3F Superligaen

Sydsiden lukkes – Brøndby får hård straf efter derby

Fodboldens Disciplinærinstans har besluttet at lukke Sydsiden på Brøndby Stadion, som følge af de massive pyroafbrændinger, som forsinkede mandagens Derby mod F.C. København med 16 minutter.

Brøndby fans under superligakampen mellem FC København og Brøndby IF i Parken mandag den 1. april 2024.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En bøde på 150.000 kroner og lukning af Sydsiden til næste hjemmekamp.

Det er straffen, som Fodboldens Disciplinærinstans fredag har pålagt Brøndby IF, efter den omfattende afbrænding af pyroteknik til mandagens Derby mod F.C. København.

Instansen vurderer, at Brøndby har et “objektivt udebaneansvar” for den store afbrænding af romerlys, hvor der anslås, at mindst 166 styks pyroteknik har været antændt.

Desuden bemærker instansen, at der blev kastet pyroteknik fra udebaneafsnittet ind mod banen, og hvilket også har været en skærpende omstændighed.

Kampen blev udskudt i 16 minutter som følge af den massive røg, der trængte op fra Brøndbys afsnit.

Brøndbys tilhængere fremviste også et banner, hvor der blev skudt med skarpt mod Politiet og særligt Peter Dahl, politiinspektør i Københavns Politi. Teksten på banneret sagde:

“De eneste vilddyr man skal frygte i gaderne, er Peter Dahl og hans magtliderlige betjente! Peter
Dahl, gælder dobbelt strafzone også for politifolk?

Disciplinærinstansen mener, at udtrykket formuleringen ‘magtliderlige betjente’ er af fornærmende karakter, hvilket også bryder med De Disciplinære Bestemmelser.

– Fodboldens Disciplinærinstans har ved sanktionsfastsættelsen blandt andet lagt vægt på, at der fra Brøndby IF’s tilskuerafsnit er sket en hidtil uset og særdeles massiv og samtidig affyring af pyrotekniske artikler, som tilmed har medført en lang kampafbrydelse, skriver instansen i sin kendelse.

Brøndby møder Silkeborg mandag aften, og den kan altså blive uden tilskuere på Sydsiden, hvis ikke Brøndby appellerer kendelsen. Klubben har to uger til at anke.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P