3F Superligaen

Jesper Sørensen før FCM: Vi skal jage, for vi har intet endnu

Brøndby møder søndag FC Midtjylland i en kamp, som meget vel kan blive afgørende for de to klubbers mesterskabschancer. Jesper Sørensen har som assistent stået i en situation, hvor Brøndby kunne blive mestre, før, men han mener dog, situationen er anderledes i denne sæson.

Jesper Sørensen, cheftræner Brøndby IF.

Guldkampen er næsten så åben som den kan være.

Brøndby, FC Nordsjælland, FC Midtjylland og FC København ligger alle indenfor fire point. Søndag mødes FC Midtjylland og Brøndby så i Herning.

Brøndby har i gennem sæsonen haft en tendens til at komme rigtig godt ud til kampene, men de har haft svært ved at holde fast igennem 90 minutter. Cheftræner Jesper Sørensen har dog svært ved at forklare, hvad den præcise grund er til dén tendens.

– Jeg skal ikke kunne svare på, hvordan det kan være, at det lige er sådan. Jeg kan dog konstatere, at når vi ikke har været så gode i første halvleg, har vi til gengæld været gode i anden halvleg, så vi skal se, om vi kan spille godt i 90 minutter i stedet for kun at spille rigtig godt i nogle perioder og ikke så godt i andre, fortæller Jesper Sørensen.

– Det, jeg kan konstatere, er, at uanset hvad, så har vi været solide, og den soliditet har båret os et stykke, og så må vi se, om vi ikke også kan blive sprudlende.

Hvordan har du det som træner med det her mesterskabsspil, hvor der nærmest hver uge er en afgørende kamp?

– Den her model er meget sjovere at spille med, end den vi spillede med sidste år, hvor vi var langt fra at kunne være med i det her (topstriden, red.) og hvor det gjaldt om at komme ind i top seks og hele tiden prøve at vise sig frem som en klub og et hold, mn kunne tro på, hvor vi havde det svært undervejs.

– Her er det bedre, altså det at være en del af en guldkamp, fordi det er det, vi vil som klub, og jeg vil som træner – at vi har muligheden. Hvis vi havde stået her uden at have muligheden, ville jeg ærgre mig.

Kan du bruge det, du var med til for tre år siden, i den fase af sæsonen I befinder jer i nu?

– Det var en noget anderledes situation dengang. Det var en situation, hvor forventningerne til os ikke var ret store, og hvor vi hele tiden kom fra baghjul. Her er vi foran, og det er os folk jager, men vi skal stadig også være de jagende, for vi har jo ikke noget endnu. Så det er den tilgang, jeg vil gå med.

Jesper Sørensen understreger i samme ombæring, at mesterskabsspillet i 2018, hvor Brøndby endte med at tabe mesterskabet til sidst, ikke fylder noget i hovederne hos Brøndbys spillere og trænere, da der ikke er ret mange tilbage fra dengang.

Kampen mellem FC Midtjylland og Brøndby IF sparkes i gang søndag klokken 18.00 på MCH Arena.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P