Champions League

Det helt store Champions League 2022 overblik: Hvem er favorit til at vinde finalen?

Champions League finalen bliver spillet d. 28. maj på det franske nationalstadium. Dan dig et historisk overblik over finalisterne her.

Champions League overblik. Hvem er favorit af Manchester City, Liverpool, Villarreal og Real Madrid
Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix

I slutningen af maj måned, nærmere betegnet d. 28. maj kl. 21:00 (dansk tid), løber Champions League 2022 finalen af stablen for sæsonen 2021/22 på det legendariske stadion i Paris, Stade de France.

I skrivende stund er der to hold tilbage i den prestigefyldte turnering, ét engelsk og ét spansk mandskab. Det er Liverpool F.C. og Real Madrid C.F..

Overblik: Her spilles Champions League finalen 2022 og de kommende år

Hvor spilles Champions League 2022 finalen henne?

Finalen bliver afholdt på Stade de France i Paris, hvor Liverpool møder vinderen af Real Madrid/Manchester City.

Det er ikke første gang, at den fornemme turnering, Champions League, skal spilles i franske rammer. Tilbage i 2000 og igen i 2006 lagde det franske nationalstadium nemlig græstæppe til Champions League-finalen.

Officielt: Champions League-finalen flyttes fra Rusland

I 2000 var det Inter Milan mod Bayern München, der endte med 2-0 til italienerne, mens det i 2006 var FC Barcelona mod Arsenal. Her trak den catalanske storklub sig sejrrigt ud af finalen med et 2-1 resultat.

Hvilke hold er tilbage i Champions League 2022?

Semifinaler er allerede fastlagt, og de byder på dobbeltopgør mellem et Premier League-hold og et LaLiga-hold. Dermed er der reelt mulighed for en ren engelsk eller spansk Champions League-finale.

Du kan se opgørene herunder:

26. april kl. 21:00: Manchester City – Real Madrid på Etihad Stadium i Manchester.

Kampen endte 4-3 til Manchester City – se highlights herunder.

Highlights: Chokstart, målfest og ‘Panenka’ i årets første Champions League-semifinale

Returopgør d. 4. maj kl. 21:00: Real Madrid – Manchester City på Santiago Bernabéu i Madrid.

Kampen endte 3-1 til Real Madrid – Se highlights herunder.

Highlights: Real Madrid i chok-comeback – besejrede City med 3-1 efter forlænget spilletid!

27. april kl. 21:00: Liverpool – Villarreal på Anfield Road ved Merseyside i Liverpool.

Kampen endte 2-0 til Liverpool – Se highlights herunder.

Highlights: Liverpool sænkede ‘den gule ubåd’

Returopgør d. 3. maj kl. 21:00: Villarreal – Liverpool på Estadio de la Cerámica i Villarreal.

Kampen endte 2-3 til Liverpool – Se highlights herunder.

Highlights: Liverpool afværger pinligt exit og booker sikker finaleplads

Vinderen af de respektive dobbeltopgør går direkte i Champions League finalen, der spilles i den franske hovedstad Paris på nationalstadionet, Stade de France.

Finale d. 28. maj kl. 21:00: Liverpool – Real Madrid.

Du kan følge kampen på TV3+ og Viaplay. Få dit forkromede overblik over de største fodboldkampe hver dag i vores TV Guide.

Champions League 2020/21 vinderne var Chelsea FC, der i finalen slog Manchester City med 1-0 på mål af tyske Kai Havertz. Foto: Michael Steele/Reuters/Ritzau Scanpix

Vejen til Champions League 2022 semifinalen

Alle semifinaledeltagere pånær Villarreal CF gik videre fra deres respektive puljer som etter. Her var særligt Liverpool overlegne, da de fik 18 point ud af 18 mulige, mens Real Madrid sikkert avancerede med 15 point og Manchester City med 12 point. Herunder får du det forkromede overblik over Liverpool, Real Madrid, Manchester City og Villarreal i forhold til at komme til Champions League semifinalerne.

