EM 2024

Hjulmand rasende: Det er latterligt

Kasper Hjulmand var alt andet en tilfreds, da han efter Danmarks EM-exit skulle forholde sig til den annullerede danske scoring og dernæst tyskernes straffespark.

Kasper Hjulmand leder efter en grimasse, der kan passe under kampen mellem Danmark og Tyskland.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kasper Hjulmand afgav først interview til TV2, hvor ordet “latterligt” blev brugt et hav af gange om de to situationer, der ændrede kampen lørdag aften.

Knapt så mange gange brugte han ordet på pressemødet efterfølgende – men latterligt mener han nu engang, at det er.

De omtalte situationer er naturligvis Danmarks annullerede mål i begyndelsen af anden halvleg, hvor VAR fandt en yderst snæver offside på Thomas Delaney, efter Joachim Andersen havde fået bolden over stregen og sendt Danmark i front

Umiddelbart efter blev der, efter endnu et VAR-tjek, fundet et straffespark til Tyskland, da et indlæg ramte Joachim Andersen på hånden.

Begge situationer går landstrænerne gevaldigt på.

– Det ene VAR-call er én centimeter. Én centimeter, som man leder efter. Og med det har jeg fået at vide i forhold til statistisk materiale og i forhold til usikkerheder på i hvert fald en tre-fire centimeter, så er det latterligt.

– Det kan ikke være sådan, at fodbold og VAR skal bruges til at finde én centimeter på et mål.

– 16 sekunder senere bliver der dømt et straffe. Og jeg er træt af de der hånd-regler. Jeg kan simpelthen ikke forstå, at man beder forsvarsspillere om at løbe rundt med armene på ryggen. Men det er åbenbart det, man gerne vil have. Det, der er den eneste naturlige position. Joachim løber almindeligt og det er en helt naturlig situation, og så bliver den sparket op på ham fra én meters afstand.

– Det er meget sjældent, at jeg taler om kendelser. Men det er ikke det, jeg mener fodbold skal være. Måske havde vi tabt kampen alligevel – men det er afgørende. Jeg synes, at de to ting er frustrerende. Det er frustrerende for vores hold at komme foran 1-0 mod Tyskland. Det havde forandret kampen. Men stort tillykke til Tyskland, som har et godt hold, siger han på pressemødet natten til søndag dansk tid.

Danmark endte med at tabe kampen 2-0.

Tyskland er nu videre til kvartfinalerne, hvor man møder vinderen af opgøret mellem Spanien og Georgien.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P