3F Superligaen

Forbløffet Thomasberg: Aldrig trænet en som Cho

Cho Gue-sung er fast straffesparksskytte i FC Midtjylland, og det er et ansvar sydkoreaneren tager meget bogstaveligt. Midtjydernes cheftræner har aldrig oplevet en med den dedikation, som Cho ligger for dagen, når det kommer til at træne straffespark.

Cho sparker straffespark for FC Midtjylland
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Han brændte i sidste uge mod Brøndby.

Søndag aften stod sydkoreanske Cho atter klar til at eksekvere fra 11-meterpletten, da FCM var på besøg i Aarhus.

Cho startede sit karakteristiske henslæbende tilløb, inden han via AGF-målmand Bailey Peacock-Farrells skinneben fik bolden i nettet.

Og netop Chos tilløb har været et tema, fortæller FCM’s cheftræner efter kampen.

– Der er ikke tvivl om, at jeg også har hørt snakken omkring tilløbet, som er specielt. Det er lige før, nogen også har spurgt mig, om jeg ikke vælger en anden straffesparksskytte, fordi han løber sådan til bolden, udtaler Thomasberg til campo.dk.

Thomasberg er meget tilfreds med mentaliteten hos Cho, som nok havde opfanget de negative røster efter afbrænderen mod Brøndby.

– Selvom han måske ikke forstår dansk, så tror jeg, han har haft en fornemmelse af, at folk måske synes, hans tilløb var en mærkelig måde at gøre det på.

Søndag aften fik Cho igen tildelt det vigtige ansvar, da han udlignede for FC Midtjylland kort før pausen mod AGF. Og Thomasberg var aldrig i tvivl om Chos evner fra pletten.

Cho sparker straffespark for FC Midtjylland
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

– Han var et stort smil, da jeg sagde han skulle sparke. Han har et kæmpe ønske om at sparke straffe, og han har scoret på 18 ud af 21. Det er bedre end gennemsnittet, han er over procentsatsen.

Og selvom statistikken i 2024 ikke har været så sikker, så tager Cho straffesparksansvaret aldeles seriøst.

– Jeg har ikke haft en spiller, som træner så meget straffespark, som han gør. Minimum to gange om ugen, hvis ikke flere, spørger han målmanden, om de lige skal tage en tre-fire straffespark. Der sker det samme, som i kampene. Så det er det, han øver sig på.

Så han sparker også næste gang?

– Ja. Det gør han!

Chos udligning søndag aften blev startskuddet til en storslået sejr til FC Midtjylland. Se mål og højdepunkter fra kampen her.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P