Manchester Citys vej til Champions League 2022 semifinale

Manchester City gik sikkert videre fra Gruppe A med 15 point foran Paris Saint-Germain på andenpladsen med 11 point. Tredje- og fjerdepladsen gik henholdsvis til RB Leipzig med syv point og Club Brügge med fire.

I ottendedelsfinalen stødte Manchester City på Sporting Lissabon, som blev udraderet med 5-0 samlet efter en solid udebanesejr på netop 5-0 i førsterunde-opgøret. I kvartfinalen ventede de forsvarende spanske mestre fra Atletico Madrid, og her blev det en kende mere tæt. Kampen endte med en smal 1-0 sejr samlet over to kampe.

Se de groteske scener: Atlético og City-spillerne fortsatte tumulten i tunnellen

Champions League Gruppe A endte således:

Manchester City: 15 point med en positiv målscore på +8
Paris Saint-Germain: 11 point med en positiv målscore på +5
RB Leipzig: Syv point med en positiv målscore på +1
Club Brügge: Fire point med en negativ målscore på -14

Liverpools vej til Champions League 2022 finale

Liverpool gik videre fra Gruppe B med maksimumpoint, nemlig 18 point efter seks kampe. Det samme gjorde FC Bayern München og Ajax, men de måtte forlade turneringen i henholdsvis kvartfinalen og ottendedelsfinalen.

I ottendedelsfinalen mødte Liverpool de forsvarende italienske mestre fra Inter, som de samlet slog med 2-1. Herefter var Ajax’ portugisiske banemænd fra Benfica så klar til kvartfinalen. Det blev en formsag for ‘The Reds’, der samlet vandt 6-4.

Champions Leagues Gruppe B endte således:

Liverpool: 18 point med en positiv målscore på +11
Atletico Madrid: Syv point med en negativ målscore på -1
FC Porto: Fem point med en negativ målscore på -7
A.C. Milan: Fire point med en negative målscore på -3

Real Madrids vej til Champions League 2022 finale

Real Madrid var havnet i Gruppe D, som på papiret virkede overskuelig. Her ventede Inter, Sheriff og Shaktar Donetsk. Selvom Real Madrid undervejs tabte til Sheriff på hjemmebanen Santiago Bernabéu, endte de med at gå forholdsmæssigt sublimt videre med 15 point – fem ned til andenpladsen, som italienske Inter fik.

I ottendedelsfinalen skulle Real Madrid møde mægtige PSG i en vaskeægte kongedyst, men på trods af et nederlag i udebanekampen på 1-0, fik man vendt billedet på hjemmebane til en samlet 3-2 sejr. Her var det den franske veteran, Karim Benzema, der nærmest egenhændigt sørgede for avancementet.

Hattrick-Benzema bankede Chelsea i første CL-opgør

Dernæst tog ‘Los Blancos’ så imod Chelsea, der skulle forsøge at forsvare deres Champions League titel fra sidste år. Efter de to opgør, der begge endte med udebanesejre på 1-3, skulle kampen afgøres i den spanske hovedstad i forlænget spilletid. Benzema blev atter helten, da han i overtiden scorede det avancementgivende mål til 2-3, der sendte de hvidklædte videre med et 5-4 resultat.

Champions Leagues Gruppe D endte således:

Real Madrid: 15 point med en positiv målscore på +11
Inter: 10 point med en positiv målscore på +3

Sheriff: Syv point med en negativ målscore -4
Shaktar Donetsk: To point med en negativ målscore på -10

Villarreals vej til Champions League 2022 semifinale

Villarreal er det eneste hold blandt de fire tilbageværende semifinaleklare Champions League-deltagere, der gik videre som to’er fra deres gruppe. Nemlig Gruppe F. Her skrabede ‘Den Gule Ubåd’ 10 point sammen, et point færre end gruppevinderne fra Manchester United. På tredje- og fjerdepladsen finder vi henholdsvis Joakim Mæhles Atalanta og Young Boys.

