Allsvenskan

Malmø-kaptajn med opråb: Ikke langt fra dødsfald

Malmø FF og Hammarby mødtes i anden runde af Allsvenskan, men kampen blev efterfølgende overskygget af sammenstød mellem politiet og Malmøs fans. Nu reagerer Malmøs anfører, Pontus Jansson, på urolighederne.

Malmø FF klapper ud mod deres fans.
Foto: Foto: Stefan Jerrevång/Ritzau Scnapix

Resultatet var der egentlig ikke rigtig tvivl om.

Malmø vandt 2-0 over Hammarby, og Hammarby var aldrig rigtig i nærheden af et resultat.

På lægterne var der til gengæld tæt kamp mellem gruppernes fangrupperinger, og kampen fortsatte imidlertid mellem Malmøs fans og politiet efter slutfløjt.

Her skulle politiet angiveligt have haft en voldsom håndtering af fansene.

Nu har Malmø FF’s kaptajn, den tidligere Brentford-spiller Pontus Jansson, så reageret på hændelserne i et længere interview med Fotbollskanalen.

– Det er ikke en nem situation. Jeg har venner på alle sider. Inden for de tungeste ultras-grupper, venner der har siddeplads, mine forældre, der har et andet syn på det, og så videre. Der er mange indtryk at tage ind, men havde jeg ikke spillet fodbold i Malmø FF, havde jeg selv stået på tribunen.

– På en eller anden måde er jeg også nødt til at bringe deres stemme, og hvad jeg selv føler inderst inde, fortæller den rutinerede forsvarsspiller blandt andet.

Pontus Jansson opfordrer til, at alle tager del i samtalen og påtager sig et ansvar.

– Det hele er ikke politiets skyld. Det er alles, alle skal se sig selv i spejlet. Men igen, det kunne have været håndteret på en meget bedre måde.

– Vil politiet begynde at gå op på vores tribuner og arrestere folk der? Så har vi et problem, og det bliver fuldstændig kaos. Så er der ikke langt fra det første dødsfald i svensk fodbold (på tribunen, red.), og vil vi have det sådan? Nej, det vil vi ikke, svarer den rutinerede stopper sit eget retoriske spørgsmål.

Det er især brugen af pyroteknik, som har været i fokus og som politiet slog hårdt ned på. Netop pyroteknik er også ofte oppe til debat i både Danmark og Norge.

I den forgangne runde af Superligaen måtte Brøndby således undvære deres mest inkarnerede fans, da Sydsiden blev lukket efter et stort pyroshow i det seneste derby mellem FCK og de blågule fra Vestegnen.

Pontus Jansson fortæller afslutningsvis, at han også husker, problematikken omkring pyro var et sten i skoen for 15 år siden. Og han er træt af stadig at skulle tale om det i 2024.

Malmø spiller deres næste kamp, når de søndag møder IFK Värnamo på udebane.

Hør i klippet øverst Brøndby IF’s direktør Ole Palmå fortælle om klubbens tanker om pyroteknik og deres reaktion på den disciplinære straf, den fik efter pyroshowet mod FC København.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P