Europæisk Pokalfodbold

Malmö-profil politianmeldt efter slåskamp i pokaldyst

Den tidligere svenske landsholdspiller Martin Olsson fik søndag direkte rødt kort efter et slag i hovedet på Robin Tranberg i kampen mellem Malmö og Varbergs BoIS. Nu er Olsson anmeldt til politiet.

Martin Olsson i kamp for Malmö
Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix

Normalt er et rødt kort den hårdeste straf, man kan få i fodbold.

Men for Malmös Martin Olsson, så kan det sidste ord endnu ikke være afsagt efter søndagens kamp mod Varbergs BoIS.

Her placerede den 35-årige back nemlig et slag i ansigtet på Varbergs Robin Tranberg. Et slag der i første omgang kostede en rødt kort.

Men nu har sagen fået et efterspil uden for fodboldens arena.

Olsson er nemlig blevet anmeldt til politiet for mindre overfald. Det skriver det svenske medie Fotbollskanalen, som har fået anmeldelsen bekræftet af det svenske politi.

Hændelsen opstod i slutningen af søndagens kamp i den svenske pokalturnering, hvor der udbrød tumult mellem de to mandskaber. Her gav Olsson et slag med venstre hånd i ansigtet på Tranberg, som gik til græsset.

Se hændelsen fra kampen her

Nu har en unavngiven privatperson anmeldt Olsson til det svenske politi.

Derfor foretages der en efterforskning af hændelsen, og en talsmand fra det svenske politi uddyber overfor Fotbollskanalen.

– Der er lavet en anmeldelse for mindre overgreb. Omstændigheder: I det 90. minut af en kamp mellem MFF og Varberg slog en spiller en anden med knyttet næve i ansigtet. Det er uklart, om der er sket skader, siger talsmanden til Fotbollskanalen.

Mediet skriver videre, at der er praksis i Sverige for, at en vis form for vold er tilladt i sport, men der har tidligere været sager i svensk ishockey, hvor en spiller har fået stadfæstet en dom for vold i højesteretten.

Martin Olsson i kamp for Malmö
Arkivfoto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix

En svensk kammeradvokat vurderer i sagen om Olsson til det svenske medie, at man ved deltagelse i en given sport har givet samtykke til en vis form for vold inden for sportens rammer.

– Generelt vil jeg sige, at jeg har svært ved at se, at et slag, som rammer en anden spiller i hovedet, hører hjemme i en fodboldkamp, udtaler kammeradvokat Michelle Stein til Fotbollskanalen.

Det svenske fodboldforbunds disciplinærsag tager også sagen op i næste uge.

Drømmedebut: Jens Stryger scorer i Malmös pokalsejr

Martin Olsson udtalte selv efter kampen, at der ikke var tale om et slag med knyttet næve. Olsson har spillet i Malmö siden 2021 og er noteret for 56 kampe på det svenske landshold.

Olsson har i løbet af sin karriere spillet i Blackburn, Norwich, Swansea, Helsingborg og BK Häcken.

Kampen mellem Malmö FF og Varberg Bois endte 1-1.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P