Premier League

Evertons straf kan være skidt nyt for City og Chelsea: Ekspert forudser mulig nedrykning

Manchester City og Chelsea kan være de næste, der bliver straffet for brud på de engelske FFP-regler. Hvis de findes skyldige kan straffen endda blive meget voldsommere.

Manchester City og Chelsea kan være de næste der straffes efter Everton i Premier League.
Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Manchester City og Chelsea skal muligvis holde et vågent øje på udviklingen i Everton.

Merseyside-klubben blev fredag ramt af en pointstraf for brud på de engelske FFP-regler. Derfor fik The Toffees fratrukket 10 point i Premier League.

De to topklubber har dog også rod med klubklassen. Manchester City har flere gange været i myndighedernes søgelys, imens Chelsea har brugt kreativ bogføring til at registrere sine mange nyindkøb.

Ifølge den finansielle ekspert Stefan Borson kan Everton-sagen sætte præcedens for endnu hårdere straffe til de to andre klubber, hvis de findes skyldige i lovbrud:

– Uden at have set dommen, virker minus 10 point til Everton for et simpelt brud på FFP hårdt for mig. Men det styrker, at sanktioner mod City og Chelsea potentielt kan betyde nedrykning for dem, skriver han på X.

Borson har en fortid som finansiel rådgiver i netop Manchester City, og han skriver i et andet tweet, at Manchester Citys sag er ti gange mere kompleks og derfor tager den længere tid.

– Sagen har langt flere ‘bevægende dele’, vidner og potentielt eksperter. Selvfølgelig tager det længere tid at nå til høringen, skriver han.

Manchester City ligger i øjeblikket på 1. pladsen i Premier League med 28 point. Chelsea ligger på 10. pladsen med 16 point.

Medie: Nedturen fortsætter – tre klubber vil sagsøge Everton
Everton chokeret over pointstraf – ønsker at appellere dommen

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P