– Jeg er kommet til klubben for at spille – og for at være en del af startelleveren hver eneste weekend. Jeg vil lære at spille 100 procent voksenfodbold – og ikke mindst lære mig selv bedre at kende, understreger han og supplerer:

– Jeg havde selv lyst til at komme til Valur, så jeg kunne lære noget nyt og tage det med tilbage til AGF. Klubben viste stor interesse for mig, og det er en unik mulighed for at modne mig og spille mere fast fodbold, forklarer han uden sure miner i forhold til at være blevet udlejet.

AGF-anfører efter nederlag: Mange nye ting skal øves igennem

Den bedste løsning for begge parter

I AGF er han nemlig på en lang kontrakt, der løber frem til udgangen af 2024. Derfor er angriberen også sikker på, at Stig Inge Bjørnebye og resten af den aarhusianske klub har tiltro til ham i fremtiden, når han vender tilbage.

– Det var bare en god mulighed for mig i forhold til at få noget hår på brystet og spille en masse kampe. I starten var AGF ikke så glade for at sende mig afsted, da de manglede nogle spillere til angriberpositionen. Men vi blev enige om, at et lejemål ville være den bedste løsning for både klubben og for mig personligt, slutter han til campo.dk.

Den islandske sæson kører desuden kun frem til oktober, hvorfor det er et relativt kort lejemål, som den unge Ihler har fået. Han støder derfor til Aarhus-truppen igen i starten af november.

Superligaen er tilbage – det samme er Grabara med AGF-stikpille: Jeg kan ikke lide middelmådige steder

Klubben fra Reykjavik er desuden placeret på en nuværende femteplads i den bedste islandske række med 14 point op til førerholdet Bredablik.

I AGF er det blevet til otte kampe med ét mål til følge for den energiske angriber, der har kontrakt med ‘De Hviie’ frem til sommeren 2o24. Han er desuden et produkt af klubbens eget talentakademi, og blev rykket op på førsteholdet under David Nielsen i den seneste sæson.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P