I ottendedelsfinalen overraskede Villarreal alt og alle, da de over to kampe slog mægtige Juventus med 4-1. Avancementet blev grundlagt på en flot 3-0 sejr på udebanen i Torino.

I kvartfinalen ventede gruppevinderne fra Gruppe E, Bayern München. Her vandt de spanske underdogs samlet med 2-1, efter et sent, sent kontramål af Samuel Chukwueze på udebanen Allianz Arena, da det hele skulle afgøres.

Highlights: Villarreal slider sig videre mod Bayern

Champions Leagues Gruppe F endte således:

Manchester United: 11 point med en positiv målscore på +3
Villarreal: 10 point med en positiv målscore på +3

Atalanta: Seks point med en negativ målscore på -1
Young Boys: Fem point med en negative målscore på -5

Hvem er favorit til at vinde Champions League 2021/22?

Selvom Real Madrid er et historisk godt Champions League-hold med 13 titler gennem årene, er det i England favoritten findes. Nemlig Liverpool, der giver 2.25 på oddset i forhold til at vinde Champions League turneringen.

Villarreal – De store Champions League-underdogs

‘Den gule ubåd’ har ikke vundet den store turnering før, hvor de aldrig har været i en finale. I 2005/06-sæsonen var de ellers tæt på dette, men måtte se sig slået af Arsenal, der samlet vandt 1-0 over to tætte opgør. I 2008/09 blev ‘The Gunners’ atter banemænd for den spanske klub, da Arsenal vandt 4-1 samlet i kvartfinalen ved Champions League.

Villarreal vandt Europa League-trofæet i 2020/21, da de besejrede Manchester United efter straffespark. Foto: Adam Warzawa/Reuters/Ritzau Scanpix

Til gengæld har de gulklædte spaniere været et relativt tilstedeværende hold i den næstmest prestigefulde turnering, Europa League. Her vandt klubben i 2020/21 over Manchester United efter straffesparkskonkurrence.

De har sågar deltaget i Europa League hele otte gange siden 2009, hvor turneringen erstattede den daværende UEFA Cup, hvor Villarreals bedste placering var en tabt semifinale mod Valencia i 2003/04-sæsonen.

Det blev ikke i år, at Villarreal kom i finalen i den store turnering.

CL-kvartfinale til 150 kroner – Villarreal er ikke som alle de andre

Liverpool – Et historisk Champions League overblik

Blandt favoritterne til at vinde Champions League 2021/22 er Liverpool.

Liverpool slog Tottenham med 2-0 i 2019 i en ren engelsk finale. Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Liverpool har vundet Champions League turneringen seks gange, hvor vi skal helt tilbage til 1977 for at finde det første trofæ af slagsen. Der slog man Borussia Mönchengladbach i finalen med 3-1, tre år efter kulttræneren Bob Paisley havde overtaget roret i Merseyside-klubben.

Paisley gentog succesen året efter, da de i Champions League finalen i 1978 slog belgiske Club Brügge med 1-0. Og den legendariske engelske træner nåede sågar at få sit hattrick med Liverpool i Champions League-regi, da han i 1981 kunne se de rødklædte slå ingen ringere end Real Madrid med 1-0. Det var samtidigt en historisk sejr, da ingen manager før Paisley havde præsteret at vinde Champions League tre gange.

Liverpool-profil: Jeg har altid gerne villet til klubben

Senere vandt Liverpool så turneringen i 1985 mod AS Roma på deres hjemmebane i Rom. Kampen endte 1-1 og måtte ud i straffesparkskonkurrence, som ‘The Reds’ vandt med 4-2. Så skulle der ellers gå hele 21 år, før næste succes på den fornemmeste europæiske scene indtraf, men Champions League finalen i 2005 skulle vise sig at være et historisk fodboldmonument.

Her ventede mægtige A.C. Milan, der lignede en Champions League vinder allerede ved pausen, hvor milaneserne førte hele 3-0 på stadionet i Istanbul, men så tog det ellers fart for Liverpool. De vendte opgøret på hovedet i anden halvleg, og fik finalen ud i straffesparkskonkurrence, som de endte med at vinde.

