Major League Soccer

MLS-dansker ramt af skader og uheld: Pisse dårlig timing

Den tidligere superliga-profil Tobias Salquist er løbet ind i en omgang sort uheld i USA, hvor han nu er dømt ude i længere tid med en skade. Timingen kunne ikke have været meget værre.

Tobias Salquist under kampen mellem Chicago Fire og Atlanta United.
Foto: Seeger Gray/Reuters/Ritzau Scanpix

I vinter fik Tobias Salquist langt om længe sit skifte fra Silkeborg IF til MLS og Chicago Fire ført igennem.

Efter en periode med tilvænning var han ved at være i omdrejninger, men som det er set før ville skæbnen det bare anderledes.

Senest er han nu blevet meldt ude i minimum seks uger med en knæskade af sin cheftræner. Ifølge ham selv lyder tidshorisonten på 10 til 12 uger, før han er fit igen.

Skaden kommer i kølvandet på en periode, hvor han ellers havde fået spillet sig ind som fast mand i Chicago Fires forsvar.

– Jeg havde været lidt ind og ud, og så endelig var jeg egentlig begyndt at spille mig fast. Jeg var endelig lige begyndt at vende mig lidt til fodbolden og vende mig til det hele herovre.

– Det er så surt. Og som jeg har sagt til dem [klubben], så har jeg været mere skadet herovre, end jeg har været de sidste seks år.

– Det er super uheldigt, og det er pisse dårligt timing, men det er jo sådan, det er.

– Men jeg må så sige, at jeg er i gode hænder. De ved, hvad de laver herovre. De har mange mennesker omkring det. Jeg får den rette behandling, siger den tidligere SIF-profil til campo.dk.

Han fortæller videre, at det drejer sig om hans inderste ledbånd, bagerste korsbånd og menisken. Noget, der dog gror sammen af sig selv igen og ikke kræver en operation.

Skaden faldt i det 93. minut mod Atlanta United.

Tobias Salquist var netop blevet klar til den kamp efter at have misset den forrige kamp med en hjernerystelse, som han pådrog sig mod New York Red Bulls.

Zoomer man lidt væk fra hele skadessituationen, så er det stadig en ny virkelighed, som Tobias Salquist har skullet vænne sig til.

Selv bor han nu med kone og børn et højhus med 52 etager og alverdens fritidstilbud i bygningen – basketballbaner og swimmingpools iblandt.

Derudover har USA også en anden slags fodbold at byde på.

– Det er meget anderledes i forhold til Danmark og Europa.

– Det er ikke lige så taktisk, som det er i Danmark. Her er det lidt mere frem og tilbage.

– Der er mange rigtig, rigtig, rigtig gode individualister. Man kommer til at møde nogle gode spillere, og mange af de offensive spillere, de har et højt niveau.

– Så jeg synes, det er svært at sammenligne niveauet, men det er meget anderledes, siger han.

Tobias Salquist står noteret for seks MLS-kampe, siden han skiftede til Chicago Fire.

Med 11 kampe spillet er det dog blot blevet til 10 point i den østlige konference i MLS, hvor Lionel Messi og resten af Inter Miami lige nu ligger i top.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P