3F Superligaen

INDBLIK: Søren ‘Evigglad’ Frederiksen – Den vellidte frederikshavner med historisk god målnæse

Den tidligere Viborg-bomber, Søren Frederiksen, er én af de mest toneangivende angribere i dansk fodbolds historie. I dag er den karismatiske Frederiksen fortsat den næstmest scorende spiller - og så fik han i sidste måned overrakt spillerprisen, Guld-Harald, for sine markante præstationer gennem tiden på grønsværen.

FC Midtjylland - Viborg FF (3-2). Nedtur for Søren Frederiksen og Viborg.

49-årige Søren Frederiksen var en af de typer, der virkelig brændte for fodbolden. Både til hverdag og når der var kamp. Faktisk blev han viet på Viborg FF’s hjemmebane tilbage i 2004 sammen med konen Marlene, og det siger ikke så lidt om dedikationen til græstæppet.

I karrieren nåede angriberen at vinde topscorertitlen to gange og hente mesterskabet hjem én enkelt gang med Silkeborg i 94/95-sæsonen. Desuden opnåede han at blive den mest scorende spiller i den danske liga, da han stoppede tilbage i 2005. En placering, der kun er gjort marginalt ved, da Morten ‘Duncan’ Rasmussen i 17/18-sæsonen slog rekorden.

Men hvad var Søren Frederiksen egentlig for en fodboldspiller og hvor er han i dag?

Søren Frederiksen var en sand kriger – og var i besiddelse af en ekstraordinær god målnæse! Foto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix.

På campo.dk zoomer vi helt ind på den danske angriberlegende, der altid vil have en særlig plads i hjertet hos Viborg-fansene, som én af de største, hvis den ikke dén største.

Jeg tror, min tid er ovre i Viborg FF. De er i rivende udvikling, og det glæder jeg mig over. Men min tid i Viborg FF er ovre – det er jeg slet ikke i tvivl om

Søren Frederiksen om en mulig tilbagevenden til Viborg FF

Tilbage til starten
Søren Frederiksen er født og opvokset i Frederikshavn, hvor han også stiftede bekendskab med fodbolden på ungdomsniveau i barndomsbyen.

I 1989 blev han som 17-årig hentet af Viborg FF – og resten er næsten historie.

Hos de grønblusede startede Frederiksen nemlig en kometkarriere, som gjorde den jyske konkurrent Silkeborg IF lune på frederikshavneren, da han med årene havde vist sig frem i den danske liga. Silkeborg hentede spidsangriberen til klubben i mesterskabssæsonen 94/95, men selvom klubben dominerede og vandt ligaen, var Frederiksen degraderet til andenviolin i angrebet efter bomberne Heine Fernandez og Allan Reese.

Derfor blev det kun til 12 optrædener for den dengang 22-årige Frederiksen, og da Viborg kaldte ham hjem, var han ikke sen til at takke ja til tilbuddet.

I den efterfølgende sæson fik Søren Frederiksen for alvor spillet sig på holdkortet, hvor han efter sæsonen var noteret for hele 27 mål i 77 kampe for Viborg i alt. Og spillehumøret var for alvor tilbage for den gæve nordjyde, der fik øgenavnet Søren ‘Evigglad’, fordi han altid smilede over hele femøren, når han havde scoret.

Læs også: Vild familiehistorie om en nyslået polsk landsholdsspiller, der aldrig har været i landet

Det vakte stor interesse hos den nordjyske storklub, AaB, der i 97′ hentede Søren Frederiksen til klubben. Her præsterede og kvitterede angriberen med 53 mål i 122 kampe indtil det hedengangne år, hvor vi ramte årtusindeskiftet. Og ja, du gættede helt rigtigt. Frederiksen skulle hjem til den klub, hvor det hele startede og skrive de sidste kapitler i karrieren.

Fra 2000-2005 spillede han nemlig for Viborg, hvor han fortsatte sit imponerende målsnit med 52 basser i 110 opgør. Og så sluttede en ellers velkomponeret karriere for den gæve nordjyde, der ved siden af klubfodbolden nåede 16 kampe for diverse U-landshold gennem tiden – og seks optrædener for A-landsholdet med ét mål til følge.

