Kvindelandsholdet

Sejr i målfest sender Danmark på EM-kurs

Danskerne grundlagde sejren med tre mål i første halvleg.

Danmark møder Belgien i EM-kvalifikation på Viborg Stadion tirsdag den 9. april 2024.

Danmark har taget par store skridt mod EM i Schweiz næste sommer. Tirsdag aften vandt holdet med 4-2 mod Belgien i Viborg.

Det var danskernes anden sejr ud af lige så mange mulige i kvalifikationen. Fredag slog de Tjekkiet med 3-1.

De rødblusede fik ingen flyvende start på opgøret. Det var belgierne, som havde et lille overtag. Danskerne havde især på sidste tredjedel af banen svært ved at få fat.

Men Danmark kom med. Og efter en halv time havde holdet først en dobbeltchance, og på det efterfølgende hjørne fandt Caroline Møller Hansen Amalie Vangsgaard tæt under mål. Hun headede sikkert bolden ind.

Og Vangsgaard var ikke færdig.

10 minutter senere kom Real Madrid-spilleren Sofie Svava igennem i venstre side efter godt dansk opsil. Svava lavede et perfekt indlæg som igen fandt Vangsgaards hoved. 2-0.

Målfarlige Vangsgaard: Det er svært at følge med

Det blev også 3-0 lige inden pausefløjt. Igen flyttede danskerne bolden fornuftigt rundt. Og med flot overblik og teknik fandt anfører Pernille Harder holdkammeraten Sofie Svava. Hun sparkede sikkert bolden ind fra sin frie position.

Det var i øvrigt Harders kamp nummer 150 på det danske landshold,

Lidt som i første halvleg var det belgierne, der kom bedst ud i anden. Og ligesom i første halvleg skulle der et dansk mål til at ændre kampbilledet. Denne gang et flot et af slagsen.

Frederikke Thøgersen tog pludselig ansvar i højre side af af banen og krøllede bolden flot ind i det modsatte hjørne med venstrefoden. 4-0 og man skulle tro, kampen var lukket.

Først var der uklarhed i Danmarks forsvar. Det lukrerede belgiernes Sari Kees på og satte bolden ind til 4-1. Bare fem minutter senere viste målmand Maja Østergaard tekniske problemer, og så røg bolden hen til Feli Delacauw, som sendte bolden i et tomt mål.

Fra 4-0 til 4-2 på fem minutter. Og ny spænding i kampen.

Herefter lugtede belgierne blod. Deres afleveringer var hurtigere og mere præcise. Men danskerne rykkede sammen og arbejdede deres to-målsføring hjem.