Foruden den magiske kamp, benævnt ‘Miraklet i Istanbul’, var der et stjernehav af topklassespillere på banen den aften i Tyrkiet. Dida, Cafu, Pirlo, Kaka, Andrij Shevchenko med flere for Milan, mens Steven Gerrard, Milan Baros, Xavi Alonso og Jerzy Dudek repræsenterede Liverpool.

I 2019 slog man så for første gang et engelsk hold i finalen, da topholdet fra det nordlige London, Tottenham Hotspur, led et 2-0 nederlag til Mohamed Salah & co. – og nu går klubben så efter sin syvende Champions League titel i dette års udgave af turneringen over dem alle.

Her venter Real Madrid i finalen d. 28. maj.

INDBLIK: Den nyslåede Premier League-manager Steven Gerrard

Real Madrid – Champions League-kongerne fra den spanske hovedstad

Tager vi de historiske Champions League-briller på, er det svært at komme udenom Real Madrid, der har vundet turneringen hele 13 gange, hvis vi medregner turneringen European Champions Cup.

Men det ændrer ikke på det faktum, at selvom de har haft en forrygende sæson i LaLiga, hvor de er et mulehår fra at sikre sig titlen foran FC Barcelona og Atletico Madrid – og har haft en solid Champions League kampagne, er de ikke favoritter til at vinde.

Danske Spil giver pengene syv gange igen, hvis det skulle hænde, mens et videre avancement til selve finalen i første omgang giver tre gange igen. Men igennem turneringen har især én mand virket uhyggelig farlig foran mål, nemlig den 34-årige franskmand Karim Benzema.

Den franske spydspids Karim Benzema har været i topform i indeværende sæson, hvor han blandt andet har slået rekord for det hurtigste hattrick mod PSG. Foto: Pierre-Philippe Marcou/AFP/Ritzau Scanpix

Om han som en regulær enmandshær, med støttespillerne og kreatørerne Luka Modric og Toni Kroos, kan overraske i dette års Champions League og gå hele vejen, kan man ingenlunde afskrive. Jævnfør blot deres comeback-magi fra de tidligere kampe mod Chelsea og ikke mindst Paris Saint-Germain i år.

Real Madrid har vundet trofæet med de store øre samlet set syv gange i nyere tid: 2018, 2017, 2016, 2014, 2000, 2002 og 1998. Går vi tilbage i historien var de altdominerende, da de i Champions Leagues forgænger, European Champions Cup, vandt fem år i træk fra 1956-1960 – og vandt én enkelt titel i 1966 mod serbiske Partizan Beograd.

Nu møder de så Liverpool i finalen d. 28. maj.

Benzema slår imponerende rekord i Champions League efter hattrick mod PSG

Manchester City – Holdet, der aldrig har vundet Champions League

Det paradoksale ved Manchester Citys favoritværdighed til at vinde Champions League 2021/22, er, at de faktisk aldrig har vundet turneringen. Sidste år var de tæt på, da de led et smalt og smerteligt nederlag til rivalerne fra Chelsea med 1-0 på mål af Kai Havertz.

Til gengæld har de lyseblå fra Manchester stordomineret i den hjemlige liga gennem en længere årrække, hvor de har vundet syv gange (all time), mens trofæer i de engelske pokalturneringer ligeledes er blevet hevet hjem. Derfor mangler de ‘bare’ at sejre i Europa – nærmere defineret Champions League.

Manchester City sendte Atletico Madrid ud af Champions League-kvartfinalen efter to drabelige opgør. Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Manchester Citys eneste europæiske succes skal vi finde helt tilbage i 1969/70-sæsonen, da de vandt Cup Winners’ Cup. Dermed har det engelske storhold altså både trofæer i Champions League, Europa League og den nye Conference League til gode. Og i år blev altså heller ikke året, hvor City skulle vinde trofæet med de store øre.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P