4 min læsningAmbitiøse planer i Aalborg: Kan få landets næststørste stadion

Otte aktører har mandag offentliggjort en ambitiøs vision for Aalborg, der blandt andet omfatter et nyt - og potentielt landets næststørste - fodboldstadion.

4 min læsning
Aalborg vil lave nyt stadion med plads til 30.000.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Helt op mod 30.000 tilskuere.

Så store er ambitionerne i Aalborg, hvor otte aktører mandag præsenterede en storstilet vision for byens sport- og kulturliv.

Visionen omfatter foruden et nyt fodboldstadion, en ny håndbold- og koncertarena samt en modernisering af Aalborg Kongres og Kultur Center.

– Udgangspunktet for visionen er, at Aalborg som regional hovedstad skal kunne løfte værtskabet for internationale sportsbegivenheder inden for alle store sportsgrene, ligesom Aalborg skal kunne afvikle koncerter og messer i stor skala, siger Rasmus Haugaard, der er formand i Erhverv Norddanmark, der er én af initiativtagerne til visionen.

– Det er ikke muligt i tilstrækkelig grad at udbygge de eksisterende faciliteter ved Aalborg Stadion, Gigantium eller Aalborg Kongres & Kultur Center. Derfor lægger visionen op til, at Spar Nord Arena – Aalborg Væddeløbsbane flyttes uden for bycentrum, så arealerne på og ved travbanen kan anvendes til etablering af et nyt fodboldstadion med en kapacitet på op mod 30.000 tilskuere.

– Foruden at være hjemmebane for AaB vil det nye stadion kunne trække landskampe på alle niveauer til Aalborg – og byen vil kunne afvikle storskalakoncerter.

De otte organisationer og virksomheder bag visionen er Erhverv Norddanmark, AaB, DBU, Aalborg Håndbold, Aalborg Pirates, SIFA, Spar Nord Arena – Aalborg Væddeløbsbane og Aalborg Kongres & Kultur Center.

I byens fodboldklub bliver de ambitiøse visioner bakket op.

– På vegne af AaB, Aalborg og hele idræts- og kulturlivet i Nordjylland mener vi, at der er tale om en spændende og fremsynet vision, som vi kun kan bakke op om. For AaB’s vedkommende er vores ambitioner for fremtiden store og intakte. I den sammenhæng er planerne om i en samlet løsning at opføre et nyt og tidssvarende stadion vigtig for vores udvikling som klub, som by og som region, siger Niels David Nielsen, der er formand for AaB’s bestyrelse.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Det nye fodboldstadion skal ifølge visionen ligge, hvor Aalborgs Væddeløbsbane i dag har til huse, mens der ligeledes vil blive opført en ny arena til byens håndboldhold med plads til minimum 12.000 tilskuere. En arena der også vil skulle bruges til indendørs koncerter.

Finansiering

Alle arealer og bygninger i visionen er ejet af Aalborg Kommune, og den finansieringen til de ambitiøse projekter skal komme fra blandt andet salg af byggegrunde i umiddelbar nærhed af det kommende stadion.

Dertil vil de direkte interessenter, herunder AaB og Aalborg Håndbold, selv skulle bidrage økonomisk til gennemførelsen. Visionen er blevet præsenteret for Aalborgs borgmester, som

– Jeg synes, at det er en rigtig flot vision. Det er helt vildt spændende både som borgmester og som bor- ger, der elsker store sports- og kulturoplevelser. Hvis det her lykkes, vil det være med til, at vi også i fremtiden er på landkortet som en ambitiøs elitesports- og kulturkommune. Breddeidrætten vil også få stor glæde af projektet, da det vil give nye faciliteter og muligheder i for eksempel Gigantium, hvis Aalborg Håndbold rykker ind i ny arena, siger borgmester den socialdemokratiske borgmester Lasse Frimand Jensen og fortsætter:

– Aalborg Kommune tilbyder at være tovholder i undersøgelsesfasen, for jeg kan høre på reaktionerne fra Aalborg Byråd, at der er opbakning til at afdække, hvad der skal til, for at projektet kan realiseres.

Såfremt visionen bliver ført ud i livet, vil Aalborg Stadion være det næststørste stadion i Danmark – kun overgået af det danske nationalstadion, Parken, hvor der er plads til lige godt 38.000 tilskuere.

Nyt stadion: Aarhus har fået sit eget Colosseum

Til sammenligning lyder ambitionerne i Aarhus, hvor AGF netop har igangsat sit store stadionbyggeri, på et stadion med plads til 24.000 tilskuere, mens landets næststørste nuværende stadion, Brøndby Stadion, har plads til cirka 28.000 tilskuere.

Det nuværende Aalborg Stadion – eller Aalborg Portland Park – har plads til 13.600 tilskuere, hvoraf 8.600 er siddepladser.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P