Europæisk Fodbold

Risiko for milliarder: Haalands skadeshistorik tegner et dystert billede

Erling Haaland er blandt de absolutte varmeste navne på transfermarkedet i år. Normanden ventes at blive solgt enten i januar eller til sommer, men nu er den stærke nordmand igen skadet, og det må sætte tanker i gang hos potentielle bejlere.

Erling Haaland BVB Dortmund Bundesliga skade
Erling Haaland blev igen skadet i weekendens kamp mod Hoffenheim. Foto: Heiko Becker/Reuters/Ritzau Scanpix

Erling Haaland har scoret 80 mål i 79 kampe for BVB Dortmund, og inden da blev det til 29 mål i 27 kampe for Red Bull Salzburg.

At den 21-årige nordmand er en sand målmaskine, er svært at argumentere imod, men desværre for Haaland er der én ting, som han er næsten lige så god til, som til at score mål: At pådrage sig skader!

I weekendens 2-3-sejr over Hoffenheim præsterede han igen begge dele, da han stod for åbningsscoringen men efter 63 minutters spil måtte udgå med en skade.

Læs også: Barca-præsident om køb af Haaland: Alt er muligt

Dortmund har mandag aften kastet et meget sparsomt lys over skaden, som blot betegnes som ’muskulære problemer’, som kræver behandling og yderligere undersøgelser, men det er langt fra første gang, at Dortmund har været nødsaget til at producere den slags opdateringer.

Siden 30. oktober 2020 – altså på præcis 451 dage – har Haaland haft i alt syv skader, som har holdt ham ude af samlet set 20 kampe for Dortmund. Skal man tro tyske Kicker bliver der ovenikøbet lagt yderligere skades-dage til den total, for ifølge det tyske magasin drejer den aktuelle skade sig om en fibersprængning, der potentielt kan holde normanden ude i op mod seks uger.

Erling Haaland menes at have en frikøbsklausul på 75 millioner euro svarende til godt 550 millioner kroner, men en potentiel køber kommer næppe til at udstyre ham med mindre end en femårig kontrakt. Lægger man agenthonorar til Haalands løn i de fem år, er det fra flere kilder blevet vurderet, at et køb af Haaland alt i alt vil beløbe sig i 2,6 milliarder danske kroner.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Så får Real Madrid, FC Barcelona, Manchester City eller hvem end der nu engang ender med den norske målmaskine også en spiller, der nærmest er garant for mål, men lige så vel er garant for skader.

Læs også: Medie: Agent giver Barcelona Haaland-ultimatum

Haaland blev født i juli 2000, og selvom hans alder selvsagt vil være et plus hos potentielle købere, vil der formentlig være større forståelse for de mange skader, hvis fødselsattesten viste 31 i stedet for 21.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P