Fakta om Søren ‘Evigglad’ Frederiksen

  • 49-årige Søren Frederiksen bor i dag i domkirkebyen Viborg
  • Tidligere professionel fodboldspiller og landsholdsspiller.
  • Spillede igennem sin karriere for Viborg FF, Silkeborg IF og AaB.
  • Opnåede seks kampe for det danske A-landshold – og scorede en énkelt.
  • Danmarksmester og Superliga-topscorer to gange.
  • Har været cheftræner i Skive IK og senere assistenttræner og vikarierende cheftræner i Viborg FF.
  • Scout for den hollandske klub SC Heerenveeen inden han skiftede jobbet ud – og blev kørende sælger i Viborg-virksomheden Alticare.
Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Det er en klub, der har givet mig rigtig, rigtig meget

Søren Frederiksen om Viborg FF

Læs også: INDBLIK: Fænomenet, legenden og frelseren Xavi vender hjem til Barcelona

Målnæsen fra himmelen
Med 139 kasser i 335 kampe kunne Søren Frederiksen i 2005 forlade fodboldverdenen, som den mest scorende spiller i den danske liga. Den rekord slog Morten ‘Duncan’ Rasmussen dog senere, da han endte med at putte bolden 145 gange ind i rusen.

Det ændrer dog ikke på, at Søren Frederiksen er den næstmestscorende spiller i den hjemlige liga gennem tiden – hvor Silkeborg IF, Viborg FF og AaB fik glæden af angriberen gennem de 16 år, han spillede i Danmark.

Et ægteskab med både kone og fodbolden
Søren Frederiksen var så dedikeret til fodbolden, at han sågar blev gift på sin daværende hjemmebane i domkirkebyen Viborg i 2004, da han og konen Marlene sagde ja til hinanden i straffesparksfeltet og blev viet, hvorefter festen blev afholdt i sponsorloungen.

Læs også: Fanfavoritten Gartenmann øjner kontraktudløb: Jeg får nok ikke lov til at vælge og vrage

Sønnen klædt i blåt
I dag er det så Frederiksen Junior, der har taget over. Nemlig sønnen, Emil Frederiksen, der til dagligt tørner ud for det lyseblå SønderjyskE-mandskab. Og står det til farmand, er han faktisk den éneste, der kan overtage sit ellers fredet spillenummer 22 i Viborg FF, hvis han en skønne dag skulle skifte til de grønblusede.

For ifølge Søren Frederiksen selv, har han aftjent sin værnepligt i Viborg-klubben, selvom han stadigvæk har en tæt relation til dem og dagligt snakker fodbold på gaden med viborgenserne, når de stopper ham for at høre en anekdote eller to.

I et interview fra oktober fortalte den vellidte Søren Frederiksen, at han sagtens kunne se en rolle i fodboldens verden igen. Det bliver dog næppe i Viborg.

– Jeg tror, min tid er ovre i Viborg FF. De gør det pissegodt, har et fantastisk setup, og de bygger på hele tiden. De er i en rivende udvikling, og det glæder jeg mig over. Men jeg tror, min tid i Viborg FF er ovre – det er jeg slet ikke i tvivl om, fortalte han til TV Midtvest.

Du scorede kampens første mål og udførte din utrolige indfølte scoredans – og mens det gik for sig scorede Wales så i den anden ende

Rudi Nielsen til Søren Frederiksen ved overrækkelsen af Guld Harald-prisen

Vinder af Guld Harald-prisen 2021
I år kunne Søren ‘Evigglad’ Frederiksen så smile endnu bredere, da han modtog den fornemme hæder i form af Guld Harald-prisen, der uddeles til de største nordjyske sportspersonligheder gennem tiden.

Den første prismodtager af Guld Harald var David Nielsen, den nuværende cheftræner for AGF, der er født og opvokset i Skagen, mens det sidste år blev den frederikshavnsfødte sportsdirektør hos DBU og tidligere AaB’er, Peter Møller, der modtog hæderen.

En glad Søren Frederiksen kunne i sidste måned modtage en ‘Guld-Harald’ for sine flotte præstationer i fodboldbranchen gennem tiden. Foto: Peter Jørgensen, Nordjyske Medier.

Hvad det næste kapitel bliver i den spændende fortælling om Søren ‘Evigglad’ Frederiksen, må tiden vise. Uanset hvilken vej pilen peger, bliver han øjensynligt en berigelse og en vellidt skikkelse, hvad enten han skal køre rundt for at sælge vedligeholdelsesprodukter for Alticare eller scoute den næste topscorer til Superligaen.

Læs også: Den norske solstrålehistorie i Randers – Fra sekundabold til toppen af Superligaen

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P