EM 2024

Wieghorst om Zanka-situation: Hvis nogen kan, er det ham

Morten Wieghorst fortæller, at han har kæmpe respekt for den situation, som Mathias ‘Zanka’ Jørgensen lige nu befinder sig i – den enes død er den andens brød.

Morten Wieghorst afgiver interview til den danske presse kort før EM 2024.
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

– Jeg går og skal håbe på, på et eller andet punkt, lidt langt ude, at der er en af de andre, som ikke lykkes med at blive klar. Og de ved selvfølgelig også godt, at jeg repræsenterer den risiko, at de ikke bliver peget på.

– Det er en ny følelse, en underlig følelse, som jeg ikke har prøvet før.

Sådan sagde Mathias ‘Zanka’ Jørgensen blandt andet onsdag aften efter Danmarks 2-1-sejr over Sverige til campo og den øvrige fremmødte presse i Parken.

En kamp, som han i øvrigt blev skiftet ind i.

Årsagen er, at han efter at være blevet fravalgt til EM-truppen alligevel er blevet kaldt ind i landsholdslejren af Kasper Hjulmand, da flere af de danske midtstoppere ikke er 100 procent fit.

Og det er altså den rolle, som Brentford-danskeren kommenterede på onsdag aften.

Torsdag sætter asisstenttræner Morten Wieghorst ord på situationen.

Her hersker der ingen tvivl om, at også han, ligesom Kasper Hjulmand, har stor respekt for det, som Mathias ‘Zanka’ Jørgensen lige nu befinder sig i.

– Ja, altså det er jo en meget ny situation, vi har. Og jeg har kæmpe respekt for Zanka. Jeg synes, at hvis der er nogen, der kan navigere i den rolle, så er det ham.

– Kasper Hjulmand var også ude at sige det ved forrige EM, at der var han [Zanka] en meget, meget vigtig spiller uden at komme på banen. Han var en, som lagde hånden om de unge spillere. Havde et blik på dem og hvordan, de blev integreret i truppen.

– Nu står han her, og hvis han skal med til EM, så er der en af de andre, der skal falde fra. Det er selvfølgelig specielt. 

– Man kan sige, det er en endnu mere koncentreret model af det, man oplever som professionel fodboldspiller. Fordi det er jo i bund og grund det, der er tale om.  Om det er skader, eller om det er form, så er den enes død den andens brød. Og det er jo benhårdt, siger Morten Wieghorst.

Det er særligt Victor Nelsson og Simon Kjær, der har været lidt spørgsmålstegn ved.

Også Joachim Andersen måtte lade sig udskifte onsdag aften, mens Andreas Christensen ikke var i aktion.

Kasper Hjulmand skal indgive den endelige danske EM-trup senest den 7. juni klokken 23.59.

Danmark spiller første kamp ved slutrunden den 16. juni mod Slovenien.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P