2 min læsningDBU-formand bakker op om stadionplaner: Gør landskampe i Aalborg muligt

Hos DBU ser de positivt på stadion-visionerne i Aalborg, som giver mulighed for, at den nordjyske hovedstad på sigt vil kunne blive vært for landskampe.

2 min læsning
Jesper Møller Formand for DBU ser positivt på stadionplanerne i Aalborg.
Foto: Thomas Sjoerup/Ritzau Scanpix

Det danske A-landshold har aldrig tabt i Aalborg.

En enkelt i 2019, en enkelt i 2018, en i 2013 og en i 2010.

I alt fire gange i dette årtusind er der blevet spillet en a-landskamp på Aalborg Stadion, og i alt har a-landsholdet spillet i den nordjyske by 10 gange, men mandag blev muligheden for flere a-landskampe øget betragteligt.

Sammen med en hel række øvrige interessenter fremlagde blandt andet AaB nemlig en vision om et nyt stadion i Aalborg med plads til op mod 30.000 tilskuere, og det er en ambition, der bliver bakket op om hos DBU.

– Vi vil selvfølgelig bakke op om de ambitiøse stadionplaner i Aalborg og se positivt på muligheden for landskampe og internationale kampe og turneringer. Vi ønsker alle, at dansk fodbold samlet set får flere store fodboldkampe, både med de danske landshold og med internationale storklubber, hvilket kræver store, moderne stadions, lyder det fra DBU-formand Jesper Møller.

DBU’s bestyrelse lancerede i 2020 en visionsplan for stærkere infrastruktur i dansk fodbold, hvori der blandt andet lå et ønske om to danske stadioner med plads til minimum 25.000 tilskuere, hvilket er et mindstekrav til internationale turneringer.

Ambitiøse planer i Aalborg: Kan få landets næststørste stadion

Derfor passer de ambitiøse planer i Aalborg også godt hos DBU’s aalborgensiske formand.

– Jeg er imponeret over, at det er lykkes at få så mange interessenter inden for idræts-, kultur- og erhvervslivet til at samarbejde om visionen.

– Der er også grund til at rose repræsentanterne fra Aalborg Kommune med borgmesteren i spidsen for så hurtigt at tage positivt imod planerne. Det lover godt for den kommende proces. Hvis planerne kan realiseres, vil Aalborg få topmoderne faciliteter, som blandt andet vil kunne opfylde de nye UEFA-krav vedrørende ESG (indsatser inden for klima, sociale og ledelsesmæssige forhold inden for bæredygtighed, red.), herunder indenfor klima, miljø og bæredygtighed i forhold til afvikling af UEFA’s kampe og turneringer, lyder det fra Jesper Møller.

DBU har tidligere tilkendegivet sin støtte til stadionprojektet i Aarhus, hvor Aarhus Kommune og AGF med støtte fra blandt andet Salling Fondene og Lind Invest har igangsat projektet ‘Kongelunden’, som blandt andet omfatter et fodboldstadion, hvis kapacitet dog kun vil være på 24.000.

A-landskampe (herrer) i Aalborg:

2019: 4-0 mod Luxembourg (Venskabskamp)
2018: 0-0 mod Chile (Venskabskamp)
2013: 2-1 mod Georgien (Venskabskamp)
2010: 2-0 mod Senegal (Venskabskamp)
1989: 2-0 mod Canada (Venskabskamp)
1988: 4-0 mod Grækenland (OL-kvalifikationskamp)
1987: 8-0 mod Rumænien (OL-kvalifikationskamp)
1974: 2-1 mod Island (Venskabskamp)
1971: 3-2 mod England (Venskabskamp)
1969: 6-0 mod Bermuda (Venskabskamp)

Kilde: DBU’s landsholdsdatabase.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P