2 min læsningMedie: Så meget koster det Manchester United at fyre Erik ten Hag

Det vil koste Manchester United en betragtelig sum at rive manager Erik ten Hags kontrakt over. Klubben har dog tidligere vist sig villig til at betale, hvad det koster.

2 min læsning
Hvor meget koster det for Manchester United at fyre Erik ten Hag?
Foto: Molly Darlington/Reuters/Ritzau Scanpix
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

Manchester United har fået en dårlig start på sæson.

Ser man på facit for denne sæson indtil videre, så er det blevet til 15 point i ti kampe i Premier League fordelt på fem sejre og fem nederlag. Det rækker til en øjeblikkelig ottendeplads i ligaen.

Tager man alle turneringer med, så blev det onsdag til et exit fra Carabao Cuppen efter et 3-0-nederlag til Newcastle, mens det blot er blevet til tre point i tre kampe i Champions League-gruppespillet mod Bayern München, Galatasaray og F.C. København.

Rent resultatmæssigt er det ikke tilfredsstillende for en klub som Manchester United, og derfor er en lang række medier også begyndt at spekulere i, om der potentielt kan vente en fyring af klubbens manager, Erik ten Hag, rundt om hjørnet.

Skulle det ende med at blive tilfældet – altså at klubben ønsker at fyre Erik ten Hag – så bliver det dog på ingen måde uden omkostninger. Det skriver Football Insider torsdag.

Erik ten Hags nuværende kontrakt med Manchester United står til at udløbe i sommeren 2025. Og ifølge mediets oplysninger så indeholder kontrakten en aftale, der kan sende en stor pose penge ind på Ten Hags konto, hvis klubben vælger at fyre ham.

Aftalen lyder på, at Erik ten Hag vil få udbetalt sin fulde løn for den kontraktlige periode, hvis Manchester United smider ham på porten. Det betyder angiveligt, at United-ledelsen skal betale 15 millioner pund til Ten Hag, hvis kontrakten opsiges på nuværende tidspunkt. Det svarer til omkring 128 millioner danske kroner.

Absolut stilhed: Rasende Erik ten Hag straffede United-stjernerne efter stort nederlag til City

Ifølge mediet vil det langt fra være første gang, at Manchester United har udbetalt store summer til personer, som de ønsker forlader klubben.

United skulle således også have betalt 15 millioner pund for at slippe af med Ralf Rangnick, mens klubben skulle have betalt et samlet beløb på omkring 38 millioner pund for fyringerne af David Moyes, Louis van Gaal, Jose Mourinho og Ole Gunnar Solskjær.

Det svarer til en pris på omkring 455 millioner kroner for fyringerne af de ovenstående fem tidligere Manchester United-trænere.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P