7 min læsningINDBLIK: Mika Biereth – Det fremadstormende danske Arsenal-talent

Den danske U19-landsholdsangriber, 19-årige Mika Biereth, kan øjne førsteholdet i Arsenal efter at han har bombet sig igennem de engelske ungdomsrækker.

7 min læsning
Mika Biereth
Foto: arsenal.com

Det 19-årige angribertalent, Mika Biereth, skiftede i sommerens transfervindue på en fri transfer til Arsenal F.C efter tre år i Fulham FC, hvor han tørnede ud for deres ungdomshold og bragede igennem med et bundsolidt målscoringssnit i seneste sæson.

Nu har han oven i hatten fået sine første minutter for det danske U19-landshold, og flere pile peger derfor i retningen af, at noget stort er i støbeskeen for den unge London-fødte forward, Mika Biereth.

Læs også: INDBLIK: Den nyslåede Premier League-manager Steven Gerrard

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Mika Biereth (@mikabiereth)


Vi har taget luppen frem for at finde ud af mere om den fremadstormende 19-årige dansker, der har engelsk mor og dansk far, og som ifølge flere insider-kilder nærmer sig førsteholdet i Arsenal med hastige skridt efter en flot start på U23-holdet i det nordlige London.

Det er tydeligt at se, at de prioriterer de unge spillere og det var en af hovedårsagerne til, jeg valgte klubben

Mika Biereth om valget af Arsenal

Mika Biereth – tilbage til begyndelsen

Dansk-engelske Mika Biereth fik debut for Fulhams U18-hold få dage før sin 15-års fødselsdag, da han kom ind i 4-0 sejren over Reading på Motspur Spark og spillede et kvarter. Men det var først i de senere sæsoner i Fulham, at han slog sit navn fast.

I 19/20-sæsonen fik han 12 kampe, hvor han scorede tre mål og lavede to assists. Men så tog det ellers fart for ham.

I sidste sæson, 20/21, scorede den 18-årige angriberkomet nemlig hele 21 mål og leverede 13 assists i blot 21 optrædener, og hjalp dermed Fulhams U18-hold til mesterskabet i Premier Leagues division Syd.

Det fik Arsenals scoutafdeling til at bide til bolle, og hentede derfor danskeren til klubben for at spille på U23-holdet. Transferen blev effektueret i år, mere præcist d. 31. juli, hvor Biereth kunne trække trøjen med det ikoniske logo henover hovedet efter en fri transfer. Han udtalte i den forbindelse:

– Før jeg valgte at skifte til Arsenal, var det vigtigt for mig at sætte mig ind i klubben. Når man kigger på Arsenal, ser man mange unge spillere komme igennem systemet – både historisk set og nu. Det er tydeligt at se, at de prioriterer de unge spillere og det var en af hovedårsagerne til, jeg valgte klubben, sagde han til Arsenal.com.

Læs også:
INDBLIK: Kasper Hjulmand – Den prisvindende, karismatiske og rolige landstræner
INDBLIK: Den mest vindende aktive fodboldspiller – Dani Alves

Jeg har kun været i Arsenal i nogle måneder, men jeg nyder allerede at være her

Mika Biereth til Arsenal.com

Mika Biereth nærmer sig førsteholdet i Arsenal

Mika Biereth kom til Arsenal på en fri transfer fra Fulham, og hans indtog i klubben har allerede været så imponerende, at lyden fra de nordengelske vandrør går på, at danskeren øjensynligt nærmer sig sin debut på Mikel Artetas førstehold.

Arsenals U23-træner Kevin Betsy har da også i den grad lagt mærke til Biereth, der har gjort brug af angriberen i samtlige kampe for ‘The Gunners’ U23-hold i år med kun én kamp i en indskifterrolle. Noget, som en lokaljournalist fra The Athletic har bidt mærke i.

– Han er faldet ekstremt godt til i Arsenal, og er allerede blevet fast starter (på Arsenals U23-hold, red.). Den eneste kamp, han ikke startede inde i, var mod Manchester Uniteds U23-hold, da den normale førsteholdsspiller Eddie Nketiah havde brug for spilminutter, understregede The Athletic-journalisten Art de Roché, der følger Arsenal tæt til bold.dk, hvor han ligeledes fortalte, at han ikke anede, at angriberen var spilleberettiget for Danmark.

Står det til Art de Roché, så ligner Mika Biereth allerede en spiller, som hurtigt har vænnet sig til tempoet efter at have gået fra U19-fodbold til U23. Og ifølge ham og flere kilder, heribland Football London, skulle Arsenal-cheftræneren, Mikel Arteta, have udtrykt et ønske om en gradvis integrering af danskeren på førsteholdet.

