6 min læsningFanfavoritten Gartenmann øjner kontraktudløb: Jeg får nok ikke lov til at vælge og vrage

Den Roskilde-fødte forsvarsklippe, Stefan Gartenmann, har med årene slået sit navn fast i SønderjyskE, hvor klubbens fans netop har kåret ham til månedens spiller for tredje gang i træk. Men lige for tiden, handler det mest om klubbens situation i bunden af Superligaen og kontrakten, der snart udløber.

6 min læsning
stefan gartenmann, sønderjyske, fodbold, superliga
Superliga: SønderjyskE - Silkeborg IF søndag den 31 oktober 2021 Sydbank Park Haderslev. Stefan Gartenmann ved indkast. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Stefan Gartenmann skiftede til Haderslev-klubben i 2017, hvor han sidenhen har etableret sig, som en vaskeægte klubspiller for SønderjyskE med hele 154 kampe for førsteholdet til følge i en alder af blot 24 år. Men til sommer udløber kontrakten med klubben, og indtil videre er fremtiden uvis.

Der er faktisk kun syv spillere i SønderjyskE-historien, der har præsteret at spille flere kampe end ham. På toppen af listen finder vi blandt andre Henrik Hansen (204 kampe) og campo.dk’s fodboldekspert Johan Absalonsen (200 kampe), mens Tommy Bechmann (158 kampe) og Johnny Thomsen (156 kampe) er de næste klublegender, som Gartenmann kan overhale.

Stefan Gartenmann i duel med Silkeborgs Rasmus Carstensen d. 31. oktober. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Hvor meget betyder antallet af kampe for dig personligt?

– Det er da stort. SønderjyskE har etableret sig blandt de 12-14 største klubber i Danmark gennem de sidste 10-15 år. Så at stå så højt på den liste, det betyder skam noget, fortæller han til campo.dk og udfolder:

– Der er nogle flotte navne med legendestatus på den liste. Spillere med flere store europæiske kampe på CV’et, som jeg da håber, jeg kan følge efter både karrieremæssigt og i SønderjyskE-regi. Jeg vil gerne være en af de spillere, som man ser tilbage på og husker, siger den tidligere FC Roskilde-spiller til campo.dk

SønderjyskE-profilens uvisse fremtid
På trods af at Gartenmann befinder sig godt i Haderslev, lægger han ikke skjul på, at han har drømme og ambitioner for sin fremtidige karriere.

– Selvom jeg har nydt at være i SønderjyskE, har jeg været der i lang tid nu. Jeg har også nogle ambitioner og drømme, jeg gerne vil udforske. Når muligheden for at skifte klub byder sig, handler det om at gribe den. Jeg vil helst ikke sidde om 10 år og have fortrudt, at jeg ikke tog det næste skridt videre i karrieren. Jeg vil hellere fejle og have prøvet det i stedet for ikke at have forsøgt, fortæller han til campo.dk og tilføjer:

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Det er da en romantisk historie (at kunne tangere Henrik Hansens 204 klubkampe på sigt, red.). Hvis det skulle ende med det, vil jeg nok hellere have været en tur til udlandet først og så vende hjem til SønderjyskE, siger han med et smil på læben og supplerer:

– Selvfølgelig er der nogle steder, man hellere vil hen. Men jeg har også lært det sidste år, at man ikke selv får lov til at vælge og vrage på den måde.

– Når man er en spiller som mig, der tørner ud for SønderjyskE, får man bare ikke det valg. Så det handler om, at finde det rigtige match med en klub, hvor det kan betale sig økonomisk og sportsligt. Jeg kunne godt tænke mig, at kaste mig ud på noget dybere vand for at se, om jeg kan bunde der, siger den karismatiske forsvarsspiller til campo.dk.

Stefan Gartenmanns fodboldeventyr startede i barndomsklubben FC Roskilde. Igennem karrieren har forsvarsspilleren opnået 44 kampe på de danske U-landshold, mens han sammenlagt har optrådt i 50 kampe for SC Heerenveen’s U19 og U21-hold i Holland. I SønderjyskE har han rundet 154 kampe.. and still counting.

Hvor stor betydning vil det have, at SønderjyskE fortsat er er finde i Superligaen næste år i forhold til din situation i klubben?

– Selvfølgelig er det mere attraktivt at være SønderjyskE-spiller i Superligaen. Men man kan også sige, at hvis jeg er med til at rykke ned med klubben, så er jeg jo heller ikke bedre end det. Så har niveauet ikke været der, og derfor vil jeg da heller ikke være ‘for fin’ til det. Men lad os nu se, det er jo heller ikke sikkert, at klubberne ligefrem står i kø, hvis det ender med en nedrykning i år, nuancerer han.

Vi formår at holde humøret højt i truppen. Det er alt for selvforstærkende, hvis man går og surmuler hver dag

Stefan Gartenmann om SønderjyskE’s nuværende situation som 11’er i Superligaen

Men i skrivende stund har forsvarsspilleren hjernen et helt andet sted. Helt væk fra kontraktfornyelser og personlige rekorder. Det handler om, at komme tilbage på sporet og sikre overlevelse i 3F Superligaen for SønderjyskE.

Hvad tænker du om klubbens nuværende situation og forfatning?

– Det kan heldigvis hurtigt vende, hvis vi vinder hjemme mod AaB og ude mod Viborg, så er vi pludselig godt med igen. Jeg har spillet for at undgå nedrykning i alle mine sæsoner i klubben, så det lægger i DNA’et hos mig og mange af de andre rutinerede spillere i truppen. Men vi må acceptere at vi er én af nedrykningskandidaterne sammen med Vejle, og så arbejde os op derfra, fortæller den 1.87 meter høje defensivspiller inden han sætter et par ord på, hvordan moralen er i truppen:

– Vi formår at holde humøret højt. Det er noget, jeg selv går meget op i. For det er træls at gå på arbejde, hvis alle er sure og kede af det. Det er selvforstærkende, hvis man går og surmuler hver dag. Så på det punkt er alt som det plejer (det høje humør, red.), og det er jeg egentlig tryg ved.

Jeg er ofte en spillertype, der står lidt mere frem i lyset, når klubben oplever hårde tider. Det er sgu sjældent kønt, men jeg giver mig til det sidste – og det håber jeg, at fansene sætter pris på

Stefan Gartenmann om spillerprisen, fodboldspiller i SønderjyskE

Læs også: Sebastian Jørgensen om gennembrud og landsholdsudtagelse: Pissefedt!

En vaskeægte fanfavorit
Det er ikke kun antallet af kampe, der springer positivt i øjenene. Klubbens fans er nemlig også ret begejstrede for forsvarsspilleren, Stefan Gartemann, som i sidste uge blev kåret til månedens spiller af netop fansene for tredje måned i træk.

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af SønderjyskE Fodbold (@sonderjyskefodbold)


– Det betyder meget. Det er ikke sjovt, når fansene ikke er bag en. Det er sjovere og man vil gå den ekstra meter, når man føler, at folk sætter pris på ens præstationer på banen, understreger den højrebenede forsvarsspiller til campo.dk inden han uddyber:

– Jeg er ofte en spillertype, der står lidt mere frem, når klubben oplever hårde tider. Det er sgu sjældent kønt, men jeg giver mig til det sidste – og det håber jeg, at fansene sætter pris på, konstaterer Stefan Gartenmann afslutningsvis.

Nu må tiden vise, hvor pilen peger hen for Stefan Gartenmann i fremtiden. Nu venter der allerførst en landsholdssamling og på den anden side af den, tager SønderjyskE imod AaB på eget græs i en kamp, hvor tre point aldrig har været vigtigere for de lyseblå sønderjyder, der spiller under mottoet: ÉN LANDSDEL – ÉT SAMMENHOLD.

Læs også: Officielt: Sportsdirektør på plads i SønderjyskE

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer