EM 2024

Tysk topdommer enig med Oliver: Bittert for Danmark

Michael Oliver havde mange svære beslutninger at træffe, da Tyskland slog Danmark ud af EM lørdag aften. Og den engelske dommer gjorde en god figur, mener hans tyske kollega Felix Brych.

Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Ritzau Scanpix

Der var flere svære kald for dommer Michael Oliver, da han passede fløjten lørdag aften i kampen mellem Tyskland og Danmark.

Tyskerne fik et mål annulleret, det samme gjorde Joachim Andersen, som også havde hånd på bolden i feltet. For ikke at tale om monsterregn og tordenvejr.

Kritikken var stor af den engelske dommer efter kampen, men nu kommer den tyske topdommer Felix Brych sin engelske kollega undsætning.

I det tyske radioprogram Doppeltpass giver topdommeren Felix Brych sit syn på Olivers kald lørdag aften.

Og han startede med Nico Schlotterbecks annullerede hovedstødsmål.

– Vi ved, at holdene opstiller blokeringer og laver toge. De skal være forsigtige med ikke at gå for langt. Reglen er: du kan stå hvor som helst på banen, udtaler Brych ifølge fussball.news, og fortsætter:

Den tidligere internationale tyske topdommer Felix Brych. Foto: Angelika Warmuth/Reuters/Ritzau Scanpix

– Så hvis du står et sted, og nogen støder ind i dig bagfra, så er det deres problem. Men hvis du vender dig om og stopper nogen fra at løbe, så er det en forseelse. Vi dommere kigger også på målspilleren under standardsituationer – det var Schlotterbeck, og han var slet ikke involveret. I den henseende var det en god beslutning.

– Der er lovlige blokeringer, men denne gang var det for meget, slår Brych fast.

Brych kalder kampen for ‘brutal’ og ‘svær’ at dømme, og mener også, at det tyske straffespark, som blev tilkendt af VAR, var korrekt dømt.

– Vi har brug for denne hjælp. Dommeren gjorde brug af det, og til syvende og sidst var alt rigtigt dømt, selvom det er bitters for Danmark. Det var korrekt dømt, lyder det fra Brych.

Tyskland vandt kampen 1-0, og landstræner Hjulmand var rasende over dommer Olivers kendelser efter kampen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P