Dog tyder det på, at man gerne vil udleje goalgetteren i første omgang, så han kan blive modnet yderligere til at begå sig på førsteholdet i fremtiden. Sådan lyder det fra flere engelske medier, heriblandt Football London.

Den fremadstormende angriber har på stående fod spillet 14 kampe for Arsenals U23-hold, der fører reserveholdsligaen. Her er det blev til fem scoringer og 3 assists til følge, herunder ét hattrick mod Chelsea F.C i september, der blandt andet gjorde så meget indtryk på Danmarks U19-landstræner, Lars Knudsen, som indkaldte angriberen til sin første landsholdstjeneste.

Og i netop Chelsea, har den danske spidsangriber haft en fortid, da han var i teenageårene. Men klubben brugte ham som alt andet end angriber, hvilket ikke fornøjede Biereth, der valgte at vinke farvel til ‘The Blues’ for så senere at tage til en anden del af London, nemlig Fulham. Det fortalte han til Chris Wheatly fra mediet Football London, der bestrider stillingen som chefreporter i Arsenal-klubben.

Læs også: INDBLIK: Kasper Hjulmand – Den prisvindende, karismatiske og rolige landstræner

Debut for Danmark U19

Men det er ikke bare i barndomsbyen London, at Biereth har fået sit gennembrud. Tilbage i oktober fik Mika Biereth sin debut for det danske U-19 landshold, da han kom på banen som indskifter mod Nordirland. I en kamp, de rødklædte vandt med 2-0.

Siden er det blevet til fire yderligere kampe for U19-holdet med to scoringer til følge. Et mål imod Kazakstans U19- landshold og ét imod Georgiens ditto i midten af november.

U19-landstræner, Lars Knudsen, ser en stor fremtid i Mika Biereth, som ifølge ham har gode positioneringsevner i feltet, mens farten og fysikken heller ikke fejler noget.

– Mika er en rigtig 9’er. Han kan også spille positionerne ved siden af som kantangriber, men han har nogle gode og spændende karakteristika som 9’er, hvor han er dygtig inde i feltet, forklarede han og pointerede:

– Han er god til at positionere sig og skabe plads til at lave mål, og så er han en dygtig afslutter. Han har en fin fart og fysik og er god til at komme ned bagved og virkelig beskæftige forsvaret.

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Mika Biereth (@mikabiereth)

Det er sjovt, at min far går så meget op i tal, når jeg ikke selv gør det

Mika Biereth om sin far, der følger ham tæt og ajourfører præstationerne

Mika Biereths danske far og Excel-arket

Den engelskfødte angriber, der har danske rødder i kraft af sin far, er ganske uimponeret over det ellers markante målscoringssnit, som han præsterede for sin tidligere klub Fulham. Noget, som han til dels har taget med sig til Nord-London, hvor han har spillet 14 kampe allerede for Arsenals U23-hold med fem scoringer og 3 assists til følge.

– Hvis jeg skal være ærlig, så går jeg ikke ret meget op i statistikker. Jeg ved, at man som angriber går igennem både gode og dårlige tider, understregede han til Arsenals hjemmeside.

Læs også:
Carabao Cup: Dansker kan debutere for Arsenal
INDBLIK: Træner-koryfæet Ebbe Skovdahl og hans gule hær

Det er der til gengæld andre, der gør. Nemlig Mikas far, som faktisk har ført minutiøst regnskab over sin talenfulde søn lige siden han begyndte at spille på et højere plan fra sen teenage-alder af. Det er ifølge Mika Biereth selv en sjov gimmick, selvom faren nu har erkendt, at det er lettere at finde stats via internettet i dag på sønnen.

– Det er sjovt, at min far går så meget op i tal, når jeg ikke selv gør det. Siden min første ungdomskamp har han noteret mine statistikker ned. Men det er ikke bare almindelige statistikker, han har. Han har sågar tal på, hvor høj en procentdel af målene, jeg er involveret i, fortalte talentet og uddybede:

– Han har et detaljeret og dybdegående Excel-ark fyldt med statistikker, som går helt tilbage starten på min karriere. Med tiden er mine tal så blevet mere officielle, hvorfor han nu bare googler dem i stedet for og sparer en masse tid, afslutter den relativt nyslåede danske U19-landsholdsspiller, der meget vel kan se frem til at heade Bukayo Sakas giftige indlæg ind i kassen for førsteholdet, hvis alt går vel.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer