Kvindelandsholdet

Målfarlige Vangsgaard: Det er svært at følge med

Danmark møder Belgien i EM-kvalifikationen tirsdag aften. Forud for opgøret fortæller Amalie Vangsgaard om de seneste godt to år i hendes karriere, hvor det hele er gået meget stærkt.

Pernille Vangsgaard i aktion for Danmark mod Tjekkiet i sidste uge.
Foto: David W Cerny/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvis Amalie Vangsgaard selv skal sætte ét ord på de seneste 20 måneder siden hendes første landsholdsudtagelse i 2022, er det: Vildt.

Og fedt.

Og overvældende.

Det er så tre ord. Men det fortæller meget godt, hvor hurtigt det hele er gået for den 27-årige danske landsholdsangriber.

– Det er svært at følge med nogle gange. Og det er ikke så tit, jeg får sat mig ned og tænker over det.

– Da jeg først hørte om PSG-interessen var jeg helt vildt glad. Der er bare mange drømme, som bliver krydset af, siger hun til Campo.dk.

Værdsætter fodbold anderledes i dag

Og lad os lige spole tiden lidt tilbage. I 2016 besluttede Vangsgaard at tage en pause fra fodbolden. Dengang spillede hun i Fortuna Hjørring i trygge rammer tæt på hjembyen Pandrup.

Pausen endte med at vare godt to år, inden hun igen snørede fodboldstøvlerne og tørnede ud. Og siden er det bare gået stærkt. Fra FC Nordsjælland til svenske Linköpings FC og en topscorertitel og så til storklubben Paris Saint Germain i Frankrig.

– Jeg tror pausen lærte mig at værdsætte IKKE at spille fodbold. Og nu er jeg kommet tilbage og har lært at værdsætte at spille fodbold på en anden måde, end jeg gjorde før. Og det hjælper mig, siger hun.

Nu lægger de næste drømme og venter lige rundt om hjørnet. Både på klubplan og med landsholdet.

– Vi skal spille semifinale i Champions League med PSG. Det håber jeg selvfølgelig kan blive til en finale. Vi skal spille pokalfinale, og så håber jeg på en finale i ligaen også, siger hun.

Det er ikke så vigtigt for mig, HVEM der scorer. For mig er det bare vigtigt, at det er danske fødder eller hoveder, der gør.

Amalie Vangsgaard

Tror på EM-kvalifikation

Danmark fik en lovende start på kvalifikationen med en 3-1 sejr på udebane mod Tjekkiet.

Amalie Vangsgaard åbnede ballet for danskerne med en imponerende scoring. Og angriberen er ikke bange for at sætte næsen op efter, at Danmark er med ved slutrunden i Schweiz næste sommer.

– Jeg scorer jo nok ikke et lige så flot mål igen.

– Men vi har en god gruppe, hvis vi lige ser bort fra verdensmestrene fra Spanien. Men det er nummer et og to, der går videre, og det giver os gode muligheder.

– Jeg synes, vi har en god chance mod Belgien i morgen. Vi skaber chancer, og vi er aggressive. Vi skal vise, hvad vi kan og presse på, så kan vi godt slå dem, siger hun.

Det er indtil videre blevet til fem mål i 19 kampe for angriberen. På interviewets afsluttende spørgsmål om hvor mange mål, vi kan forvente af hende i kvalifikationen, svarer hun:

– Det er ikke så vigtigt for mig, HVEM der scorer. For mig er det bare vigtigt, at det er danske fødder eller hoveder, der gør.

Deri lægger måske også en lille smule af hemmeligheden bag Vangsgaards succes. En god portion beskedenhed.

Kampen mod Belgien spilles på Viborg Stadion og sparkes i gang klokken 18:00 tirsdag aften.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P