2 min læsningIskoldt forhold: Malmö vil ikke hylde Zlatan

Zlatan Ibrahimovic startede sin professionelle fodboldkarriere i Malmö FF, men forholdet til barndomsklubben virker mere end bare køligt.

2 min læsning
Zlatan Ibrahimovic og barndomsklubben Malmö FF lader til at have et ganske køligt forhold til hinanden, og klubben vil ikke hylde angriberen.
Foto: Gabriel Bouys/AFP/Ritzau Scanpix

Zlatan var iskold, men Malmö er det samme.

Søndag aften annoncerede Ibrahimovic officielt sit karrierestop, og måske er den svenske angrebs-legende dårlig til matematik, eller også rettede han søndag et knivskarpt hug mod sin skånske barndomsklub.

Det var nemlig i Malmö FF, at Zlatan i 1999 debuterede som professionel under ledelse af cheftræner Roland Andersson, og to år senere – altså for 22 år siden – gik turen videre til hollandske Ajax.

På pressemødet søndag, hvor Ibrahimovic annoncerede, at han lægger støvlerne på hylde, lød det således fra den 41-årige svensker:

– Jeg har fantastiske minder at tænke tilbage på langt ind i fremtiden. Det forsvinder ikke bare på en dag. Jeg vil bare nyde situationen og fordøje det, jeg har præsteret på 22 år.

Zlatan Ibrahimovic købte sig til trods for sit skånske ophav ind i Stockholm-klubben Hammarby i 2019. Det faldt selvsagt ikke i god jord hos Malmös fans, og kort efter blev statuen af Ibrahimovic foran Malmös stadion vandaliseret.

Svensk landstræner ser en rolle for Zlatan på landsholdet: Hvis han selv vil

Hos Malmö gider de dog ikke bruge krudt på hverken Zlatan eller hans kommentar, men de har ikke tænkt sig at hylde angriberen, når de mandag aften møder Degerfors i Allsvenskan.

– Det tolker jeg slet ikke på (Zlatans kommentar, red.). Vi hylder fysisk de spillere, som afslutter deres karrierer i Malmö FF, og det har vi gjort alle år, men spillere som ikke afslutter karrieren her, hylder vi ikke på samme måde, siger Malmös CEO Niclas Carlnén til Aftonbladet.

Ibrahimovic er i løbet af mandagen blevet hyldet af både tidligere klubber og konkurrenter, og Malmö har da også med et tweet anerkendt sin tidligere angriber for en flot karriere.

– En lang og succesfuld karriere begyndte i Malmö og sluttede i Milano. Held og lykke i livet udenfor fodbolden, lød det mandag formiddag fra klubben.

Selv det forholdsvis uskyldige tweet har allerede fået flere markante kommentarer.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P